HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

HA VOLNA KÉT ÉLETEM

Bunkológus 2011.07.08. 20:30

 

 A Fidesz politikájának központi elemévé az érzelmeket befolyásoló erkölcsösséget tette. Kisajátította az erkölcsösséget, azt az antidemokratikus szellemiséget sugallva, hogy aki velünk tart, az erkölcsös, tisztességes, jó ember, aki nincs velünk, az nem az.
Ezzel az erkölcsösséget a Fidesz felhasználja hazugságra, az emberek félrevezetésére, hiszen tevékenysége éppen erkölcsileg kérdőjelezhető meg. (Dr.  Székely T.)
 
 
Ezért is ragadott magával az inforadio.hu cikke: Hoffmann Rózsa: nincs realitása az őszi pedagógussztrájknak
Mint tudjuk a rendkívüli humoráról is ismert államtitkár asszony igyekszik jó tanítvány lenni. Ennek jegyében megmondja ő bátran, mi a jó, mi az erkölcsös és mi a helyes. Akár az élet minden területén kész útmutatással szolgálni a tévelygőknek.
 
Mulattatna a dolog, ha gyermekeinknek tényleg lehetne két életük. De nincs két életünk! Így azt kell tennünk, hogy felhívjuk az emberek figyelmét, igen a kétharmad figyelmét is a tényekre. Azokra a tényekre, amit Hoffman Rózsa is ismer, de valahogyan ritkán látja őket úgy, mint mások.
Nincs realitása a pedagógussztrájknak!
Igen, jól olvasták. Az értékel, akinek érdekében áll, hogy ne legyen ellene demonstráció.
Lehet, el kellene zarándokolnia Szatmárcsekére, Nagyszekeresre, Tiszakóródra, ahol a pedagógusok már tudják, milyen élményeket jelent fizetés nélkül, vagy töredék fizetésből eltartani családjukat.
Ja, persze! A nagyobb állami szerepvállalás majd ezt is megoldja. Igen, az állam sok helyen vállal nagyobb szerepet manapság Most éppen a közmédiákban. 
 
Van is a cinikusok szerint ebben némi párhuzam. A gonoszkodók szerint a Fidesz nagymértékben köszönheti győzelmét a média munkásoknak és a pedagógus társadalomnak. A közmédiákban dolgozók felé napjainkban fejezi ki soha el nem múló háláját. A közoktatásban először jön a nagyobb állami szerepvállalás, majd a szokásjognak megfelelően a hála. Valamiért kell a sok diplomás közmunkás, majd kiderül, miért van rájuk szükség
 
a kormány nem az ellenségük, mi több, azon fáradozik, hogy végre javítani tudjon az élet- és munkakörülményeiken.
 
A tuti erkölcs jegyében csípőből sérti mások becsületét, rágalmaz. Az pedig valótlanság (hazugság, stb), hogy ők, még, hogy ŐK nem egyeztettek az érdekvédelmi szervezetekkel.
Jó visszaidézni azokat a szavakat, hogy a közoktatási törvény harmadik változatát majd megismerhetik, ha a kormány már elfogadta! Nővel ritkán vagyok pofátlan, de nem kapnál be valamit, szívem? Addig sem állítasz „valótlanságot”!
 
„Jelenleg ugyanis az oktatást irányító miniszternek vagy államtitkárnak nincs lehetősége arra, hogy belelásson az iskola életébe, és ha bajt észlel, intézkedjék.”
 
Kell- e ettől szebb vallomás?
 
Nehogy azt mondja valaki, hogy kilóg a lóláb! Á, dehogy! A nagyobb állami szerepvállalásnak semmi köze a kézi vezérlés bekapcsolásához! Elképzelem, ahogyan a zállamtitkár asszony mondjuk a cigány gyermek vízöblítéses WC használati szokásaiban meglévő hiányosságokat észlel és odarohan, vagy egyéb akadályoztatás esetén sofőrrel küldi a szakmai segítséget!
Elmész te a …..-ba!
 
Az új törvény megteremti annak jogi kereteit, hogy meghatározzák, milyen ismereteket kell megtanulnia minden gyermeknek, aki magyar iskolába jár.
 
Feleannyit sem értek a közoktatáshoz, mint ami egy iskolai takarítónak szükséges, de kezdem azt hinni, Rózsánk sem. Kerettantervek és NAT. Nem tudom, ismerős-e neked államtitkár asszony, mit is takar ez utóbbi szó?
Legalább a szó jelentésével lenne tisztában, ha már homályos fogalmai vannak a magyar iskolában oktatandó ismeretekkel. Vagy túl nagy a szakmai szabadság? Netán egyszerűbb megmondani, hogy február 2-án az ország összes iskolájában tanuló másodikosnak egyformán hol kell járni a az anyagban?
Vagy csak nem az a kis hamis szándéka, hogy ezzel az erkölcsösnek nem nevezhető „valótlansággal” akarnak megágyazni a nemzeti érzelmekkel, vallási, egyházi tanítások elemeivel ötvözött erkölcsösséget tükröző ideológiának?
 
Azért akad itt még egyéb kuriózum is. Itt utalok vissza korábbi gonoszkodásomra: kedves pedagógusok! Most benneteket védenek meg! Nem lesz különmunka, mert megtiltják, nem lesz túlóra és alkalmi helyettesítés, mert a kötelező bent tartózkodás idejébe bármilyen a vezető által elrendelt munkát el kell majd végeznetek!
 
"Az elképzeléseinket harminc pedagógus szakmai szervezet és a széles közvélemény támogatja" - mondta az államtitkár.
 
Fenti állítását az új magyar beszéd értelmében, olyan szíjártó módra rögtön cáfolja is!
 
a szakszervezetek állításával szemben szó sincs arról, hogy 30-40 ezer pedagógus utcára kerülne; szerinte ez túlzás, semmiféle számítás nem támasztja alá. A gyermekszám visszaesése miatt néhány ezres csökkenéssel számolni kell ugyan, de központi elbocsátásokra nem készülnek.
 
Egészségetekre, ha ti is belekerültök a pár ezres létszámba!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr833051404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása