HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

49- es út

Tűzfal 2014.01.05. 16:08

(491-es, 4127)

A rendőrség munkáját sokszor érik jogos és kevésbé jogos kritikák. Amit mi, egyszerű állampolgárok az Önök munkájából látunk, az a jéghegy csúcsa. Eddig blogunk is kerülte a rendőrségi tevékenység kritikáját. Nem csak félreértelmezett tapintatból, de igyekeztünk a jót is látni és elismerni, ha már nyitott szemmel járunk ebben a világban. Ha volt miért, akkor kiálltunk Önökért!

Van mindig egy határ. Ha azt elérjük, elszakad a cérna, akkor az összes szar a nyakunkba zuhanhat. A cérna mára elszakadt!

Tegyenek érte a rendőrségi vezetők, hogy ne zuhanjon a nyakukba, míg nem késő!

Ezer évvel ezelőtt példaértékű volt a hozzánk érkező ukrán gépjárművek műszaki állapota és vezetőik közlekedési morálja. Negatív példa volt.
Ennek ma már vége. Az ukránok nem okoznak több gondot megyénk közlekedőinek, mint bármely más nemzet hozzánk érkező sofőrjei.

Ők nem. De lassan évekre visszatekinthetően a „román” (német, osztrák, és még ki tudja milyen felségjel alatt közlekedő) gépjármű vezetők.

Míg mi magunkat sirattuk, bezárkózva butaságunk és szűklátókörűségünk évszázados csapdájába, addig ők Romániából indulva – igaz, kényszerből- meghódították Európát.

Lassan, de biztosan kivívták maguknak a kétes értékű tiszteletet útjainkon és ehhez az illetékes rendőri vezetők asszisztálásával politikusaink is hozzájárultak.

Mit is tesznek a „román” közlekedők útjainkon? Amit csak akarnak. Mert megtehetik.

román karambol.jpgfoto: szon.hu

Ha feltűnik a román rendszámú kamion a tükörben, eldöntheted, félreállsz, átléped a sebességhatárt, hogy előre menekülj előle, vagy végigfosod az ülést, mikor tapos bele az aszfaltba.

Ugyanez a helyzet a személygépjárművekkel. Teljesen mindegy, lakott településen belül vagy azon kívül ér utol az áldás. Életveszélyben vagy.

A trafi az külön szám. Közlekedik a magyar paraszt, mert vannak szabályok, melyeket be kell tartania. Ezt a magyar állam erőszakszervezetén keresztül akkor is kikényszeríti, ha neked nem is tetszik. Nálad.
A külföldi rendszámú bátran játszhat kamikázét, csak akkor van bukta, ha becsap a ménkű.

Soha, ismétlem soha nem láttam elfogó vadászt a trafipax után. Nem láttam út mentén feszengő „román” sofőrt, amiért a sebesség túllépése miatt megállították. Nem hallottam olyat, hogy a bemért gépjármű addig nem hagyhatta el az országot, amíg ki nem fizették a bírságot.

Tudják Önön uraim, hogy működik ez odaát?

Megy a magyar rendszám ezerrel. Bemérik a román kollégák. Megállítják. Ha eljátszod, hogy nem érted, mi a baj, akkor hívnak neked tolmácsot. A saját költségeden. Addig ott vársz, míg kiér. Utána pedig kegyetlenül bevasalják a bírságot rajtad. A helyszínt el sem hagyhatod, csak ha fizetsz.
Önök szerint a szabályok kikényszerített betartatása eredményes Romániában?

És nálunk?

Igen, tudjuk, kínos a beismerés. Eddig nem fordítottunk kellő gondot a kérdésre.
Könnyebb lenne elmesélni, nekünk, laikusoknak, hogy nincs elég ember, technika, nem megfelelő a jogi szabályozás (?), és esetleg oldalakon keresztül sorolni, miért engedjük útjainkon felelőtlenül garázdálkodni a külföldi rendszámmal közlekedők alját.

De most itt a lehetőség. Álljatok rendőri vezetők a sarkatokra, fogjatok össze, mert egységes és rendszeres fellépés nélkül nem fogtok sikereket elérni, és állítsátok meg a felelőtlen potenciális gyilkosokat útjainkon!

 ui:
Az elkerülő utak kérdése megér egy önálló posztot, így most a helyi és országos politika szentjei nem kerültek terítékre.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr275736018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lunya 2014.01.06. 06:06:36

Egy példa a sok közül... Előzni tilos sebességkorlátozás stb...

youtu.be/9lgVgJtQZ5U
süti beállítások módosítása