HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

GVT

Tűzfal 2010.06.14. 08:00

 Cui prodest?

 
Nem, nem a Gazdasági Versenytanácsról fogok értekezni. Tudjuk, a gazdasági verseny rendben van magyarhonban. Különösen a rendkívüli érdekből, pályázati út nélkül adományozható állami vagyon területén…
 
A téma ma is a Gonosz Törpe lesz, aki vagy csodálatosan változtatja alakját és nézeteit, vagy többen vannak egypetéjű iker testvéreivel.
 
Megint zaklatott. Megváltozott, vörös inget vett fel és követelte a vesztes törpék jogával élve, hogy írjak az ő véleményükről is!
Először azt hittem, hogy a jövőből tért vissza és már a saját főzésű házi pálesztől beszél nehezen érthetően, de később némi értelem is kezdett derengeni mondanivalójából.
 
Ennek nem a csontvázak, gyurcsánytakarodj! volt a mondanivalója.
Állandóan Tokajt, a Fideszt, a pártos sajtót, petikétlajoskát, becsapott devizahiteleseket, kirúgott közalkalmazottakat, átvert pedagógusokat emlegetett.


Rá kellett szólnom, hogy vagy beszéljen értelmesen, vagy menjen a fenébe. Kicsit pityergett, hogy miért vagyok ilyen durva vele, de érdemes volt rádörreni, mert egész érdekes felvetései voltak.

Fontossági sorrend nélkül a következőkről mesélt:

  1. Néztem a tévét vasárnap reggel. Beragadt a kapcsoló és nem tudtam elvinni az Echo tv csodálatos beszélgető műsoráról, ha jól emlékszem, a Magyar Hírlap Sajtóklub címen hülyítették a népet.
    Figyelem minden józanul gondolkodónak! Ezek hazugságaikban már a látszatra sem adnak:
    a szpíker leállította interjú alanyát, mikor az 85 milliárd körülire becsülte a MALÉV adóságát és közölte, hogy az 100 milliárd. Az interjú alany pontosította, hogy 85 –ről tud. A műsorvezető közölte, hogy 100 milliárd az inkább, JÓ? Jó, 100 milliárd körüli, hangzott el a beleegyezés.
    (a beszélgetést a törpe elmondásából idéztem, ha valaki nem hiszi, járjon a pontos szövegkörnyezetnek utána ezen a csodálatos adón!)

  2. Elmesélte, hogy az ő határozott álláspontja szerint akár a pártoknál, akár az egyházaknál, régóta szorgalmazza, hogy mindkettő - pártok, egyházak - állami finanszírozását nullára kellene csökkenteni.
    Tartsák el mindkettőt híveik!
    Eleinte rettegett attól, hogy egy olyan párt, amely a saját pénzügyeit sem képes kezelni, hogyan fogja az ország gazdaságát rendbe tenni? Most már nem retteg, Kósa Lajos és Szijjártó böffentései után tudja.
    Miután az új erő bejelentette, hogy csökkenteni kívánja a pártfinanszírozást is, azóta mással is tisztában van. Egy 2008-as cikkben még majd KETTŐ MILLIÁRD Fideszes párttartozásról írtak.

    Ha a KONTÁR KORMÁNY bejelentette a pártfinanszírozások csökkentését, akkor már nem kell álmatlanul aludnunk, hogy a Fidesz miből fogja az azóta feltehetően megnőtt adóságát kifizetni.

    Ők már tudják!

  3. Itt picit keresztbefordult a szeme. Elkezdett merengeni, hogyha már semmihez nem lehet közünk, milyen jó lesz a birka népnek, hogy otthon főzheti a pálinkáját!
    Fantáziátlanok vagytok, ti bloggerek. Azt hittétek, hogy a Kontár Kormány, a II. Orbán kormány fejében véletlenül keveredett össze a sebesség. Arról posztolgattok, hogy a népbutítás miatt került be a nemzetmentő 29 pontba a gyümölcspárlat otthoni előállítása…
    Megnyugtatott, hogy semmi sincs ok nélkül, azért nehogy elhiggyem, hogy a nép javára teszik szabadabbá a cefrefőzést.

    Elmagyarázta.
    Tudod, öcsém, te még nem láttad, kinek a kezén van a fél Tokaj hegyalja. Tudod te, hogy mennyi szőlő terem ott a Fideszes tulajdonosi körhöz nem köthető tőkéken?
    Tudod te, miből főzik a törköly pálinkát? 

    Tudod, te, miből készül a konyak és a származtatott termékek?

    Ha átgondolod a cognac blogon olvasottakat, akkor azon sem lepődnél meg, hogy az új szőlőbirtokosság milyen paraméterű szőlőfajtákat telepített pár év alatt!

    Tudod te, hogy ezek után az el nem adott bor helyett a konyak, a pálinka lehetnek a Tokaji kuriózumok?
 
És végül tudod te, hogy kinek áll ez érdekében?
 
 
 
 
 

 

Címkék: magyar hírlap tokaj kósa törköly szijjártó konyak pálinka főzés fidez tartozás malév adóság kontár kormány

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr522078873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása