HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

Sajnálunk Attila!

Tűzfal 2013.08.28. 08:18

Mikor két hete pénteken este hangoltak a Gyarmati Vigasságokra, érdekes dolgokat figyelhetett meg a látó ember.

Szaporodhatnak a gondok és felhők néhány ember feje fölött, mert az azért nem mindennapi látvány, ha valaki vezető emberként nyilvános rendezvényen merev tekintettel ül a padon, kezében egy söritallal és a köszönéseket sem fogadja. Természetesen nem hisszük, hogy az alkohol befolyásolja viselkedését, tudjuk, a sok munka és a szabadidőben is az ember lelkére telepedő megoldásra váró feladat felhő köti le minden gondolatát.

Nem! Kedves Olvasó, nem Tilki doktorról beszélünk. Még nem.

Ő más irányú elfoglaltságai miatt volt feladatok elé állítva. Megrohamozták, ugyanezen az estén. Nem csoda.

Először is a zemberek közé ment. Már mérnemenne? Jönnek a választások. Kell a ziksz. Már ha komolyan gondolja a miatyánk általuk átformált „befejező” sorait, miszerint: „Mert Tiéd Szatmár, a hatalom és a dicsőség, most és mindörökké. Ámen.”

Arra azért kíváncsiak vagyunk, ezen estén az őt körül dongó lelkesek között milyen arányban voltak a hatalomhoz dörgölődők és mennyien azok, akik szeretik és tisztelik őt? (Na, jó: ez költői kérdés volt!)

Pedig mostanában pedálozik ám rendesen. Ahol összecsapnak két fedőt, ott ő ünnepi beszédet mond. (mondtuk, jön a választás)

Vissza a Gyarmati Vigasságokhoz.

Még a rendezvény alatt megjelent a facebook-on egy bejegyzés az egyik fellépőtől. Felháborodottan számolt be róla, a rendezvény sikeréhez hozzájáruló fellépőként is csak belépőjeggyel engedték bemenni.
Ő volt az, aki három zenekarban is zenélt.
Olvasva a hozzászólásokat, amik a facén névvel jelentek meg, nem csodálom, hogy ma már nem találod ott meg őket.

Ha már sikerült lementenünk, akkor egy részét megosztjuk önökkel (megvannak a hozzászólások is, de azt talán máskor) :


„Minden rosszindulat nélkül szeretnék elmondani egy történetet ami ma történt velem a Gyarmati Vigasságok rendezvényen. Ugy erzem az inkorrektséget abszolut alulról súrorlj,hogy fellépőként 1000ft ért belépőjegyet kell vásárolnom mivel a jegyet szedő értelmiségiek képtelenek felvilágosítani hol kaphatom meg az engem jogosan megillető karszalagot.továbbiakban rajta vagyunk a plakáton plusz még tudják is hogy a zenekarhoz tartozok...szeretnék gratulálni a szervezéshez és a kivitelezéshez. Köszönöm


Ha ez nem elég, írja egy olvasónk, hogy „Mindenkinek be kellett fizetni!!! A fellépő gyarmati gyerekektől a zenészekig mindenkinek!”

 Minősítsük? Minek? Minősítenek a történtek.

Mire szóba kerül az a téma, ami miatt billentyűzetet ragadtam, elment a kedvem az egésztől. Kedvem lett volna még írni sok mindenről, de minek? Neked kedves olvasóm így jó! Elégedett vagy a jelen állapotokkal, büszke vagy vezetőidre, tiszteled őket. Elfogadod, ahogy a közmunkás diákokkal íratja meg a Gyarmati Napló magát dicsőítő különszámát. Elfogadsz te bármit, csak hagyjanak békén! Elfogadod, hogy gyermeked minimum Debrecenig, de ha teheti, Londonig menekül. Ilyen a világ! Én mit is tehetnék? - mondod.
Akkor én minek tomboljak? Ha neked így jó, akkor élvezd!

Lássátok és olvassátok, hová vezet hallgatásotok! Ne háborodjatok fel, ti választottátok vezetőnek, ti tűritek magatok fölött továbbra is!
Mint többször említettem, jönnek a parlamenti választások. A kampány már javában tart. Ennek keretében igyekszik mindenki fényesíteni sajátjait, sajtózik, akciózik. Nyüzsögnek a kicsik, nagyok. Sajtóznak, véleményt mondanak.
Ide másolom, az mszp-s sajtótájékoztatóra milyen választ adott Dr. Tilki Attila. Nem minősítem kivételesen sem erkölcseit, sem nem vonom kétségbe elmeállapotát, de kiemelem azokat a paneleket, amivel ő és párttársai operálnak, hülyítenek, téged és sok társadat.

„A bankok érdekeit kiszolgáló, az országot és az embereket anyagilag tönkretevő, a nehéz helyzetben lévő közmunkásokat INGYEN éhség-meneteltető szocialisták megyei alelnökének valószínűleg megártott a nyári kánikula, hiszen a szemkilövető Gyurcsány féle párt tagjaként aggódik a demokráciáért. Én még emlékszem, sőt hangfelvételem is van róla, amikor párttársa megfenyegette 2006-ban a polgármestereket, hogy színek alapján fogják a pénz osztani.

A Fidesz országgyűlési képviselői és én is bárhol, bármikor végig tudok sétálni az emberek között rendőri biztosítás nélkül, nem sötétben bujkálva, mint ahogy azt Ön teszi, ami azt is jelenti tisztelt polgármester úr, hogy én nem félek és tőlem sem félnek a megyei polgárok. A Gyurcsány – Bajnai féle politikai paneleket ismételheti papagáj módra ezerszer, de elég hiteltelen Öntől aggódni a Szatmár Leaderért úgy, hogy az Ön havi bruttó 20 000 Ft-os tiszteletdíja kifizetésének megszüntetését még sohasem kérte tőlem. Ön pontosan tudja, hogy minden kátyút és minden embert egyformán kezelek színtől függetlenül.”

 

Tudjuk, drága Attila. Mindent tudunk, majdnem mindent. Igen, másnak is vannak hangfelvételei. Mégsem dicsekszik velük. Tudjuk, te sem veszed fel azt a piti pár tízezer forintot, ami neked jár a Leadertől. Vagy mit is beszélek. Beadod a vagyonbevallásod (beadási határidő: január 31.), amibe a Leader pínzecske így már nem szerepel és a következő hónaptól (februártól) kéred az 50.000 kifizetését is.

Rosszul láttuk? Szívesen kérünk elnézést, ha tévedtünk!

A szemedbe néztünk volna szívesen, mikor azt a kiemelt szép hosszú, összetett mondatot kimondtad, vagy leírtad!
Nem baj, ha nem erősítjük meg a leírtakat? Nem röhögted el magad? Te, akinek fogadóórája sincs? Aki nem mer kommunikációba bocsátkozni azzal, aki veled ellentétes nézeteket fogalmaz meg? Tudod, mire emlékeztet a véleményed?

Reszkess!.jpg

És végül, de nem utoljára!
Adok ajándékba a sajtótájékoztatóra adott válaszod okán egy idézetet. Érdekesség, hogy a tanár úr, aki ezt papírra vetette, sokáig dolgozott a városodban. Úgy, mint a másik tanár úr, aki lektorálta a reklámújságodat! Valahogy ezen idézet megfogalmazója rokonszenvesebb:

„Hogyan kerülhetjük el az agymosást?

2012. február 13., 19:17

Különféle statisztikai adatok, mérések szerint a magyar választásra jogosultaknak több mint negyven százaléka funkcionális analfabéta. Valamilyen szinten tud olvasni (bár szinte egyáltalán nem olvas), de azt már nem érti, amit olvas. Az írással ugyanez a helyzet. Durva helyesírási hibákkal ír (ez manapság nem akadálya a karriernek!).

Ha nem érti három és fél millió ember, amit olvasna, akkor azt sem érti, amit hall. Következésképpen játékszere a politikának. Van párt, amelyik ezt tökéletesen tudja, éppen ezért néhány rövid mondatot sulykol bele az emberekbe, hogy álmukból felébredve is azt mondják. Ez a legfontosabb választási stratégia!

Az agymosás "eredménye", hogy sok ezren ugyanazt a tévécsatornát vagy ugyanazt a napilapot olvassa. Nem akar más információhoz jutni, hiszen az csak megzavarna. Az alattvaló nem akar gondolkozni csak végrehajtani, amit a vezér mond vagy dörög le az eredményről. Elegendő, ha tapsol, szinte vérző tenyérrel. Elég, ha megmutatja a hűségét, azt, hogy feltétlenül elismeri az "uralkodó". Nem baj, ha éhezik. Hisz abban, amit a vezér mond, mert hit nélkül élni nem lehet!

Hogyan kerülhetjük el az agymosást? A módszerek ismerősek: sokoldalú tájékozódással, a "kételkedem, tehát vagyok" filozófiai magatartással. Ha a hallottakat összevetjük saját tapasztalatainkkal. Nem akarom folytatni. A rabszolgává levés nem feltétlenül a rabszolgatartó felelőssége, hanem a ragszolgáé is. Aki nem akar szabad lenni, örökké rabszolga marad.

Legfeljebb elkerüli a tükröt.”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr965481450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása