HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

Csengeri Kistérség

Tűzfal 2010.05.17. 08:00

 

Bemutatkozik a Csengeri Kistérség
 
 Sorozatunk második részében Csengerbe látogatunk. Pontosabban a Csenger TKT honlapjára. Az első és egyben utolsó, de szándékomtól el nem tántorító arcul csapás, fel kellett adni elveimet. Aki meg  kívánja tekinteni a weboldalt, rákényszerül egy program letöltésére. Gyűlölök kényszerből letölteni. A kíváncsiságom és az olvasó érdeke felülírta makacsságomat. Letöltöttem a Silverlight 3- at. Ezzel gond nélkül megtekinthettem az oldalt. Igaz, alapesetben védett tartalomnak tekinti az oldalon lévő anyagokat, ami merőben szokatlan a weblapok többségénél.

Látványos nyitány az oldal felső részén beúszó képvetítés. Tartalma vizuálisan mutatja be a kistérség büszkeségeit. Ötletes és szimpatikus megoldás. Érdemes lesz a most beúszó képkockák számát bővíteni.

A felső menüsor informatív. Ahogy illik: nyitólap, majd néhány fontosnak tartott indító információ következik. „Projekt adatok” alatt megtudjuk, hogy gyorsak voltunk, mikor a Csenger KTK weblapjának bemutatásába fogtunk. ÁROP 1.1.5- ös pályázat keretében kapott teljesen új arculatot és formát a Csenger TKT weblapja. Úgy tűnik, a fejlesztés még nem ért véget, remélem, az apróbb pontatlanságokat kijavítják, a kisebb hiányosságokat ennek a folyamatos munkának köszönhetően megszüntetik.   
 
A baloldali menü felsorolása előrevetítette, hogy megelégednek rövid látszat ismertetőkel. Nem így volt.
 
Sorolom az első pont tartalmát, almenüit: 

Kistérség:
  • Aktualitások
  • Tisztségviselők
  • Intézmények
  • Szervezetek
  • Rendezvények
  • Túrizmus
  • Pályázatfigyelő
  • Dokumentumok
  • Galéria
 
Tetszett, hogy sok információt osztottak meg a kistérség működéséről. Az aktualitások között ugyan április 20-i a legújabb, de a „Tisztségviselők” almenü részletesen felsorolja azokat, akik szerepet játszanak a térség életének irányításában.  
 
A „Szervezetek”  almenü települési bontásban tartalmazza a kistérség településein működő alapítványok és egyesületek számát. Nagy kár, hogy a linkek még nem élnek, nem lehet megtekinteni ezeket a szervezeteket. A nyitólapon található tájékoztató szerint április 22-től van új gazdája és felelőse a weboldalnak. Remélhető, hogy a későbbiekben erre is lesz ereje. 
 
A „Rendezvények” és a „Túrizmus” menüpont is feltételezhetően ezért nem tartalmaz még több elemet. 
 
A „Pályázatfigyelő” menü jó lesz, ha rendelkezésre állnak a szerkesztőnek a Kistérségi pályázatokról is a dokumentumok, érdemes lesz feltölteni őket.
 
Ha majd betölti funkcióját, akkor az egyik legértékesebb aloldal lehet a „Dokumentumok” felsorolása. Jelenleg a Kistérség töltött fel letölthető dokumentációt, a kistérséget alkotó településeknél erre még nem került sor. A következő dokumentumok találhatóak eddig fent:

  • Komplex fejlesztési program. (2007-2013)
  • Szolgáltatási jegyzék. A poszt lényegéből fakadóan weblap áttekintésre vállalkoztam. De ennél a menünél vált nyilvánvalóvá néhány dolog. http://csengertkt.hu/#/Pages/kisszervezet.xaml Érdemes erre kattintania az érdeklődőnek.
  • Közoktatási intézkedési terv.
  • Közoktatási esélyegyenlőségi program.
  • Projektek. Akit tényleg érdekel a Csengeri Kistérség, annak kötelező itt is szétnéznie! 
 
A „Galéria” jelenleg üres menü, kíváncsian várom a tartalommal való megtöltését. 
Ezalatt megismerheti az érdeklődő a kistérség településeit. A települések a már jól ismert almenü szerkezete szerinti bemutatása még sok helyen hiányos. Ezek feltöltése folyamatosnak tűnik.  
 
Összességében megállapítható, hogy szerkezetében jól áttekinthető oldalon járunk. Egyszerű, jól szerkesztett menüpontjai feltöltés alatt állnak. A látogatónak az a benyomása, hogy örömmel osztanak meg vele információkat, számítanak visszatértére a későbbiekben is.
Vitatható a tartalom védetté tétele, de ez nem fog különösebb fejfájást okozni az olvasónak.
Félkész anyagot tekintettem át. Megalapozott így nem lehet véleményem.
Megelőlegezem, hogy a fejlesztési folyamat zárultával az itt élők és az idelátogatni szándékozók minden olyan információhoz hozzájutnak, amely érdekelheti őket. A későbbiekben a Csengeri Kistérség határmenti fekvésére tekintettel javaslom az angol változat kidolgozását is!
 

 

Címkék: ura csenger porcsalma tyukod komlódtótfalu csenger tkt csemgersima csengerújfalu pátyod szamosangyalos szamosbecs szamostatárfalva

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr832008016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása