HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

Az önmagát hatványozó szavazólap

Bunkológus 2010.04.13. 08:00

 

Többen voltunk, mint szeretnénk
 
Szerintem. Túl vagyunk végre a kampányon. Szép volt. Jó volt. Elég volt. A választók döntöttek, elzavarták a kormányon lévő MSZP-t. A hangulat odáig ment, hogy kedves ismerősöm szerint ha a Fidesz a seprűnyelet indította volna, az is nyer ezen a választáson. Akik kevésbé szimpatizálnak a Fidesszel, azok persze durvábban úgy fogalmaztak, hogy nehéz lett volna bárhol olyan hülyét találni a Fidesznek, aki nem nyer a színeikben.

Szóval vége a küzdelemnek, most sokan böngészgetik az eredményeket, levonják a tanulságokat, értékelnek. Ezt teszem én is. Természetesen szűkebb hazám, Szatmár 10. számú választókerületének eredményei alapján.
 
Gratulálunk mindenkinek az elért eredményhez. Külön gratulálunk a megválasztott képviselő úrnak, Dr. Tilki Attila úrnak. Kívánjuk neki és magunknak, hogy mindazokat, amik ezen a blogon és még sok helyen elhangzottak nem pozitívan róla, azokat a dolgokat cáfolja meg! Bizonyítsa be, hogy a térségért élő, a térség gondjait látó, azokra megoldást találó nagyformátumú politikus! Őszintén kívánjuk, hogy így legyen! Eszköze és teljes felhatalmazása meglesz hozzá! Csak rajta múlik, hogy él, vagy visszaél-e vele!
 
Munkájához jó egészséget, nekünk pedig türelmet és megértést kívánok! Mikor eszembe jut, mennyi mindent vállalt már eddig is választóiért, értünk, mindig SÍVA, a teremtő isten neves alakja jut eszembe róla. (Síva egyszerre jelképezi a mindenség teremtő és pusztító erőit. Ő a nemzőerő megszemélyesítője, gyakran ábrázolják linga (phallosz) képében) http://www.harmonet.hu/ezoteria/560-siva-a-tancos-es-teremto-isten.html
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

Ha a választási eredmények mögé nézünk, azért észre lehet venni dolgokat. Észrevehető, hogy Hopka András, az MSZP jelöltje több szavazatot kapott, mint pártja. Nagy nevek buktak el az MSZP-s jelöltek között. Gazda László, Demendi László, Veres János (24 milliárdos fejlesztési forrást köszönhet neki Nyírbátor, a körzete pedig ~54 milliárdot),  egyedül Nyíregyháza egyesben tudott második helyen fordulni Jeszenszki András. A többi választókerületben mindenütt a Jobbik jelöltje végzett a második helyen. Hopka András volt még az, aki a Jobbik jelölt előtt, a második helyet vívta ki magának.

 

Seres Tamás Richárd eredménye a maga nemében érdekes. Függetlenként, szembe fordulva/fordítva eddigi társaival a választókerületben a negyedik helyet szerezte meg.

 

Számomra már egy előbbi poszt során – és az arra küldött kommentje alapján-  nyilvánvalóvá vált, hogy milyen helyzetet vállalt fel Kozma Józsefné, az MSZDP jelöltje. Mivel értem, és átérzem helyzetét, ezért nem élcelődtem rajta eddig sem! De! Az a párt, amelyik ezt megteszi jelöltjével, az számomra a maradék megbecsülésemet is elveszti. Vezetője hiába kampányolt a beregi 2000 tervezett munkahellyel, ha állítólag közben munkahelyeket szüntetett meg a napokban is! Együtt érzünk Önnel, szívesen vennénk tájékoztatását, hogy mégis miért vállalta fel a jelöltséget!

 

Kovács András a Jobbik jelöltje volt. Ő is kevésbé ismert személyiség, nem sokat tudtunk eddigi közéleti tevékenységéről. Pártja híre és népszerűsége sokat hozott neki is szavazatokban. Az biztos, hogy ha eszébe jutna polgármesternek jelöltetni magát, akkor jó eséllyel adná vissza a vakoló kanalat elődje kezébe válthatná le elődjét! (nehéz megállni, hogy „elődje” tevékenységét ne mutassam be néhány keresetlen szóval! De most nem ez a téma, ne csapongjunk! Lesz még arra is lehetőség!)

 

Sipos László, az LMP jelöltje sem dicsekedhet óriási szavazat számmal. Szereplése az LMP parlamentbe kerülését jelentősen segítette. (Tudjuk az LMP az a párt amelyik az OVB-ben Kubatov videó ügyében együtt szavazott a Fidesszel)

 

Ezt megelőzően blogunkon hat részben ismertettük a választás térségi eredményeit. Gondot fordított a szerző az érvénytelen szavazólapok számára, egyéni és listás lapokra egyaránt. Természetes, hogy ezen lapok előfordulhatnak minden szavazó körben.

 

Érdekes volt összehasonlítani az egyéni jelöltekre leadott szavazatok számát a jelölő pártokra leadott szavazatok számával!

 

Befejezésül egy érdekes dolgot fedeztünk fel az eredmények böngészgetése során. Szerintem nagyon figyelemre méltó, megosztom Önökkel.

A szerző kigyűjtött olyan adatokat a valasztas.hu-ról, amelyekkel a sajtó nem szokott különösebben foglalkozni.

Kigyűjtötte azon szavazólapok számát, amelyek eltérést mutattak a kiosztott és az urnába bedobottak között.

 

Ezek a következők voltak:

 

Csenger 3. számú szavazókör: az egyéni lapok közül egy hiányzott a kiosztott szavazólapok számához viszonyítva.

 

Csengersima szavazókör: mind az egyéni, mind a listás szavazó lapok közül hiányzott 1-1 darab az urnába bedobottak közül.

 

Fehérgyarmat 1-es szavazókör: 1 lap hiányzott az urnából.

 

Fehérgyarmat 2- es szavazókör: 1 szavazólappal többet dobtak be az urnába, mint amit a bizottság kiosztott! Tehát egy lap többlet jelentkezett!

 

Fehérgyarmat 4-es szavazókör: itt már az egy hiányzó egyéni szavazó lap hiányra 3 listás lap hiány felelt.

 

Fehérgyarmat 6-os szavazókör: egy hiányzó egyéni és egy hiányzó listás szavazólap.

 

Fülesd szavazókör: 1 lap hiányzott az urnából.

 

Ha jó a forrás, amiből ezeket kigyűjtöttem, akkor a következők állapíthatóak meg:

 

A 10. számú választókerületben az urnákban lévő szavazó lapok száma a 70 szavazókör 10 %-ában nem egyezett a szavazáson megjelentek számával. Hogy ez az arány sok-e, vagy épp elég, én azt nem tudom. Nekem soknak tűnik.

Főleg úgy, hogy a fehérgyarmati 7, azaz hét szavazókörből 4, azaz négyben volt eltérés. Jó lenne ezen eltérések okát tudni!

 

Elgondolkodtató, hogy relikvia gyűjtők szedték-e össze, vagy valaki csak hazavitte megmutatni gyermekeinek? Vagy elég nagynak ítélte ahhoz, hogy alkalmas legyen gyújtós papírnak? Segítsenek nekem kedves Olvasók! Mi lehet az eltérések nagy számának az oka?

 

Fehérgyarmat 2- es szavazókör: 1 szavazólappal többet dobtak be az urnába, mint amit a bizottság kiosztott! Tehát egy lap többlet jelentkezett!

 

Régi, nagy tapasztalattal rendelkező bizottsági tagok végezték munkájukat a 2-es számú szavazókörben.

Miért nem volt nekik ez rendkívüli esemény?

Miért nincs arról jegyzőkönyv, hogy szerepelt-e mindegyik szavazólapon bélyegző lenyomat? Vagy volt-e olyan, amelyiken nem volt ilyen?

A leadott voksokat háromszor számolták át. Senkinek nem jutott eszébe, hogy erre is figyelni kellene?

 

Nem akarom a fehérgyarmati szavazó polgárokat negatív színben feltüntetni, be is fejezem, már csak egy kérdésem maradt hátra! Talán a legfontosabb!

 

Könyörgöm, segítsenek nekem megérteni még egy apróságot!

 

Árulja el, aki birtokában van a bölcsek kövének, ez hogyan lehet!?

 

Ha rájövök, akkor rohanjanak eladni az Állami Nyomda részvényeiket, mert az önkormányzati választásokig benyújtom a fehérgyarmati módszert újításnak a szabadalmi hivatalba.


Gazdaságos és takarékos megoldás. Csak be kell dobni egy fehérgyarmati lepecsételt urnába az egy darab lepecsételt szavazólapot és szaporodni kezd!!!!

 

Vagy rosszul gondolok valamit, emberek?

 

 

 

 

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr781916716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tűzfal · http://szatmarfigyelo.blog.hu/ 2010.04.14. 09:03:38

@philip15: Szia philip15! Ha nem bántalak meg, én nem értem a képedet!
Kérlek segíts!

philip15 2010.04.15. 07:41:51

a szociknak ez magas. Ez az oldal is elég gáz. Méghogy 1lap hiányzott.Kíváncsi lettem volna ti mszp-sek hogy számoltatok volna meg több ezer lapot. szerintem azt eredmény egy cseppet másabb lenne.. Ricsárd kevesebb szavazatot kapott mint amennyi ajánlószelvényt kellett gyűjtenie ez azért elég szánalmas. Egyébként biztos nem azért szavaznak valakire mert ott van a csodálatos feje minden oszlopon. Bárki is tépkedte, biztos már elege volt az mszp-ből év alatt. Remélem a jobbik is megelőzi az mszp-t a második fordulóban! 8 évük lett volna hogy bizonyítsanak. Hát sikerült. Utóirat: "Csáó MSZP!"

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2010.04.15. 08:08:11

X. júzer bedob egy üres borítékot.

A szavazólapért kap X pénzt, amit az X+1. júzer elvisz, bedob, a saját kitöltetlenjéért pedig pénzt kap. Azt X+2. júzer elviszi, bedobja, a saját kitöltetlenjéért meg pénzt kap.

Így tovább, az X+utolsó viszont nem adja le a saját szavazatát, csak elhozza a szavazólapját.

Így marad ki egy szavazólap, és lesz üres egy boríték.

Bunkológus · http://szatmarfigyelo.blog.hu/ 2010.04.15. 08:09:42

Itt szeretném megköszönni Fabiusnak, hogy a varanusz.blog.hu-n az országos közvélemény elé tárta a plusz 1 szavazólap kérdését!

Bunkológus · http://szatmarfigyelo.blog.hu/ 2010.04.15. 08:16:40

@Translator +X+: ok, de ezt a Választási Bizottság adminisztrációs hibának, vagy valamely választópolgár gyűjtőszenvedélyének nyilvánítaná.

Abban segíts, kérlek, hogy hogyan lehet több szavazólap bedobva, mint amit kiadtak! A jegyzőkönyv szerint a szavazatszámláló bizottság 3- szor számolta át!!! Ennek ellenére őket nem zavarta, további intézkedésre nem láttak okot!

Bunkológus · http://szatmarfigyelo.blog.hu/ 2010.04.15. 08:42:14

@philip15:
Ha ez a válaszod "Tűzfal" kérdésére, akkor kérlek, ne maszatolj. Válaszolj becsülettel. Ha tudod, mit jelent ez a fogalom.
Nicked és írásod alapján 15 éves is lehetnél. Azt már látom, gondod van az egyszerű szövegek értelmezésével és a színlátásoddal is. Ne is tamás-kodj!

1.A posztban nem az volt kiemelve pirossal is, hogy kevesebb, hanem az, hogy több!

2. Kérlek, vágd szájba magad! Addig, míg valaki kétségbe nem vonja miattad a fehérgyarmati szavazatszámláló bizottságok függetlenségét.
Tudod, te szerencsétlen, hogy mit mondtál?
"Kíváncsi lettem volna ti mszp-sek hogy számoltatok volna meg több ezer lapot." az idézet tőled!
Miért írtad ezt? Van olyanról tudomásod, hogy a szavazatszámláló bizottságok pártszimpátia alapján lettek összeállítva a városban????????????
3. Azon már meg sem lepődök, hogy helyesled- a szövegkörnyezetből nekem ez jött át- a plakáttépéseket. Tudom, eljött a szép új világ, ahol a köztársaság törvényeit felülírhatja néhány ember egyéni ötletelése és vágya.
4. "Ricsárd". Természetesen te nem tudod, hogy Ricsárd mennyi kopogtató cédulát gyűjtött, hiszen nem a hivatalban dolgozol, nem is kaptál erről külön tájékoztatást. A következtetéseidet a minimálisan szükséges 750 szelvény beadásából vontad le...! Én úgy tippeltem előzetesen, hogy max. 300 szavazatot fog kapni.
Igazad van. Szánalmas. Az, hogy ennyit el tudott venni a jobboldaltól. Ez a jobboldalt minősíti.

Ha van kedved, várom a folytatást!

Bunkológus · http://szatmarfigyelo.blog.hu/ 2010.04.15. 08:59:05

Innentől nincs előzetes moderációhoz kötve a hozzászólás.

Véleményterrorista 2010.04.23. 18:50:20

@Bunkológus: Ne légy már ilyen durva az érzékeny lelkű hozzászólókhoz!

Nem kell rávilágítani szellemi képességeire, látod, elhúzta a csíkot!

Pedig mennyi mindent megtudtunk tőle: "Kíváncsi lettem volna ti mszp-sek hogy számoltatok volna meg több ezer lapot."

ÓRIÁSI!

Bakker! Ez akárhogyan is nézem, nyílt beismerése, hogy nem volt pártatlan a bizottságok összeállítása???!!! Vagy én nem tudom jól értelmezni a leírtakat?

Hol vagy philip15? Gyere mosd ki a számat!
süti beállítások módosítása