HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

Bérfejlesztés a FIPKERSZ KFT-nél.

Tűzfal 2011.07.15. 09:27

A mai poszthoz egy ismeret volt szükséges. A Ctrl+c és a Ctrl+v. billentyűkombináció használata.

 
Úgy vélem, a kopizott cikk önmagáért beszél. Ha mégsem, akkor van hozzá 3 hozzászóló véleménye. Ez van.
 
Már korábban végrehajtottuk azt a bérkorrekciót, illetve gondoskodtunk arról a juttatásról, amely a dolgozók esetleges nettó keresetcsökkenését kompenzálta – mondta el lapunk kérdésére Kajdi Barna, a fehérgyarmati Fipkersz Kft. ügyvezető igazgatója.
A cégnél az óra- valamint teljesítménybéres fizikai állományban lévőknél januárban gondoskodtak bérfejlesztésről, majd az alkalmazotti jogviszonnyal rendelkezők kaptak keresetkiegészítést az év során elért eredményekből kiindulva.
Nem volt teher
– Az exportra termelő vállalkozások többsége nem tud előre dönteni a különböző juttatásokról, legalább féléves teljesítményt kell látniuk ehhez. Minden kiadás, így a bérjellegű költség is a megrendelések mennyiségétől, valamint az ártárgyalásoktól függ. Márpedig aki beszállító vagy teljes egészében a külföldi piactól és vevőtől függ, az nem diktál, annak diktálják az árakat – marad a realitás talaján az ügyvezető.
Az általa irányított cég német és angol piacra gyárt hőkandallókat 1998-tól, és sikerült elérniük, hogy megrendeléseik növekedjenek, ezzel 125 embert foglalkoztassanak. Ezen túlmenően még három cégnek adnak munkát a bedolgozással. Ha pedig fut a cég, abból mindig juttatnak a dolgozóknak is, így a fehérgyarmati kft. számára nem jelent különösebb terhet a kormányzat bérkompenzációs szándéka, s az sem kérdéses, hogy a jövőben is szeretnének élni a pályázati lehetőségekkel.
……………………………………………………………………………………………………………………..
  1. munkás
    20ft béremelés röhejes

  2. Hozzászólt: falusi
    Mielőtt állást foglalnék a bérrel kapcsolatban szeretném elismerésem kifejezni a kft vezetésének. Többek között azért mert pontos a bérfizetés hivatalosan bér szám fejtenek szabadságok nincsenek, elsumákolva fűthetők a műhelyek munka után lehet zuhanyozni. Ja most jut eszembe, hogy ezeket már olvastam a Munka törvény könyvébe is. Ez mind szép de ez törvényi kötelesség. Akkor nézzünk csak jobban körbe! Teljesítménybér amennyi kályhát a vevő kér 100 vagy 400 db akkor is 100% szakmunkás minimális bér 540Ft/óra ha 20 éves vagy vagy nyugdíjba készülsz. De lehet jó bérstatisztika a nyugdíjas főkönyvelő szerint. Csak melós mellé vezetőt néz. Egy milliós munkabér és negyed évenként 1-3millkó prémium .Telefon míg meg nem unod. “Ott a nagy akácfánál forduljatok be jobbra, ott a lapos után kezdhetitek a szántást.” Év végén osztalék előleg majd tavasszal osztalék. Na ne gondolj rosszra mindenkit képességei és teljesítmény alapján fizetnek. Itt már “B” jogsiival favorit vagy havi átlag 1000km 180000Ft a béred. Még aszt mondják a VOLÁNOS-ok keresnek jól pedig van egy kis kategória különmbség “D” jogsival havi 3000km-rel. Elvégre nagy a felelősség hiszen aki az igazgatói autót mossa az is 700Ft/óra bért kap. Itt csak az nem keres akinek a munkájáért a kamion jön. Mi lesz ezekkel az emberekkel ha megöregszenek. Minimális nyugdíj hiszen minimális a munkabér is. Hiszen a mindenkori jó kormány gondoskodik róla hogy kellően magas legyen a minimális bér. “De nem adok többet nem muszáj itt dolgozni, van helyettetek más. Hát nem értitek drágán dolgoztok. Nagy a bérköltség, ezért ment el a NORTON és a KÁBELKORBÁCS is.” Vagy azért mert kellően kapzsik a tulajdonos vezetők?

  3. Hozzászólt: en is falusi
    Ezek a tulajdonosok 1989 előtt a legnagyobb kommunisták voltak, a rendszerváltás után a legnagyobb rabló kapitalisták lettek! Elfelejtették, hogy húszon-pár évvel ezelőtt együtt szidtuk a kapitalista rendszert. Az átlag bérem a statisztika szerint havi bruttó 176 ezer Forint. Az újságban így jelenik meg. A valóság ettől lehangolóbb, mert 3 hónap alatt keresek ennyi pénzt! Ezzel a 16%-os adózással megint csak a nagykeresetűek jártak jól, a mi bérünk a tavalyi bértől kevesebb lett! Ezzel nem lehet legénykedni!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr743068240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása