HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

A Három Csapás Fehérgyarmaton

Bunkológus 2010.07.21. 08:00

 

A népnyelv találóan rokonította a Fehérgyarmaton történteket az ismert kifejezéshez.

A második csapás ma érte a Fehérgyarmatiakat és mindenkit aki Fehérgyarmaton azt hitte, emberszámba veszik. Erről lentebb bővebben írok, de rá kell térnem a harmadik csapásra is, mert hogyan nézne ki egy poszt, ha a címhez hűtlen lennék?
 
Szóval a harmadik csapás. Ez lesz rossznyelvek szerint az önkormányzati választások eredménye…
 
Nem tudom, mi az Önök véleménye pár száz, talán pár ezer ember megalázásáról, sorsukkal, pénztárcájukkal, akár életükkel való játszadozásról.
 
2010. július 19. 18 óra körül Fehérgyarmaton teljes szélességében lezártak egy vasúti átjárót. Ott, ahol nincs párhuzamos útvonal.
 
Nagy ügy, miért kell ezen ennyit rugózni, kérdezhetné az olvasó?
Nem nagy ügy, ha jól csinálják. De nálunk ez is megoldhatatlan problémát jelentett valakinek.
 
Ha bejelentik előre, tájékoztatják azt a pár száz embert arról, hogy mit, mikor, meddig csinálnak az átjáróban, ha kijelölik a szóba jöhető kerülő útvonalakat, arról már nem is merek álmodni sem, hogy azokat ki is táblázzák, akkor ez most nem téma.
 
NEM! Itt az illetékes elvtárs lezárt. Határozottan. 18 óra után mindkét oldali forgalmat leállították, minden bejelentés, tájékoztatás, kitáblázás nélkül. Mindenkinek pofa be, így döntöttem és kész!
 
Nem lehet jártas városunk fekvésével, az átmenő közutak szerepével minden olvasó.
o      Ezért röviden leírom, hogy Fehérgyarmat most lezárt részén találhatóak az utolsó megmaradt ipari üzemek. Ezekben műszakzárás és műszakkezdés este is van- még. A melós vagy haza, vagy munkába menet találkozik azzal: hogyan tovább?
Ha fel akarja venni a munkát, hisz ki az a hülye, aki emiatt veszítené el a állását, akkor törheti a fejét, hogyan érjen be időre a munkahelyére. Aki hazafelé menne, az törheti a fejét azon, ki bocsátotta rá a kb 40 km-es plusz utat. (figyelem, kis keresetű, vagy minimálbéres munkásról beszélek)
o      A lezárt részen fekszik három utca, beteg emberekkel, gyerekekkel, az említett még üzemelő ipari üzemek.
Június 18, este fél tízkor, egy nappal korábban, még kettő tűzoltó jármű, egy rendőr kocsi és egy mentő vonult a most lezárt úton.
Nem tudom, ki kell-e fejtenem, mit jelentett volna, ha komoly baj történik és emberéletben is kár esik ma este a töketlen, átgondolatlan szervezés miatt? Itt gyalogoson kívül más át nem jutott volna, bármekkora baj esetén sem!
o      A lezárt útvonalon lehet megközelíteni leggyorsabban több szatmári települést, amelyekre a fentebb leírtak bármely percben fájdalmas valóságként szakadhatnak rá. A lakosaik számát megbecsülni sem tudom.
o      A többi vétlen közlekedő plusz költsége, amit a váratlan kerülő okozott, meg KIT ÉRDEKEL? (kamionos, mg termény szállítók, stb.)

A közlekedők egy darabig döbbenten álltak. Vártak, hisz nehéz ezt így elképzelni. Álltak és türelmesek voltak. Addig, míg a visszafordulóktól meg nem tudták, hogy másnap reggel 5-ig itt senki át nem gurul.
 
Ekkor kevés hiányzott a tettlegesség kialakulásáig, volt aki hangosan ordítva szidta a K. anyját az ötletgazdának. A szerencsétlen helyzetbe került közlekedők döbbenten találgatták a felelős személyét.
Sok név elhangzott, de a leggyakrabban a polgármesteri hivatal, a jegyző, a polgármester és sokadszorra a vasút illetékesei.
 
Valaki annak idején azt ígérte nekünk, Magyarország nem lehet következmények nélküli ország! Itt az idő, most bebizonyíthatják! Várjuk, mi lesz a jutalma annak, aki ezt így tartotta helyesnek?

 

 

 

 

 Tehetetlenül széttárt kezek + 30 km-es korlátozó tábla a teljes útzárhoz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyergelj, fordulj! Ha tudsz!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sok jó ember, kis helyen is elfér.

 

 

Ki ne rúgd a lapátot a támaszkodó alól!

 

 

 

 

 

 

 

Az értekezletet megnyitom!

Címkék: fehérgyarmat elzárt szatmári települések gyarmati átok vasúti átkelő felújítása

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr552164992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása