HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

„Szegény ember vízzel főz...”

Tűzfal 2010.06.29. 08:00

 

Szegény ember bőven van Szatmárban. Meg ügyeskedő is. Van, aki kényszer seftes, van, aki simán nyerészkedik.
Mindig ragaszkodtam a törvényesség és a szabályok –többségének- betartásához. A lentebb leírtak miatt viszont nem érzek kárörömöt azok iránt, akik beleestek a szórásba.
 
Szóval szegényedünk, persze nem mindenki. Csak a nagy többség. Ennek ellenére van, amihez a végsőkig ragaszkodunk. Ki, mihez. Étel, szesz, cigaretta. Vagy éppen a szórakozás, a televízió működtetése. Szaporodnak a lavórok tányér antennák a házak falán. Nyílt titok volt, hogy a határ közelségét kihasználva több hazánkfia Ukrajnából vásárolt kéz alatt műholdas adások vételére alkalmas egységeket.  Ezek már 5- 10.000 forinttól beszerezhetőek voltak. A fogható csatornák száma nagy volt. A kódot is megkapták, amiről csak a hülye nem tudta, hogy feltört, vagyis illegálisan megszerzett kód.
 
Eddig a Nagra 2-es kódolást alkalmazta a szolgáltató, most viszont áttért a feltörhetetlen(nek hitt) Nagra 3 kódolásra. Ennek eredményeként az eddig a feltört kódokkal működő beltéri egységek nem alkalmasak a műholdas csatornák többségének vételére. Így a határ két oldalán több ezerre becsülik azoknak a háztartásoknak a számát, akik részére más „megoldást” kell keresniük, ha az eddigi megszokott színvonalon szeretnének tévézni.
 
Ezt a kérdést járja körül a Kárpáti Igaz Szó Online.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr852112961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása