HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

Az igazság bajnokai

Tűzfal 2010.06.08. 10:30

 Közlemény:

A 1749-es telefonszám felhívásával egyszeri 200 forintnyi pénzadomány juttatható el az ár- és belvízkárosultakhoz.
 

 
"Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani!"
 
Hát sikerült. Megcsinálták. Megcsinálták a „fiuk” megint! A kétharmad birtokában többen állították, hogy a Fideszt csak a Fidesz győzheti le.
Lehet benne valami.
A már lassan közhely számba menő Kósázás padlóra tette Magyarország megítélését. Annyira, hogy ezt már csak a legelvetemültebb rajongók védték. Mosdatási kísérletetek folyamatosak voltak, de védeni kevesen akarták.
 
Az elszámoltatásért felelős kormánybiztos, Dr. Papcsák Ferenc.

 

Hogy mi is történt, amikor 200 milliós kiszervezett munkára kapott megrendelést ügyvédi irodája a Fidesz kormány idején?
 
Kit érdekel?
„A Fidesz választási üzenetének a meghatározó eleme épp az volt, hogy védik a közpénzt, s fellépnek a kormányzati, állami feladatok „kiszervezése ellen” „
Kit érdekel?
 
Ha nincs bűn, akkor tiszta, fedhetetlen.
 
Olvasgattam kicsit és a következőket találtam.
Természetesen a forrást is megjelölöm.
 
I.
 

http://kapcsolat.hu/blog/mintha_bunkerkormanya_lenne_az_orszagnak

 

Kapcsolat.hu:

#994831 | Válasz anikó18 #994830 hozzászólására:
"VÁLASZTÁSI CSALÁS BAKTALÓRÁNTHÁZÁN?
Szavazatok 2000 forintért címlapsztorival jelent meg július végén a Nyílt Tér, egy Nyíregyházán terjesztett ingyenes közéleti hetilap. Riportja azt állítja: Baktalórántházán a fideszes alpolgármester fejenként kétezer forinttal fizette meg a helyi romákat. Méghozzá a parlamenti választás második fordulójában a Fidesz-jelöltre, Papcsák Ferencre adott szavazataikért. A választási csalásokról terjengő sokféle mendemondával szemben ezúttal tárgyi bizonyíték is került: egy érdekes beszélgetést tartalmazó hangkazetta. Szó szerinti írott változata is megjelent. Ma már a rendőrség is nyomoz az ügyben. SÁGHY ERNA riportja.
Hónapokkal a második választási forduló és a kormányalakítás után Baktalórántházán előkerült egy hangkazetta a fiókmélyből. Szabados József helyi vállalkozó, az MSZP megyei kampányfőnöke szerint azt bizonyítja: a második fordulóban a Fidesz megvette a romák szavazatait. Nem tagadja: az ő megbízásából készült a hangfelvétel.
Családi háza alagsorában, az egykori kampányirodában fogad – két választás között ez cégközpont. Április 18-án ide kopogott be a Csorba házaspár azzal, hogy hívatták őket a polgármesteri hivatalba, megbeszélni a szavazást.
– A második forduló előtt beszélték: pénzosztás lesz, mert a Fidesz mindenáron nyerni akar – mondja Szabados. – 1998-ban is megvették a cigányságot, mindenki tudja, de nem sikerült bizonyítani. Ám a szocialista jelölt nyert.
Most viszont sokkal keményebb volt a harc. Csorba Sándor és felesége azért ment Szabadoshoz, hogy elmondja: nekik aztán hiába ígérnek pénzt, nem szavaznak a Fideszre. Mert ők „MSZP-sek”.
Szabados kapcsolt: itt az alkalom. Betanította Csorbáékat. Bemennek másnap a megbeszélt időben a polgármesteri hivatalba Benkő Tibor alpolgármesterhez. Úgy tesznek, mintha érdekelné őket az ajánlat, de kérdezősködjenek. Lényeg, hogy beszéljen Benkő, minél többet. Az asszony táskájában közben dolgozik a magnó. Így történt.
A felvételen Szabados szerint Benkő Tibor alpolgármester eligazítást ad, miként kell szavazni. Azt mondja: oda kell menni a bizottság elé, s a Fidesz delegáltjától segítséget kérni. „Aki... csak bemegy és szavaz, annak nem hisszük el.” Az asszony kérdése: „De mi a garanciánk arra, hogy ezt a pénzt kifizetitek?” Alpolgármester: „Mi a szemébe akarunk nézni az embereknek a jövő héten is... mi nem akarjuk eljátszani a becsületünket. Lesz egy önkormányzati választás, amikor nekünk ugyanúgy szükségünk lesz az emberekre. Nem mondom, hogy akkor is fizetség lesz, nem tudom, hogy mit hoz a sors.” S elmondja azt is: „Már Baktán van az 500 ezer forint. Mi 250 emberre számolunk... Itt 400 cigány van... 500 ezer forintot kaptunk, most úgy néz ki, hogy ez már kevés lesz, de hétfőn fogják hozni a többit...” (Így idézi a Nyílt Tér a beszélgetést.) Kiderül az is: megbízottak jártak körbe, és listát készítettek azokról a romákról, akik vállalták, hogy a Fideszre szavaznak.
Szabados meghallgatta a kazettát. Majd eltette.
A második forduló másnapján vagy száz cigány gyűlt össze a falu főterén. Mondják: akkor osztották a pénzt. A Fidesz jelöltje, Papcsák Ferenc pedig behozta első fordulós hátrányát, ő lett a parlamenti képviselő. Szocialista ellenfele, Gazda László is bejutott a megyei listán. Mikor bizonyossá vált az eredmény, Szabados lejátszotta a kazettát Gazdának.
– Tanakodtunk, mit kezdjünk vele – idézi a beszélgetést a kampányfőnök. – Ő arra intett: ne foglalkozzunk ezzel, mert nem akar sem botrányt, sem új választást. Mégis elmentünk egy ügyvédhez. Meghallgatta a felvételt, s azt mondta: ez bűntény. Kemény politikai ügy. Gondoljuk meg, hogy belevágunk-e. Megtudtuk azt is: ha még aznap délután négy óráig óvást nyújtunk be, akkor is csak Baktalórántházán fogják megsemmisíteni az eredményt, ott lesz új választás, nem az egész körzetben. Ráadásul a bűnügy nem évül el három évig. Addig bármikor lehet feljelentést tenni.
Szabados tovább elemzi az erőviszonyokat:
– Úgy döntöttünk, várunk. Majd megalakult a Medgyessy-kormány. Még mindig nem léptem. Amikor elkezdődtek a demonstrációk azzal, hogy „csaltak a szocialisták!”, meg „számolják újra a szavazatokat!”, azt mondtam: elég. Most legalább foglalkozik az üggyel a sajtó, a rendőrség, az ügyészség. Őszintén megmondom: októberig, az önkormányzati választásokig ítéletet várok."
 
 II.

 

 

Címkék: baktalórántháza választási csalás papcsák ferenc elszámoltatásért felelős kormánybiztos

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr762064784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása