HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

Látogatóriasztás felsőfokon

Tűzfal 2010.05.07. 08:00

 

Bemutatkozik a Felső-Tisza Vidéki Többcélú Kistérségi Társulás.
 
Rákerestem kistérségünk honlapjára, kíváncsi voltam néhány természeténél fogva nyilvánosnak számító információra.
 
A kezdet egy világos háttér, ami mindig rokonszenves számomra. Talán a sima fehér túlzás, de legalább jól olvasható. A lapon végigtekintve elégedetten állapítom meg, hogy az általam használt böngészőt ajánlják az oldal készítői. Ezzel sem lehet gond.
 
Nyitólap:
A bal oldalra elhelyezett dobozok kihasználtsága nem megfelelő, csak a lap felső felét használják ki. Az alatta elhelyezkedő terület nagy, mégis kihasználatlan. A benne szereplő tartalmat nehéz megítélni ránézésre, de a felsorolás mintha nem lenne elég átgondolt.
 
A lap tetején húzódó menütartalommal szintén ez a helyzet, a rendelkezésre álló hely kétharmadáig tart.
 
A nyitólap görgetés nélkül látható része szerény, jól áttekinthető. Igaz, az október 6. című írás, mintha rég lett volna aktuális.
 
A lap felső menüsora alatt a szervezet neve, elérhetősége szerepel. Név, cím, telefonszám.
2010- ben. – mail cím elsőre nem található a nyitólapon. Ezalatt két szövegdoboz, feliratuk szerint Legfrissebb hírek és Aktuális pályázatok tartalommal.
 
A nyitólap görgetéssel elérhető részének jelentős részét egy 2009. szeptember 4-6-i esemény bemutatása teszi ki. Biztosan nem történt a kistérség életében azóta címlapra kívánkozó esemény. Ízlés kérdése, de ennek szerkesztése igen sajátos, szedett- vedettnek tűnik. Talán a Word segített volna…
 
Ezalatt teljesen váratlanul „További tartalom” címmel felsorolás található, 22 találattal.
 
Induljunk el, próbáljuk a kattintható tartalom révén megismerni a Felső- Tisza Vidéki Többcélú Kistérségi Társulást!
 
Legfrissebb hírek:
  • AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS: nyomtatott nagybetűvel, amiből azt gondolhatom, nagyon fontos tartalmat takar. Rákattintva elzavar a dokumentumok közé, ha már annyira érdekel, keressek tovább. Udvariatlan megoldás.
  • Felhasználóbarát megoldás, hogy innen Vissza, vagy Következő tartalomra is léphetek. Kár, hogy ismét október 6- nál köthetünk ki, biztosan nagyon színvonalas írás, hogy ennyiszer kell olvasni!
  • A Következőre kattintva ismét újdonsággal találkozunk, a már a főoldalon is olvasható Önkormányzati vezetők képzése Kárpátalján című 2009-es írással. Szerkesztése ugyanaz az igénytelen kivitel. Arra viszont alkalmas, hogy alatt ismételten szerepeljen a nagybetűvel a kistérség elnökének neve.
  • Kicsit elgondolkodhatunk a következőre kattintva. Egy közbeszerzési felhívást találunk, amely mintha eldugott lenne, hiszen harmadik kattintásra érhető el. A SZERZÕDÉS TÁRGYA: Felsõ-Tisza Vidéki Többcélú Kistérségi Társulás részére Háziorvosi Központi Ügyeleti szolgáltatás nyújtása. Az ajánlattételi határidõ: Dátum: 2009/08/24 (év/hó/nap) Idõpont: 10.00 óra
    Az eredményhirdetés tervezett idõpontja: 2009. 08. 31. 10,00 óra.
    Ezen menüpont hosszú, laikusoknak kicsit unalmas is. Úgy gondolom, joggal vártam el, hogy a „Következő”-re kattintva megtudhatom, ki nyerte el a megbízást. Egy nagy büdös frászt tudtam én meg, nem az eredményt. Az eredményről értesülhet mindenki, akit balsorsa a kórház alagsorába költöztetett orvosi ügyelet kezébe kényszerít. Mint a szakértelem szatmári mementója.
  • Ehelyett a 2009. augusztusában megtartott Gyarmati Vigasságok programjáról tájékozódhattam. Talán jogos a kérdés, mi a célja ennek a nagy múltba tekintésnek?
  • Az igazi érdeklődő tovább kattingat. Kap a képébe Legfrissebb hírekként, új pályázati lehetőség felírattal még egy tavaly nyári NFÜ-s pályázatot, ami természetesen már lezárult.

 A kíváncsiság nem hagy nyugodni, szétnézek a többi almenüben is. Reményeim szerint találok ezen a térségünket bemutatni hivatott oldalon valami olyat is, amiért normális körülmények között létrehoznak és üzemeltetnek egy hasonló oldalt.
 

 Aktuális pályázatok

  • Az első itt szereplő pályázat lassan óvodás korba lép, beadási határideje 2008. szeptembere.Emberek! Mi a francnak tartják fent ezt az oldalt?
     

 Ha az a célja a kistérség vezetésének, hogy a sok hülye, aki még hisz a demokráciában, az e-közigazgatásban, a szabadon beszerezhető információkban, egyáltalán abban, hogy embernek nézik, hogy a munkaszervezet érte is van, az most ezek alapján elgondolkozhat. Erősen.
 

 Nekem elment a kedvem a további ismerkedéstől. Nézzék el nekem, ha ma nem vagyok képes tovább folytatni! A profizmus mindig lenyűgöz. De a hiánya mégjobban.
 

Gondolom, a lehetséges befektetőknek, azoknak, akik egy jó nyári programot keresnek, nem fog ez a kiemelkedően igényes bemutatkozó oldal álmatlan éjszakákat okozni. Idetévedve legrosszabb esetben a röhögéstől vinnyogva menekülnek el más kistérség honlapjára, ahol legalább aktuális információkkal tisztelik meg őket, ahol számítanak rájuk.

 

 

 UPDATE:

Ha valaki ritkán szorul orvosi ellátásra, esetleg nem ismerős a városban és ráadásul tudja, hogy az internet segítségével sok hasznos információhoz juthat, az azért ebben a konstrukcióban Fehérgyarmaton ne hagyatkozzon rutinjára!
Ha fontos saját, vagy hozzátartozója egészsége, akkor a gyors segítséget rögtön a kórházban keresse!  Ne nézze meg és főleg ne higgye el a központi körzeti orvosi ügyeletért felelős kistérség veblapját, mert azon a
lassan öt hónapja megszűnt cím szerepel!

 

 

Címkék: honlap fehérgyarmat felső tisza vidéki többcélú kistérségi társulás tilki attila elnök orvosi ügyelet

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr771980205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prónay 2010.05.13. 14:32:55

Kedves kis vörös katona!

Úgy látom még mindig nem tudjátok lenyelni a barátaiddal a bukást, de elnézést lehetne nevezni Fejes, Kosán, Hopka, Szántó, vagy Száraz elvtársnak is, de a kis Kulit ki ne hagyjuk.
Azokat piszkáljátok akik tesznek is valamit a térségért? Ti akik csak loptatok és ingyen éltek, lefele sosem tudtatok bukni csak felfele, a Zöld Báró, párttitkár haverjaitokkal együtt. Ti piszkáltok egy honlapot, akik nyolc év alatt elkúrtatok egy országot
Jobb lenne előbb magatokba szállni és utána vicsorogni habzó szájjal.

Prónay

Tűzfal · http://szatmarfigyelo.blog.hu/ 2010.05.13. 20:49:41

Tisztelt hozzászóló!

Mivel ezen a nick néven ez az első hozzászólása, ezért udvarias leszek önnel.

A kommentelő agyi vérereit elszorította főnöke ánuszgyűrűje.
Ha nem ez történt volna, akkor egy válasz lenne a természetes számára:

Tisztelt Posztíró!
Köszönjük kedves észrevételét és elnézését kérjük, hogy kistérségünkről elavult információkhoz jutott lapjainkról.
A mai napon intézkedtem és frissítjük oldalainkat!

Köszönjük türelmét:

Munkaszervezet vezetője, vagy Kistérség elnöke, MINT ALÁÍRÓ

Tűzfal · http://szatmarfigyelo.blog.hu/ 2010.05.13. 20:51:46

@Prónay: "Azokat piszkáljátok akik tesznek is valamit a térségért?"
TERMÉSZETESEN ÖRÖMMEL ADUNK ÖNNEK MEGSZÓLALÁSI LEHETŐSÉGET, HA AZ IDÉZETT HOZZÁSZÓLÁSÁT KI KÍVÁNJA FEJTENI!

Tűzfal · http://szatmarfigyelo.blog.hu/ 2010.05.13. 20:58:24

Ránéztem már a kistérségetek lapjára: csak nem hatott a civil kezdeményezés?

Lecseréltétek az ezer éves címlaphírt?

A többi azért ua. a tré...!
Orvosi ügyelet címe???

Prónay 2010.05.14. 09:25:56

Milyen szemfüles vagy, úgy látszik ráérsz ezzel a foglalkozni!
Nagyon szellemes ez az ánuszdolog de nincs a fejem benne. Az az érzésem mintha egy kilökött gárdatag írásait, vagy Száraz bejegyzéseit olvasgatnám, amikor magának írt hozzászólásokat.
Na de mindegy, biztos a Társulási dolgozók is figyelik, milyen hízelgő dolgokat írnak róluk, de valószínűleg egyéb dolguk is van.

Az ügyelet egyébként már nem hozzájuk tartozik, de biztosan kijavítják.

Prónay 2010.05.14. 09:26:52

Ja, de mutass fel valamit aztán beszélj.

Tűzfal · http://szatmarfigyelo.blog.hu/ 2010.05.14. 13:04:03

@Prónay:
"Ja, de mutass fel valamit aztán beszélj."

Nézz rá a kistérség nyitóoldalára!
Szerintem az is eredmény, ha már ennyit is változtattak rajta.

Nekem már megérte írni róla.

Prónay 2010.05.14. 13:05:30

Hát ha neked ennyi öröm jut?

Prónay 2010.05.14. 13:06:32

De te mit tudsz felmutatni?
Kritizálni mindenki tud.
süti beállítások módosítása