HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

3. rész- Négyszáz ember munkahelye szűnik meg Fehérgyarmaton!

Tűzfal 2010.04.16. 08:01

 

Ha ez irányított megjelenés lenne, akkor annyit üzenek a megrendelőnek, hogy nem utólag kell fényezni magunkat. Nézze meg a jó példát! A szomszéd vár Fideszes képviselője határozott fellépésével, akár az ördöggel való cimborálás vádját is választva, már az első bezárás hírére elindult. És ő "megcsinálta". Megmentette a bezárástól a BERWIN Ruhagyár Vásárosnanényi üzemét, megakadályozva ezzel a beregi munkavállalókat a tragédiától.

Fehérgyarmaton is már hónapok óta terjeng a hír, hogy mit és mikor zárnak be a még működő üzemeink közül. A lehetőség adott volt.

Mint ahogyan eddig, úgy most sem várom, hogy magyarázatot kapjunk a történtekre, majd a független Kelet-Magyarország hasábjain csepegtetve meg lehet magyarázni, miért nem lehetett megakadályozni a munkahelyek megszüntetését.

Mindenki hibás:

  • multinacionális nagytőke,
  • a komcsik elhibázott adópolitikája,
  • Ez más helyzet volt, mint Naményban. Kampányidőben úgysem segített volna az MSZP-s kormány,
  • és végül az adu ász: Gyurcsány Ferenc.

Tudjuk a blogon előzőleg megjelent egyik írásból, hogy fejlesztésekre Nyírbátor városa majd 24 milliárd forintott kapott négy év alatt.

Tudjuk, hogy Mátészalkán szép számban termelnek ipari üzemek. Mátészalka a válság alatt is fejlődött.

Csenger város büszkesége az 550 főt foglalkoztató cipőgyár. Nálunk lassan nem dolgoznak összesen 550-en üzemekben...

Fehérgyarmat is fejlődött. Csak vissza.

Tegyük félre a gúnyt!! És fordítsuk komolyra!

Tudjátok, nagy jó uraink, hogy hány olyan ember van az elbocsátandók között, aki most csak egy lehetőséget lát maga előtt? Tudjátok, hányan érzik most úgy, hogy számukra csak az önpusztítás lehetősége maradt? Ne játszunk felelőtlen játékot!

Ha tudjátok, akkor nem támadásként értékelnétek írásomat, hanem léptetek volna időben!

Nálunk a Fidesz plakát ígérete maradt és a valóság: nincsenek csodák. Azért, hogy ez ne így legyen, azért tenni kell!

 

KÖZLEMÉNY: ha bárki illetékes szeretné véleményét kifejteni, akkor közlöm, hogy előzetes moderálás nélkül teheti ezt meg a kommentek között! Ha szeretné önálló posztban megjelentetni írását, akkor ezt a szatmarfigyelo.blog@gmail.com címre küldheti el!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr841925538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása