HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

10. Fideszes jogászok jogsértései

Tűzfal 2010.03.29. 22:14

 

Fideszes jogászok jogsértéseinek pikáns bája
 
Valamelyik előző vesztes választás után aljasul gúnyolták Orbán Viktort. Látszat hirdetést kreáltak és azon élcelődtek, amin azóta is sokan:
 
„pályakezdő jogász állást keres.”
 
Persze ez nem igaz, nem volt rászorulva sem akkor, sem azóta, hogy jogi pályán keresse meg kenyerét. E nélkül is el tudta tartanai a négy kereket és három szobát!
 
Jelent- e súlyosbító körülményt kedves jogászok, ha hozzáértő követ el törvénysértést? Szigorúbb-e az ítélkezési gyakorlat, ha a bíróság jogi végzettségű vádlottal áll szemben?
Szigorúbb-e az ítélet, ha a vádlott tutira birtokában volt tudatának, szakmai végzettsége alapján előre megfontolt szándékkal követte el a törvénysértést?
 
Unalomig ismert a kordonbontás esete. Hogy a bíróságot mi vezette akkori ítéletének meghozatalában, azt én nem tudhatom.
 
Megtörtént a következő, amin szinte már fel sem háborodunk. Hozzászoktunk? Hozzászoktunk.
 
„Orbán Viktor kedden a zuglói Szent István Király Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskolában tett látogatása után újságíróknak kifejtette: a tanárokat és a fiatalokat is azzal bíztatta, hogy az elmúlt évek jövő- és ifjúságellenes, "önsorsrontó" politikájának mindjárt vége szakad, "már csak néhány napot kell kibírni".” (http://www.pecsistop.hu/articles/article.php?id=633747)
 
Segítsetek nekem! Kérem! Nem ez az ember akar rendet csinálni az országban? Nem ez az ember akarja megszüntetni a korrupciót, a hatalomban lévők törvénysértéseit megakadályozni? Én azt hiszem, szép és méltányolható célok. Csak azt nem értem, hogy lehetünk ekkora birkák, hogy kételkedés nélkül beszopjuk a szavait! Tettei láthatóak, megítélhetőek.
 
A képviselő jelöltek kiválasztásánál biztos követelmény volt pártjukon belül a feltétlen alázat, a feltétlen bizalom és elfogadás. A minta adott, aki meri követni, az jó elvtárs, megbízható elvtárs.
 
Azért van, aki túltett mesterén és finomított módszerein. Történelemtanárként miért ne tarthatna történelem órát, ahol állampolgári ismeretek oktatásának címén – micsoda véletlen - a magyar választási rendszerről beszélhetett. Fehérgyarmaton történt a nem kampánycélú történelem órák megtartása. A meghívással nem volt gond, hiszen a történelemtanár által vezetett város fenntartásában működtetett iskola, és a pártja által vezetett megyei önkormányzat által fenntartott iskolák is meghívták tavasszal. Dr. Tilki Attila fideszes országgyűlési képviselő jelölt, így tarthatott- már megint micsoda véletlen- az első szavazók számára nem kampány céljait szolgáló történelem órát. Korrekt. Támadhatatlan. Támadhatatlan? Remélem a választók eldöntik…!
 
Törvénysértésről szól a cím, így pedáloznom kell, nehogy megsértsem a mi Attilánkat! A mi Attilánkat, akinek annyi a tisztsége, hogy én nem is tudom őket felsorolni! Nagy munkabírású ember, ha bírja és a választói akarják, akkor vigye a terheket!
 
Szóval törvénysértés.
Hoffman Rózsa, a kis pótcselekvés párt tagja vendége volt Tilki Attilának. Meg kell köszönni, hogy a kutya becipeli a hátán a parlamentbe a saját bolháját! Mint ahogyan a bolha is elpusztulna gazdatest nélkül, úgy a KDNP is a süllyesztőben lenne rég, az ő esetükben már rég túl lennének azon, amit most él át az MDF és az SZDSZ.
 
A meghívó plakáton a következő szöveg szerepelt:
 
Tisztelt Választópolgár!
Ezúton szeretném meghívni az „Időszerű oktatáspolitikai kérdések” című fórumra.
 
A Fórum 2010. március 9- én (kedden) 18.00 órakor
Fehérgyarmaton a Művelődési Házban
kerül megrendezésre.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A másik meghívó már ORSZÁGYŰLÉSI KÉPVISELŐ-i fejléces papíron ment ki, a következő szöveggel:
 
 
Tisztelt Igazgató Úr/Nő!
 
Bizonyára mindannyian érzitek, milyen nehéz a közoktatás, közművelődés helyzete napjainkban.
 
2010. március 9-én vendégem lesz
Dr. Hoffman Rózsa
 
Az Országgyűlés Oktatási és tudományos bizottságának tagja,
aki időszerű oktatáspolitikai kérdésekről tart fórumot.
 
A rendezvény helyszíne: Fehérgyarmat, Művelődési Ház- nagyterem
 
Ideje: 2010. március 9. 18.00 óra
 
Szeretettel várok minden érdeklődő kolléganőt, kollégát.
 
Kérlek, tedd lehetővé, hogy kolléganőd, kollégáid tudomást szerezzenek a mellékelt meghívóról.
 
Üdvözlettel: Dr. Tilki Attila
                        Országgyűlési Képviselő
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A meghívóval küldött plakát még annyival egészül ki, hogy a rendezvényt megnyitja: Dr. Tilki Attila polgármester, országgyűlési képviselő
 
Essünk neki! Az 1993. évi LXXIX. törvény a közoktatásról 39 §.- a szerint (4) „a nevelési-oktatási intézmény helyiségeiben, területén párt, politikai célú mozgalom vagy párthoz kötődő szervezet nem működhet, továbbá az alatt az idő alatt, amíg az óvoda, iskola, kollégium ellátja a gyermekek, tanulók felügyeletét, párt vagy párthoz kötődő szervezettel kapcsolatba hozható politikai célú tevékenység nem folytatható”.
 
  1. az első plakát, mint fentebb látható, a tisztelt választókat szólítja meg.
  2. a meghívó szakmai fórumnak állítja be a kampány fórumot.
  3. a meghívó levélben felszólítja tegezve az intézmény igazgatóit, hogy tegyék lehetővé, hogy munkatársaik megismerjék a szakmai fórum plakátját! Nem a politikai fórum plakátot.
  4. szinte minden iskola igazgató kitette a plakátot a nevelői szobában. Az, hogy tudták-e, hogy politikai rendezvényről van szó, nem lehet kérdéses, de hát istenem, ha mégis a mi Attilánk lesz a képviselő, akkor is szeretnék tenni az iskolámért és szeretnék igazgató maradni…!
  5. volt, amelyik az először tervezett 1500-ás kezdés miatt rövidített órákkal akarta a keddi napot megtartatni.
 
Összefoglalva a történteket az alábbi tények állapíthatóak meg.
Dr. Tilki Attila előre megfontolt szándékkal törvényt sértett. Nem a valót írva, megtévesztve a közoktatási intézmények vezetőit és pedagógusait kétféle meghívó plakátot készíttetett. Az iskolákba kiküldött plakátokon és meghívókon szó sem volt képviselőjelölti kampány fórumról! Tehát a plakátok kihelyezésével az intézmény vezetők segédletével politikai célú tevékenység folyt közintézményeinkben, létszámtoborzás egy politikai fórumra.
 
Ezek után csak egy kérdésem van?
 
Kedves másként gondolkodó polgártársaim! Nem látjátok, vagy csak így kényelmesebb számotokra, hogy jelöltetek minden eszközt megengedhetőnek tart a hatalom megtartásáért? Hogy nyíltan nézi hülyének a pedagógus társadalmat és ezen keresztül mindannyiunkat? Szerintetek a hatalma megtartásával meg fog változni? Meddig vállaltok vele közösséget, meddig támogatjátok szavazataitokkal a törvénysértést nyíltan elkövető Fideszes országgyűlési képviselőjelölt Dr. Tilki Attilát?
 
 
 

 

 

Címkék: fidesz orbán viktor becsapás jogsértő tilki attila tudatos megtévesztés hoffman rózsa

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr401879357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása