HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

5. Ne siess Viktor! A Fidesz-kormány a korrupció visszaszorítására törekszik majd

Tűzfal 2010.03.25. 20:34

Mindig pozitívan kell fogadni, ha egy ember felismeri a hibáit és meg akar javulni. Én így értékelem az MTI alábbi rövid hírét:

 
„Orbán: a Fidesz-kormány a korrupció visszaszorítására törekszik majd
 
2010. március 24. 20:00
 
Orbán Viktor elkötelezett amellett, hogy a "nemzeti ügyek kormánya" átlátható viszonyokat teremtsen majd, visszaszorítsa a korrupciót és a gazdaságpolitika középpontjába a termelést és a munkahelyteremtést állítsa. A Fidesz elnöke erről akkor beszélt, amikor szerdán Brüsszelben megbeszélést folytatott Herman Van Rompuy-jel, az Európai Unió elnökével és Olli Rehn-nel, az EU gazdasági és pénzügyi biztosával. A találkozókról tájékoztatva Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, Orbán tárgyalópartnereinek elmondta, hogy Magyarország válságának fő oka "az elmúlt nyolc év hamis gazdaságpolitikája, amely spekulációra épült".
 
Orbán közölte: elkötelezett amellett, hogy a nemzeti ügyek kormánya átlátható viszonyokat fog teremteni, leépíti a bürokráciát, kemény lépéseket tesz a korrupció visszaszorításért, a gazdaságpolitika középpontjába pedig a termelést és a munkahelyteremtést állítja, mert a gazdaság csak így indulhat növekedésnek.
 A Fidesz elnöke világossá tette, hogy minél nagyobb felhatalmazást kap az emberektől, annál nagyobb lendülettel kezdődhet az ország megújítása - olvasható a közleményben.”
 mti.hu
 
Nézzük ebben a nagy nekiveselkedésben milyen múlttal kell leszámolni, mit kellene a választó parasztoknak elfeledni:
 
„1998. AUGUSZTUS.

Kiderült, hogy egy Schlecht Csaba nevű Fidesz közeli úr még 1995ben egyetlen nap leforgása alatt 14 céget adott el egy Kaya Ibrahim nevű , Németországban dolgozó török vendégmunkásnak. A kiváló Schlechtnek a kiárusítás után még mindig maradt két cége, ezeket egy Joszip Tot nevű horvát úr vásárolta meg. Az eladott cégeknek két közös tulajdonságuk volt: az egyik, hogy mindegyik után tetemes adó és más járulék tartozás maradt fenn, a másik, hogy az összes cég alapítói között a Fidesz nagyágyúi Orbán, Kövér, Stumpf, Simicska, valamint barátaik és üzletfeleik szerepeltek….
 
… SZEPTEMBER…. Kiderült, hogy id. Orbán Győző, aki civilben Orbán Viktor édesapja, több bányának is a tulajdonosa. Hogy a rendszerváltás előtt tehetősnek távolról sem tartott Orbán családnak miből telt bányára, máig homály fedi. Rockefeller egyszer újságíróknak azt mondta: csak az első egymillió dollárom eredetét ne firtassák….
 
… OKTÓBER
Karancsi Tibor exrendőr bejelenti, hogy egy békés megyei szexklubban magas rangú nem csak békés megyei rendőrök örömlányokkal hancúroztak. Az esetről videó felvétel is készült, a szervezett alvilág ezzel zsarolja a rendőröket, akik ennél azaz: a farkuknál fogva nem léptek fel ellenük, sőt, szemet hunytak az olajszőkítés fölött….
 
… DECEMBER
Dávid Ibolya igazságügyminiszter, valamint a MDF elnöke, akiről ekkor még nem lehetett tudni, hogy egyszer még nem fog érteni a focihoz, karácsony előtt két nappal, délután 4 óra tájban, megkülönböztetett jelzésű- sziréna, lámpa- autójával leszorított az úttestről egy másik autóst. Dávid Ibolya sofőrje, aki egyben testőre is, halált megvető bátorsággal, valamint egy fegyvernek látszó mobil telefonnal einstandolta a másik autós slusszkulcsát. A másik autósról később kiderült, hogy Kökény Mihály felesége.

Szabó János honvédelmi miniszter autója elütött egy 16 éves kerékpárost. A miniszternek a kisebb ijedtségen kívül nem esett baja…
 
… 2000. FEBRUÁR.
.. Egy elbocsátott békéscsabai plébános bedobta a világi köztudatba az addig csak egyházi körökben ismert bitang kassza fogalmát, vagyis, hogy a katolikus egyháznál kettős könyvelést vezetnek. Isten szeme ugyan mindent lát, ám az APEH fürkésző tekintete elől, legalábbis, ha eléggé ügyes a polgár, el lehet rejteni eztazt. Kiderült, hogy a derék egyházfiiak bizony nem mindig fizették a földi törvények által szabályozott adókat és tébé járulékokat. Gyulai püspök úr azzal védekezett, hogy ők felelősséggel tartoznak a hívő felé, nem herdálhatják el a pénzüket tébé járulékra….
 
… A polgároknak nevezett lakosság úgy tudja: a Fidesz főnökök között szájról szájra jár az a viccelődés, hogy a Fidesznek azért kell megnyernie a következő választásokat, mert különben Pokorni Zoltán kivételével mindnyájan börtönbe kerülnek…
 
…. Június…
…. A budapesti Aradi utcában kihallgatták Princz Gábort, majd három óra elteltével szabadon, saját útlevelével a zsebében távozott és újólag visszatért Ausztriába. Amennyire siettek Orbánék Princz eltüntetésével, most annyira ráérősek, amikor meg kellene büntetni őt és társait…
 
JÚLIUS..
.. Az Építész Kamara felhívta Schwajda György figyelmét, hogy jogában áll azzal és olyan házat terveztetni, amilyet csak akar, feltéve, ha a számlát maga állja. Miután azonban az épülő Nemzeti az adófizetők pénzéből épül, talán nem lenne ésszerűtlen figyelembe venni a hatályos magyarországi törvényeket, melyek kimondják: közpénzből készülő épületet csak pályázattal lehet terveztetni, az építést pedig közbeszerzés útján kell majd bonyolítani.
 
…. SZEPTEMBER
Bemutatták a készülő Nemzeti Színház makettjét a IX. Kerületi Fidesz irodájában. Nem egy közintézményben, nem egy művelődési házban, nem a Parlamentben, hanem a Fideszirodában. Mintha nem is Nemzeti, hanem Fidesz Színház épülne a Ferencvárosban...

A Népszabadságban tette közzé visszaemlékezéseit Ilkei Csaba független képviselő Ilkei, aki a kilencvenes évek közepén közel ült az akkori Fideszhez frakcióhoz, jól hallotta, miről beszélnek egymás között a fiúk. Amikor például valamelyik kereszténydemokrata honatya emelkedett szólásra, Orbán Viktor soha nem mulasztotta el gúnyosan megjegyezni: térdre, imához!..
 
…………. Kövér László, a Fidesz elnöke, a párt legutóbbi összeröffenésén arra szólította fel a polgárokat, hogy mindenki vívja meg a maga csatáját, boltban, piacon, a családban. Hogy békeidőben miért kell az embereket polgárháborúba invitálni, azt legföljebb Kövér úr kezelőorvosa tudná megmondani…
 
… Az ügyészségi nyomozó hivatal emberei tetten érték Székely Zoltánt, amint egy vállalkozótól egy táskában húsz millió forintot vett át. Székelyt azonnal kizárták a kisgazda frakcióból. Bánk Attila frakció vezet? a kizárást követően azonnal kijelentette: nincs Székely ügy a kisgazdáknál…
 
… NOVEMBER
Torgyánék Buda talán legdrágább részén, a festői Tállya utcában építkeznek. A készülő ház háromszintes, lifttel és két úszómedencével, értékét 150 és 200 millió közöttire becsülik a szakértők. Arra a kérdésre, hogy a vagyon nyilatkozatában miért nem szólt a felhalmozott összegről, Torgyán azt válaszolta, nem akart rabló bandák, maffia csoportok céltáblájává válni….”
Természetesen a felsorolás csak csipeget a múlt terheiből. Nem szóltunk sok más dologról, pl: a nem közgyűlésekről sem… Tessék választani!
 
Most érkezett: Törvényt sértett Orbán Viktor!
A fenti mti hírben olvastuk: ."..elkötelezett amellett, hogy a nemzeti ügyek kormánya átlátható viszonyokat fog teremteni..."
Már hozzá is kezdett, átláthatóvá teszi a viszonyokat: nekem mindent szabad!

http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=275970

 

 

Címkék: simicska kaya ibrahim fidesz korrupció orbán viktor törekszik schlecht csaba joszip tot kövér stumpf orbán győző

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr981868789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása