HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

Sanyi, Sanyi, Sanyikám…!

Tűzfal 2012.12.29. 09:18

Az Indul a bakterház című közkedvelt film egyik jelenete jutott eszembe, mikor elolvastam a vásárosnaményi polgármester úr nyilatkozatát. A filmbeli Patás (Haumann Péter) Sanyi lova elpusztul. Meg is siratja, ahogy kell, Sa…, Sa…, Sa…, Sanyiiiiiiiiiiikám! Valamiért ez ugrott be, lehet, a párhuzam ragadott meg.

Filep Sándor polgármester nyilatkozata: …A Bereg mellé állt a kormány….
A filmbeli lókupeccel is már majdnem egyetértettünk és részvétet éreztünk gyászában, addig, míg el nem kezdte a bicskáját keresni, hogy a bőre miatt megnyúzza a lovát.

Filep Sándor is szépeket mondott. Költői képpel indított: – Az elmeszesedett artéria helyén egy új ér jött létre, ami friss impulzust, erőt, lendületet adhat a környéknek. Nem csak a beregi embereknek lesz jobb (mert az fontos, hogy a zembereknek jobb legyen!), hanem mindenkinek, aki erre jár – reagált Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere. – Csak ő is elővette a bicskáját! Nem bírt megszabadulni az újmagyarfidesz beszéd stílus elemeitől. Az első örömön túl, leborult és hálát rebegett a kormánynak. Amely a beregi emberek mellé állt.

Mint tudjuk, nem ünnepélyes átadót tartottak. Az első tudósításból megtudhattuk, hogy halált megvető bátorsággal Czomba Sándor államtitkár saját kezével húzta oldalra a forgalom terelő táblákat”, Vinnai Győző felmutatta az iratot, amin minden szakhatósági engedély rajta van. Loppert Dávid (aki nem mellesleg DÁNIEL), a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője többes szám első személyben tájékoztatott, hogy új hidat építettek.

Új hidat építettünk.jpg

Tehát az első cikk után megszületett egy másik, melyben magyarázatot kellett adni néhány kérdésre.

2012. 12. 21. Megnyitották a forgalmat a felépített hídon.

2012. 12. 20. Nyírlugos- Orbán Viktor miniszterelnök műfüves focipályát avatott a nyírlugosi általános iskola udvarán.

Halálom a kövér focista.jpg

Ha a kormány mellénk állt, akkor miért is volt fontosabb egy focipálya avatása, mint az új híd nagyközönség előtti megnyitása?

Persze, ezt most az újabb interjúban meg kellett magyarázni. Sanyi Fülep Sándor megmagyarázta.
„vásárosnaményi új Tisza-hidat ténylegesen januárban adják majd át ünnepélyes keretek között, de addig is a próbaüzeme alatt használhatják a közlekedők.”  

Hát ezt a lehetőséget legalább úgy elkúrtátok, mint a szocialisták a vidékfejlesztési pénzből önkormányzatoknak kiaszórt kisbuszok átadását.
De a Szatmár- Beregi ember mindent elhisz, amit a sajtóban tesznek elé, ezzel sem lesz gond.

Térjünk vissza kicsit a Kormány a Bereg mellé állt szlogenre!

Gyönyörű ország lettünk. Ha valaki nem tesz keresztbe, azt már dicsérni kell! A kormány mellénk állt, brühühühü (forrás: rodeo36). Jaj de megható!

Akkor nézzük a tényeket! Amit az elődök megkezdtek, azt a kormány nem állította le. Ennyi a sztori.

  „7. Meghozott döntések, folyamatban lévő munkák

A részletes szakmai előkészítő egyeztetések és tárgyalások eredményeként 2009. július 10-én minisztériumi döntés született, hogy mielőbb új híd építése szükséges, s ennek előkészítését, tervezését haladéktalanul meg kell kezdeni, valamint a régi híd forgalomban tartását a lehetőségekhez képest biztosítani kell.

A döntés jegyében a közútkezelő 2009. július 24-én összeállította az ideiglenes téli üzemeltetéshez való felkészüléshez szükséges teendők jegyzékét és eljuttatta a beruházóhoz, hogy az abban foglaltak a tél beállta előtt, illetve a munkaterület 2009. október 30-i visszavétele előtt teljesülhessenek. Mindez jelenleg folyamatban van.

A beruházó, a vagyonkezelő és a közútkezelő augusztusban közösen összeállította az új hídszerkezet tervezésének diszpozícióját, és közbeszerzés útján szeptemberben a Pont-TERV megbízást kapott az új hídszerkezet engedélyes és kiviteli terveinek elkészítésére valamennyi járulékos engedélyezési és egyeztetési munkákkal együtt.

A tervezési munka megkezdődött, amelynek lezárulta után indulhat az új hídszerkezet kivitelezésének versenyeztetése.”

Figyelembe véve a hídátépítés vis maior jellegét, valamint a kezelői javaslatokat, 2009. december 23-án Hónig Péter miniszter úr elfogadta a meglévő hídtól (kifolyási irányban) 15 méterre egy új építésű gerendahíd megvalósítását.

 

Engedélyezési és a kiviteli-tendertervek készítése

A tanulmánytervi döntés után 2010 januárjában elkezdődött az engedélyes tervek készítése. A tervezés folyamatában megemlítendő, hogy a szokásos gyakorlattól eltérően a tervezési szerződés tartalmazta a tanulmánytervi döntést követően az engedélyes tervek készítését, azok engedélyeztetését, majd a kiviteli szintű tendertervek elkészítését is.

Ha már az elmeszesedett artéria helyén egy új ér jött létre, ami friss impulzust, erőt, lendületet adhat a környéknek, akkor talán szellemileg is fel kéne nőni már! Szatmárban és Beregben egyaránt!

Címkék: Orbán Viktor Vásárosnamény Dzsudzsák Balázs Filep Sándor Loppert Dániel Czomba Sándor Vinnai Győző Nyírlugos II. Rákóczi Ferenc híd NIF ZRT

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr454985857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása