HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

Tovább is van, mondjam még…?

Bunkológus 2010.08.31. 08:00

Új a kormány, megváltoztak a közoktatási prioritások.

Az első és legfontosabb lépés a közoktatás államtitkári szintre emelése. Eddig miniszter irányította, most már elég a nenyi jegyében az államtitkár is.
Ismerjük el, még mindig előnyösebb, mint ha egy főosztályvezetőre bíznák a jövő nemzedékének nevelését!
 
A gyermekeikért aggódó szülők, és a pedagógus társadalom hol beletörődve, néhányan naivan reménykedve szemlélték a tervezett változtatások hangos és hangzatos bejelentését.
 
Hogy mi lett belőle, láthattuk:
A magyar közoktatás irányát döntően meghatározó intézkedések kimerültek az első osztályra érvényes buktatás tilalmának feloldásában, valamint a szöveges értékelés valóban indokolatlanul nagy terhet jelentő lazításában.
 
Szintén fontos, de apró lépésként a pedagógusok büntetőjogi védelmét is megerősítette a törvényhozás. Tudjuk, hogy nem ezektől fog megváltozni pedagógusaink élete, hisz, mikor egy „szülő” erővel teremt igazat, akkor kevésbé érdekli az érte kapható jutalom.
 
Holnap, szeptember 1-én kezdődik a tanév.
 
Munkába állhat, akinek még megmaradt a munkahelye, mert több mint 1200 ember a közoktatásban ezt már nem teheti meg.

Hiller öröksége: 1200 tanárral kevesebb, adja hírül a Magyar Nemzet, amiről köztudomású, hogy soha nem csúsztat. Vitatkozzon a halál az „újsággal”, és főleg védje meg az ördög Hiller Istvánt, de azért némi tárgyszerűséget ez a kör is kikényszeríthetne magából.
A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény módosításáról rendelkező 2010. évi LXIII. Törvény, a Magyar Közlöny 109. számában jelent meg. 2010. július 14-ei hatállyal lépett életbe. "A törvénymódosítás a közoktatási intézményátszervezésekkel, megszüntetésekkel és egyes további fenntartói döntések meghozatalával kapcsolatos. Lényeges változás, hogy bizonyos átszervezési döntéseket a fenntartók még július utolsó munkanapjáig meghozhatnak."
 
Vagyis az a fenntartó, aki be akarta zárni iskoláját, az a fenntartó, a nemzeti együttműködés kormányában bízva lehetőséget kapott nemzetrontó Hiller István miatti döntésének felülvizsgálatára.Hogy ezt miért nem tették meg ennyien?
 
Keserű lesz a pedagógusok szája íze másért is. Annak idején a Medgyessy- kormány 50 %- os pedagógus béremeléssel kezdte nemzetrontó tevékenységét. Sokan most is hasonlót vártak a zemberek kormányától. Kaptak helyette NENYI-t, gazdasági szabadságharcot, fülkeforradalmat és más léleknemesítő baromságot. 
Most már csak ígéret maradt, hogy valamikor lesz több pénz a fizetési jegyzéken. 
 
Mindezek ellenére végtelen bölcsességet, erőt, jó egészséget kívánunk pedagógusainknak!
De főleg sok mosolygós, tanulni akaró, szorgalmas és tisztességes gyermeket!
 
 

 

Címkék: iskolakezdés hoffman meséi igéret cunami pedagógus béremelés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr562260429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása