HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

Szatmári Eduárd

Tűzfal 2013.12.08. 18:15

A nol.hu oldalain jelent meg a következő nyílt levél.

A levél előzménye:

„Az ügy különös pikantériája, hogy a polgármester asszony nyílt levelét a Kelet-Magyarország című Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei napilap csak hirdetésként volt hajlandó közölni, holott Bíróné Dienes Csilla a megye egyik közszereplője, aki közérdekű ügyben formált véleményt a megye egy másik közszereplőjének tevékenységéről. A lap ezt nem vette figyelembe, hanem pénzt kért a nyílt levél közléséért, így az hirdetésként jelent meg a megyei újság december 6-i számában.”

Tisztelt Képviselő Úr! Kedves Attila!

Régóta fogalmazódik bennem a gondolat, hogy nyílt levél formájában fejezzem ki köszönetemet mindazért a sok „jóért”, amit értem, s legfőképpen Szamossályi település érdekében cselekedtél az elmúlt években.

Országgyűlési képviselőként, gondolom, Téged is az a cél vezérelt, hogy a térségben, az itt élő emberek helyzetén - lehetőségeidet kihasználva - a legnagyobb mértékben segíts. Nem tudom, miért van olyan érzésünk itt a Szamosháton, hogy irányunkban ez a szándék a visszájára fordul?! Csak az motivál, hogy ennek a községnek árts? Gondolni sem merek erre. Ez nem illik a Nemzeti Együttműködés Rendszerébe! Márpedig tudtommal Te annak elhivatott támogatója vagy!

Pedig nem volt még olyan régen, amikor igen fontosnak tartottad a sályi emberek véleményét. Mi kiérdemeltük, hogy kisfalunkba két alkalommal is kifáradtál kampánygyűlést  tartani, aminek meg is lett az eredménye, hiszen 2/3-dal nyertél Te is, és a Fidesz is. Talán a személyem az, ami visszatart attól, hogy leheletnyi segítséget nyújts ennek a közösségnek? De hisz a választáson én a településemen ugyanúgy 2/3-dal győztem, mint a térségben Te, illetve országosan a pártod! Ezeknek biztos komoly oka volt.

Egyszóval, nem értelek, Képviselő Úr. Megható, hogy mennyire szíveden viseled Székelyföld autonómiáját, illetve hogy milyen lelkesen ápolod a hadisírokat. Szép gesztus! De Mi élünk, és itt, Magyarországon, Szatmárban! Mi is áhítozunk a figyelmedre, támogatásodra! Szamossályi önhikis támogatásának "bődületes" összegében biztos komoly közbenjárásod  volt. (20 millió igényelt helyett 2 millió megítélt támogatás.) Köszönjük! De köszönjük a diák-munkánál, illetve a közművelődési közmunkások kiválasztásánál nyújtott „hatékony” segítséged is!

Persze, én sem vagyok vak. Én is látom, hogy Te feltétlen lojalitást vársz a települések vezetőitől. Minimum egy közös hadisír-gondozást vagy egy „önkéntes” béke-menetelést! Ezennel feliratkozom a következő turnéra! Hátha akkor felújításra kerül a 4138. számú útszakasz Szamossályiban, hátha akkor egyszer az életben nyer a földpályázatunk, lesz önhiki és minden álmunk valóra válhat! Ha kell, hát "éljen Eduárd!” Ha ilyen szakmai megalapozottsággal működnek a térség dolgai, akkor ím, fejet hajtok.

Egyelőre azonban azt kérem, hogy a feles energiádat a térség felemelésébe és nem egyes települések legázolásába fektesd! Az elrettentés megtörtént – nem gondolod, hogy sekély-e kéj??

Kétmillió üdvözlettel:

 

Bíróné Dienes Csilla
Szamossályi polgármestere

2013. december 3.

Címkék: Tilki Attila Bíróné Dienes Csilla Együtt 2014- PM "ÖNHIKI" Szamossályi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr25681904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.