HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

Te mennyit érsz?

Tűzfal 2013.12.01. 12:29

Tudod, hogy te mennyit érsz, kedves olvasó? Mire számíthatsz, ha bajba kerülsz?
Mi lesz a sorsod, ha nem jut hely az előkelőbb közmunka beosztása során számodra?

Levelet kaptunk, amit megosztunk:

"Ma kellett menni a fiamnak jelentkezni a Munkaügyi központba. Be is pecsételték, hogy februárban kell megjelenni legközelebb. Aztán szólt az ügyintéző, látja, hogy helyi, akkor lenne közmunka.

Lehet menni vonatot takarítani, vagy körfűrész kezelőnek.
(Később derült ki, hogy megbízhatóbb ismerősöknek van könnyebb munka is. Nekik lehet menni „szigetelni”.)

Már holnap elzavarták volna Nyíregyházára orvosi alkalmassági vizsgálatra. Arra nincs válasz, hogy miért nem lehet helyben elmenni az orvoshoz?
Eddig lehetett.
Mondta, hogy kedden nem ér rá, az volt a válasz, hogy a nap 24 órájában rá kell érni!

A helyi orvosok biztosan megbízhatatlanok.
Kinek a kijét kell támogatni ezzel is, hogy Nyíregyre kell menni.

Mivel indulatait nem tudta legyőzni, nem vállalta egyiket sem, így azonnal törölték a nyilvántartásból. Az ellátását a mai nappal meg is szüntették.

Ezek után egy évig nem kaphatja ezt a pazar 22.800 Ft-t. Nem tudjuk, hogy a TB-t ezek után hogyan kell rendezni, vagy mire jogosult? A fiamnak reklám és marketing menedzser, valamint gazdasági informatikus végzettsége van. Egyikben sem dolgozhatott egy percet sem. Mindenhova gyakorlat kellett volna. Nem a közmunkával van a gond, mert ha tisztességes, és nem ilyen megalázó körülmények között történik a szervezése, akkor „semmi baj”. Volt már közmunkás, és azt nagyon szerette csinálni. Akkor a végzettségének megfelelő volt, nem ennyire mélyen alatta.

Közölték velem is, ha vége a tanfolyamnak, és viszem a vizsgaokmányokat, akkor már aznap a kezembe adják az orvosi alkalmassági papírt, és mehetek utcát seperni. Kész röhej, hogy most azért fizetik a tanulásomat, hogy nyelvvizsgával legyek utcaseprő."

Címkék: Közmunka Munkaügyi Központ

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr95669627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mokkaczuka 2013.12.01. 19:38:14

Külföldre! Azonnal! Itthagyni ezt! Be se szarni ide!

mokkaczuka 2013.12.01. 19:39:23

Külföldre! Azonnal! Itthagyni ezt! Be se szarni ide!

Life Hacker | NapiHack · http://lifehacker.blog.hu/ 2013.12.01. 20:07:24

azok után, hogy egy ismerősöm, lágyéksérvműtét után culágernek közvetítették ki, semmi nem lep meg, sőt az ellenkezője sem... részvétem :/

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2013.12.01. 20:24:57

A fiatalember helyében nem járnék a munkaügyi központba, hanem riadóztatnám az ismerőseimet, hogy tud-e valaki valahol munkát. Írnék angol-német stb. nyelvű önéletrajzot, regisztrálnék külföldi munkakereső oldalakra, és húznék el az országból.
süti beállítások módosítása