HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

Mindenkinek érdeme szerint!

Tűzfal 2011.10.10. 22:11

A legálisan a parlamentben lebzselő társaság ma még büntetlenül hozhat olyan jogszabályokat, amelyek egyértelműen semmibe veszik az alkotmányt, amelyek Magyarország nemzetközi jogi egyezményeit sértik. 

 Hogy meddig merik ezt tenni? Nincs az a bűnszervezet, amelyben ne okozna gondot a heterogén összetétel. Így a Fidesz Magyar Polgári Bűnszervezetben is lehetnek tisztességes, jó szándékú, talpig emberek. Akik ott tévedtek, hogy lehet más az ország. Bedőltek a szlogengyártó kisiparosnak és most nem tudnak szabadulni, mert mindent elveszítenének. Hitet, reményt, szeretetet, vagyont és beosztást.
Ne feledjük, a bebetonozott hatalom nem csak az ellenség megfékezésére, de a saját kilengők megfélemlítésére is alkalmas!
 
Miközben lengeti az idomár a korbácsot, azért néha cukorkát is osztogat. Lázár úr büntetlenül  kijelentheti vádolva saját társait, hogy a képviselői költségtérítésekkel visszaélnek a képviselő urak. Inkább adjunk nekik tiszta pénzt, amivel el sem kell számolni: bruttó 750.000 forint fizu, benzin kártya, szállodai szoba, és az előzetes ígéretekkel szemben telótérítés (majdnem annyi, amit már egy közmunkás is megirigyelhetne). Mert az nekik jár.

Ha esetleg kevesled, akkor van tovább is. Az eddigi lehetőséget megfejeljük, hiszen nagy a család, sok embernek kell megélhetést biztosítani, meg persze hálásnak is kellene lenni: az eddigi helyett 3, azaz három alkalmazottat tarthat a drága képviselő! 386 képviselő X 2 fő = 772 új munkahely. Akár örülhetnénk is.
Míg el nem felejtem: az egyik új ügykezelő bérét és hivatali helyiségét a helyi önkormányzatnak kellene biztosítania.

És a legszebb! A benzinkártya. Budapesti képviselőnek 2000, azaz kettőezer kilométerre igénybe vehető. Lesz.

Itt egy hevenyészett számítás.
Nézzük meg, hogy hova a f@szba megy pl egy pesti képviselő 2000 km-t egy hónapban? Nagyjából sehova.
Arany Laci, akarom mondani Nagytiszteletű Kövér László úr, a parlament elnöke. A parlamenttől legmesszebb lakó, de még pestinek számító Kövér Lacus Szigetszentmiklósról is csak 52 km-t megy oda-vissza, és ha ezt a hónap minden egyes napján megteszi, akkor is csak 1500 km jön ki. Tudjuk, nem járnak be mindennap és persze többségük közelebb lakik. 
 (a számítás hasra ütés és becslés alapján történt, hogy tudjunk kicsit viszonyítani)
"A képviselők javadalmazásának rendszere meglehetősen álszent és visszaélésekre alkalmas" állt Lázár úr indokolásában.

Igen, jó látjuk a fehérítés szándékát.
 
De egyre jobban tetszik ez a pofátlanság!

2011. október 1-je és október 31-e között alkalmazható üzemanyagárak:
ESZ-95 ólmozatlan motorbenzin 385 Ft/l
Vegyünk egy 9 literrel elszámolható fogyasztást! 69300 forint adómentesen a budapesti képviselőnek havonta. Azt azért megnézném, hogyan csűröli a benzint, hogy jó legyen neki!
 
Nézzük, mennyi naftával gazdálkodhat Szatmár Reménysége!

Az útvonaltervező alapján ki lehet hozni 305 kilométert. „A maximumot a 300 kilométernél messzebb lakó képviselők használhatnák fel, ez 5000 kilométerre elegendő üzemanyagot fedezne.”
Az Egyenlítő a föld leghosszabb szélességi köre. Megközelítően 40.015 km. A megállapított havi 5000 km-es üzemanyag térítéssel alig 8 hónap alatt körbeutazhatja a földünket az adott képviselő! Kis túlzással a 4 év alatt 6-szor megteheti ezt a világkörüli utat! Lehet, jobban járnánk, ha utazgatnának?
Nem untatom a számítással Önöket, 173.250 forint. Míg el nem felejtem, adómentesen, szabad felhasználással.
Eddig is csak akkor látták gyalog választókörzetében, míg besétált a kocsijától a rendezvény helyszínére.
 
A 2010-es vagyonbevallása szerint:
polgármesterként:      485.000-
Társulási elnökként:    100.000-
F.B. tag:                      17.917-
                                 602.917-
Ez az esetleg megszavazott új tervezet után is jár neki.

Képviselőként:
alapdíj:                        231.900-
bizottsági tagságért:     162.330-
választókerületi pótlék: 571.634-
lakhatás:                     115.950-
                                1.081.814-

Tehát az új tervezetben egyelőre:
Alapdíj:                        750.000-
lakhatás támogatása:    115.950-    
eddig ennyi volt
telefonköltség:                23.400-   garantált bérminimum esetén: 28.000-
Benzin kártyán:             173.250-
                                 1.062.600-

(demagógiát félretéve, ha jól dobtam össze, kevesebbet fog kapni, mint most)
Már elkezdtem fogalmazni a felhívást, hogy adakozzunk, nehogy rosszabbul járjon, mint eddig, de előtte leültem gondolkodni! 139.140- forintot kapott eddig alkalmazotti költségtérítésre. Ha ezzel az összeggel számolunk, akkor ez háromszorosára fog nőni, erre a célra ezután 417.420- forint fog járni. Hogy ezzel hogyan kell elszámolni, és kit fog alkalmazni, az teljességgel az ő dolga.

Tudják, mi a legszebb az egészben?
Az egész önjutalmazásnak a legnagyobb durranása, hogy az egyik legjobban járó képviselő, a patás ördög lesz, aki most bruttó: 371.040 forintot kap.
2011. augusztus 25, csütörtök nevezetes nap. Ezen a napon jelent meg egy másik jelentős munkavállalói réteg bérének összegszerű meghatározása, amit szintén a Magyar Köztársaság Parlamentjének fent emlegetett képviselői szavaztak meg.
Amennyiben nem igényel szakképesítést a közmunka, abban az esetben 57.000.-Ft a bér, amennyiben szakképesítéshez kötött, akkor 78.000.- Ft a közmunkások bére.

 

Címkék: parlamenti képviselők javadalmazása közmunkások bére tilki attila jövedelme

2 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr83292928

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A lenyúzott narancsbőr – adótervek 2012-re 2011.10.26. 13:35:45

Mi a tököm van ezekkel? Milyen butítót szednek? Vagy a hülyeség követelmény az NGM-nél? Ezek sosem dominóztak gyerekkorukban, és nem látják be, ha az egyiket megpöccintik, borul az egész?...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ajtony 2011.10.26. 14:02:53

Sajnos én ebben az anyagban érzek egy nagy adag irigységet és rosszindulatot.Nem számolsz sehol a kocsikba beépített lézer blokkolókkal ami mint minden elektromos kütyü ez is többletfogyasztást okoz.Hisz ez csak fizika a generátornak tőbbet kel dolgozni az több üzemanyag.És ha egy szegény vidéki képviselő bekap egy csúnya bacit kénytelen pestre utaznia a vip korházba evvel nem számolsz??? Sajnos felkészületlenűl kezdted az anyagot irni mert sehol nem számolsz a hátrányos képviselő csemetékkel akiket apa hurcol a fősulira, egyetemre ha a csöpség kocsiját szervizelik apa kocsijának terhére.Ez egy elkapkodott fércmű sokáig sorolhatnám a hasonló észrevételeimet de hagyom hogy önkritikus szemmel átnézd az anyagot.mindenkinek szép napot

Tűzfal · http://szatmarfigyelo.blog.hu/ 2011.10.27. 09:29:30

@ajtony:
Hamut szórok fejemre és elismerem, irigy voltam.
Azt sem vettem figyelembe, hogy mekkora erőfeszítést akarnak ekkora javadalmazással jutalmazni.
Sőt!
Volt bőr a képemen tevékenységüket a közmunkás tevékenységéhez és béréhez viszonyítani!
süti beállítások módosítása