HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

Magasról teszek rá...!

Bunkológus 2011.10.09. 20:12

 

Nem illett a Lesz@rom címet adni, így finomított cukor került az asztalukra.

A valóságban nem tudni, meddig és milyen áron jutunk mindennapi cukrunkhoz.
A harc fokozódik cukorfronton is. Mivel a piszkos múltik ellen is fegyvert fogtunk, nem lennék Johann Marihart helyében. Félő, hogy ő is részesülhet egy kokiban, vagy egy alacsonyan szálló saller megtalálhatja! Vagy tévednék?

A vezérürü szerint emelkedett a cukor világpiaci ára. Aha, Nekem meg szőrös a hátam és Viktoron szocializálódva beszopok, főleg szó nélkül elfogadok mindent.
 
Unalomig ismert, hogy hazánkban eladtuk cukorgyárainkat, azok majd mindegyikét bezárták és cukorfonton kiszolgáltatottak lettünk.
Ügyes vállalkozók régóta kihasználják a piaci rést és hol Romániából, hol más szomszédtól- ahová érdekes módon nem úgy gyűrűzött be a cukor világpiaci áremelkedése, mint hozzánk- nagy tételben terítik ezt a terméket. Is.
 
Ennek köszönhetően, még a román cukor idején az okosok hoztak egy szabályt, miszerint nemzetközi utasforgalomban egy személy egyszerre 5 kilogramm cukrot hozhat be.
Ezt a lehetőséget és természetesen az olcsóbb üzemanyagforrást kihasználva magyarok ezrei járnak a szomszédos Ukrajnába, hogy elköltsék azt a pénzt, ami nem hiányzik a magyar államkasszából és a magyar kereskedők forgalmából sem.
 
Ha módomban állna, megnézném, hogy van-e olyan iparosított terület Szatmárban, - van- ahol rendelkezésre állnak a cukorgyártó üzem létesítésének feltételei. (pl: víz és iparvágány) Lehet, ezért érdemes lenne összefogni az ördöggel is, és többre mennénk vele, mint a látszat fejlesztésekkel! Mert azt talán nem kellene elfelejteni, hogy a munka világába való visszavezetés szándéka nem a munkanélküliek munkába állási szándékán bukik meg! (Jaj, csak nem kritika volt ez a megjegyzés?)

Gondolkodj helyi politikus! A munkalehetőség nem csak az üzemben adott. Amíg működött a petőházi, a sárvári és az ácsi cukorgyár, 5000 család megélhetését biztosította.
2014-ben újraosztják az uniós kvótát, addig van idő megvalósítani a megvalósítandót! Kedves Helyi Politikus! Tetszik a mostani helyzeted? Mert 2014-ben választás is lesz. (?)
 
Nem értem, igaz nem is én szopiztam hegyesre a piramist, hogy eszemig felérjen, de Ukrajnában csökkent a cukor ára, nem is kevéssel.
Pár hete az ukrán cukor ára 49 griveny (grivnya) volt 5 kilós kiszerelésben. Ma 38 griveny ugyanez. (kiszámolják, ez hány százalék?)
Nem érdekelnek az okok.
Nem érdekel, hogy az ukrán kormány avatkozott-e be, nem érdekel, hogy az új cukor piacra kerülése hozott-e dömping árakat. Olcsóbb.
 
Nem vagyok hajlandó magyar benzinkúton tankolva a magyar állam elvtelen sarcát fizetni és nem leszek hajlandó a jó váltás esetén 180 forintba kerülő cukor helyett a 250 fölötti cukor árat sem kipengetni.
És mondjátok meg Ödönnek, hogy a K. anyjával szórakozzon! Mert a kávémat sem itthon fogom megvenni, ha erre is rápakolják a pofátlan sarcukat!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr743290246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása