HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

Szolgáknak király kell, birkáknak pásztor!

Tűzfal 2011.07.06. 08:16

 

Sokan néznek fel a plafonra, ha meghallják azt a szót, hogy per. Ismerünk a közelmúltunkból néhányat, igaz, még a lazább per is súlyos jelentést kapott az utóbbi időkben.
Az egyik legismertebb talán az MZ/X. Tudják, emzéperiksz jelentkezz! Szólt Aladár és édespapája imája a távoli jövőbe, utódaikhoz, ha megoldhatatlan feladat elé állította őket az élet, avagy saját zsenialitásuk.

Nem lehetett buta ember, legalábbis jól ismerte a magyar néplélek egyszerűségét a rajzfilm írója.

Amellett, hogy most sem ártana a magyarnak egy MZ/X, volt más megfontolandó tanulsága is a sorozatnak. Gondolom fújja mindenki a részeket záró mondást, ami szinte közmondásszerű súllyal csapódott az arcunkba, Paula sokszor és állandóan bánta fiatalkori botlását, akár az egyszeri szavazó 2010 áprilisát.

Igen a Pisti, Hufnáger Pisti. Egészen a sorozat utolsó részéig minden rész végén kifejezte bánatát, hogy miért nem a Hufnáger Pistihez ment feleségül!
 
Közelmúltunk másik nagy per jele, az két hármas szám között állott. III/III. Erről inkább némi értetlenség jut az eszembe. Értetlenül állok azelőtt, hogy a nem kézi vezérelt ügyészséget nem kézi vezérlő Kokiosztó Ventilátor Viktor milyen bátor. Soha nem volt hálás feladat a titkosszolgák oktalan zaklatása. A franc se tudja, hogy nem kerül-e elő valami ostoba hamisított hangfelvétel, hamisított irat, vagy hamis tanúvallomás.  
Értetlenségem mellett megragadom az alkalmat, hogy kifejezzem óvatos örömömet, hogy meggyanúsították Szilvásy György urat. Nekem sosem volt szimpatikus. Az meg külön örömöt okoz, hogy nem lehet tudni, mi is a gyanúsítás tárgya.
Azt is helyeslem, hogy a moszkvai ingatlan eladás ügyében az előző kormány több tagját is beidézték tanúmeghallgatásra.
 
Hogy miért tölti el szívemet öröm? A precedensért. Innentől van arra precedens, hogy Magyarországon bárkit meg lehet gyanúsítani. És mivel a járt utat a járatlanért el ne hagyj, ezért elképzelem, ahogy jelenünk bűnösei a jövőben vezetőszíjon, bilincsben bújnak a kamerák elől. Mert biztos vagyok benne, hogy szokás ide, precedens jog oda, így 2014 után is  könnyebb lesz! Folytatni a megkezdett munkát, a számonkérést.
 
Végül az önkormányzatok kedvence, a sokáig májusi esővel egyenértékű 6/3-as.

Egészen 2010-ig teljes mértékben az önkormányzatok mutatószámai alapján történt az ONHIKI elbírálása, nem fért bele a politika. Megszüntette a kormány a 6/3- as támogatást és az ÖNHIKI előleget. Az önkormányzatok nem tudtak segítséget igénybe venni és közben várták a támogatást. Azt ígérték, hogy szakmai döntés lesz.
Hazudtak, de ezt már megszoktuk.

Eközben sokan megismerték, mi a magyarok istene. Sokan érezték a saját bőrükön, hogy mit jelent az ígéret és mit jelent az új magyar beszéd, a háborús Fidesz retorika. Azok a közalkalmazottak, akik a helyi önkormányzattól nem kaptak fizetést, jobbik esetben fizetésük egy részéből kellett hónapokig élni, azok már tudják, hogy a háborúnak áldozatai szoktak lenni. Igaz, értetlenül állnak, hogy miért ők ezek? Úgy jártak, mint Paula Hufnáger Pistivel.
 
Mint írtam, a háborúk velejárója az áldozat, a háborús erőszak, az oktalan kegyetlenség és a megalázás. Attól a kormánytól, amelyik harcot visel a saját állampolgáraival szemben, attól természetes, hogy megjutalmazza a vele együtt harcolókat. Már a választáskor látható volt, hogy soha ennyi Fidesz színekben induló polgármester jelölt nem volt, mint 2010 tavaszán. Természetesen senki nem hitte el az őszintébb jelölteknek, hogy őket megfenyegették, hogy ha nem vállalják be a narancs kólát, akkor megnézhetik majd magukat. Ilyet ma magyarhonban elképzelhetetlennek tartottunk, tartunk és tartani fogunk.
 
 
Jutalmaznak az ÖNHIKI támogatással. Van jó Fideszes önkormányzat és van rossz önkormányzat.
Jó:
Fehérgyarmat 86.748.000 Ft;
Kemecse 51.056.000 Ft;
Túristvándi 33.083.000 Ft;
Mindhárom település polgármestere egyben országgyűlési képviselő Fidesz színekben.
Kiemelkedő támogatást kapott Mátészalka 105.539.000 Ft és Kisvárda 137.332.000 Ft.
 
Eközben az ellenséges sáncok mögötti MSZP-s polgármesterek által vezetett önkormányzati csapatok a következő támogatásban részesültek.
Az öt MSZP-s településből kettő semmit, három a következő összegeket kapta:
Győrtelek 5.223.000 Ft; Sonkád 1.928.000 Ft; Tiszacsécse 524.000Ft.
Amellett, hogy elég fura képzelettársításra adnak okot a felsorolt összegek, a kiosztottak sem fognak megmenteni több önkormányzatot sem!
Nagyon úgy tűnik, hogy az önkormányzatok tudatos elsorvasztása a cél. Érdekes dolog, hogy az a Nagydobos aki adósság rendezés alatt áll csak 12.491.000 Ft kapott.
 
Tudom! Megkapom, te sem voltál ilyen bátor kisköcsög! Amikor az MSZP osztott, te sem jártattad a pofádat, te sem sírtál az önkormányzatok tudatos elsorvasztása miatt.
  1. Senki bűnét nem menti, ha más is elkövette már előtte ugyanazt! (Ne feledd, van precedens!)
  2. A FIDESZ megyei vezetői az elmúlt évekre hivatkoznak, amiről csak egy példa: 2006-2010 között a legtöbb ÖNHIKI támogatást Mátészalka kapta 440 milliót, a polgármester Fideszes volt és mai is az.
 Akiket mélyebben is érdekelne a téma, javaslom, tekintsék át a nyertesek listáját. Nézzék át, milyen feltételekkel jár az ÖNHKI igénylése, nézzék át, kiknek nem jár a támogatás! (költségvetési törvény 6. melléklet 2.1.1–2.1.5.)
 
Ha még mindig van kedvük, akkor tekintsék át, melyik település, milyen intézményeket tart fent és keressenek rá, melyik település hány lakossal rendelkezik.
 
Zajta: 3.258.000 Ft támogatás, 2009- ben 419 lakos.
Túristvándi: 33..083.000 támogatás, 2009- ben 699 lakos.
Sonkád: 1.926.000 Ft támogatás, 2009-ben 705 lakos.
 
Azoknak, akik ezután is kedvet éreznek az önkormányzati rendszer működésképtelenségéről, pazarlásáról, jelenlegi formájában való továbbműködtetéséről vitát nyitni, ajánlom figyelmükbe a következő mondást:
 
NEM ELÉG TISZTESSÉGESNEK LENNI, ANNAK IS KELL LÁTSZANI!
 
 
 
 
 
 
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr83043364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása