HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

Tűzkár, vízkár, Oszkár, avagy Gyula a hurokban.

Bunkológus 2011.05.13. 22:40

Egészen pontosan vízkár, viharkár, jégkár, fagykár. Hosszan lehetne sorolni, hogy mi minden sújtja a földből megélni kívánókat. A 2011-es május ismét sok embernek hozott gyászos gondolatokat, a -4 – 8 fokos éjszakai faggyal.

 
 
Ha a gazdálkodóknak nem volt elég a fagy, megérkeztek a kormánypolitikusok is. (Biztosan nehéz lenne összeszámolni, hogy ezt a választás óta a feszített törvénykezésnek nevezett gombnyomogatás mellett, hányszor tették meg.)
Itthon van Tilkiland ura, és a sajtóból is tudjuk, különösen a kormányhoz közeliek sulykolták sokszor, itt van május elseje dr Budai Gyula, énekszó és tánc köszöntse!
 
Elgondolkodtam, hogy miért érkezhettek választókörzetükbe hirtelen. Megváltoztak? Vagy az új közvélemény kutatások eredményei zavarták haza őket? A Fidesz vezérkar meglepődött és utasításba adta, hogy nyomás a nép közé, addig, míg van népünk? Nyomás lelkesíteni a sajátjainkat legalább! Összetartás! (ez látszott is a Fidesz irodák környékén) Tisztára, mint a Munkásőrök!
 
Térjünk vissza a Gyulára! Gyula, a Budai nyilatkozott, meg is tekinthettük legalább 10-szer tegnap este.
 
Legalább olyan mértékű kártérítést szeretnénk elérni, mint amilyet a 2007. évi fagykár után még ellenzéki oldalról sikerült kicsikarni két hetes demonstráció árán – szögezte le dr. Budai Gyula csütörtökön Balkányban.
 

Ízlelgetem a szavait. Zamatosak, meg is fordulnak a számban, ha gazda lennék, lehet, lenyelném. Beszopnám kanyar nélkül, mert hinni akarok. Hinni abban, hogy lesz jobb! Hinni abban, hogy ha ezek 2007-ben - hiszen azt mondják, hogy ők csikartak - elérték a kártérítést egy sokkal nagyobb kárral járó fagy után és ellenzékből, akkor kormányon is fognak lökni valami kis segítséget.

De miket beszélek, ha ők ellenzékben ilyen tökös legények voltak, akkor kormányon nem csak lökni fognak a koncból keveset, hanem teljes kártérítésben részeltetnek!
 
Gyula! Ebből hogy mászol ki?
 
Apropó! Mi újság a felvásárló cégek vizsgálatával?
Tudjátok, akik a szerződésben szereplő kötbéreket akarták érvényesíteni a nekik nem teljesítő gazdákkal szemben? Majd ti megmutatjátok, majd ti rendet tesztek!
Mire jutottatok? Mert a felhorgadás kurv@ nagy volt. Budai Gyula! Nem kérdeznéd meg Jakab úrtól?
 
Szóval fagykár.
Elgondolkodtam azon, hogy ha az X számú gazdát kártalanítjuk az én adóforintomból is, akkor zöldség- gyümölcs vásárláskor vajon én is kapok állami pénzből kártalanítást? Hiszen már ígérik drágább lesz. Kár ért engemet is. Nagy lesz a károm, de válaszul megkapnám: ha nem tudod megvenni, akkor coki a pulttól.
 
Becslések szerint 10 milliárd forint körül jár a kár. Szabolcsban.
Mit nekünk mezőgazdasági  kárenyhítési alap, mit nekünk füstölés, locsolás, fagykár enyhítés. Segítsen az állam!
És igaza van a gazdálkodónak, hiszen az állam ott segít, ahol tud.
Pontosítok, ahol akar.
 
Telik az elrabolt magánnyugdíj megtakarításokból.
Fussa majd két milliárd a drága egyetlen miniszterelnökünk levelezési mániájára- apropó!

Levelezés. Érdekes, senki nem akadt fent azon, hogy a Fidesz közétette elmúlt évi pénzügyi mérlegét?
Az csak vékony szelete a valóságnak, hogy mekkora adóssággal zártak, de a kincs, az igazi gyönyörűség a magyar állam tulajdonában álló Magyar Posta pénzügyi hozzájárulása volt a pártkasszához! Nem kevés magyar adóforinttal.
Így már érted, miért levelezik velünk, amikor csak eszébe jut?
 
És végül higgyetek! Higgyetek Gyulának, higgyetek Viktorban!
Akkor, amikor a halmozottan hátrányos helyzetűeken ilyen nagylelkűen segítenek, akkor ti sem maradhattok ki. Segítek, mert míg a fagykárt mértétek fel, biztos nem volt időtök tájékozódni!
 
Bátorfi úr rendelője gondoskodik Orbán Viktor és családjának mosolyáról. Ő a fogorvos. Tulajdonosa a Magyar Fogászati Turizmus Programirodának.
És következik találós kérdésünk:

Mit tetszik tippelni kedves fagykáros gazdálkodó?
Mennyi pénzt kap a magáncég, a programiroda rendkívüli kormányzati intézkedés révén a fogászati turizmus fejlesztésére?
(tudják miről van szó, igaz? Jön a külföldi, hozza a sok lovettát, mert a magyar fogásztól a hazaihoz viszonyítottan olcsóbban tehet szert szebb mosolyra. Mindenki jól jár. A fogászok sem nyomorognak tovább.)
 
Igen az tippelt jól aki az egymilliárdot mondta. A megfejtéseket elküldhetik Orbán Viktornak is!
 
 
 
 

 

Címkék: fagykár budai gyula jakab istván május 14 mezőgazdasági kárenyhítési alap

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr862902108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása