HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

Nincs olyan szekér….

Tűzfal 2011.05.01. 07:49

Rendhagyó szatmári köszöntő a Munka Ünnepére.
 
Az ország sok településén tartanak ma majálist. Azt azért ne feledjük, hogy valamikor ez a nap a munka ünnepe volt, tudom, kommunista csökevény ma már a tisztességes munkát említeni, de akad még ma is olyan, aki tiszteli és ünnepli a munkát! (ha van)
 
Fehérgyarmaton is lesz majális.
 
Ne is figyeljünk olyan apróságra, hogy a plakátok egy részét az élő fákra szegelték ki, hiszen a kenyeret és cirkuszt jegyében így legalább a cirkuszt méltóképpen propagálták a szervezők. Jobb helyeken már ezért felelősségre vonás járna, de úgyis csak kötekedik a Szatmárfigyelő, nem is kell idefigyelni ilyen apróságokra.
 
Ennek kapcsán jutott el egy felemelő hír hozzánk, amit megosztunk Önökkel.
 
Egy igazi férfiról és az ő áldozatáról emlékezünk – ismételten – meg. Ő az a férfi, aki legfontosabb képviselői feladatának az ország egyik leghátrányosabb kistérségében élő emberek képviseletét és életük elviselhetőbbé tételét tartja. (parlament.hu- önéletrajz)
Tudom, kicsit félreérthető, hogy ennyi tisztséget tölt be. A rosszindulatú, tehetségtelen, az életben semmit el nem érő emberek nem látják, hogy ennek milyen jelentősége van szűkebb és tágabb környezetünk számára egyaránt.
 

Egy kommentelő fogalmazta meg erről tiszteletreméltó véleményét annak idején itt a blogunkban:
„Irigy vagy hogy valakinek bejött az élet? Mi közöd van neked hozzá hogy ki minek az elnöke. legalább összekapcsolódnak a dolgok, több helyre lát attila.”

 
Az eddigi elfoglaltságai:
  • Szabolcs- Szatmár- Bereg megye 10. számú választókerületének egyéni körzetben megválasztott országgyűlési képviselője,
  • a Szatmár- Leader alelnöke,
  • a parlament Külügyi és határon túli magyarok bizottságának tagja,
  • a parlament Önkormányzati és területfejlesztési bizottságának a tagja,
  • az Önkormányzati és területfejlesztési bizottság hatáskörébe tartozó törvények végrehajtását, társadalmi és gazdasági hatását figyelemmel kísérő albizottság (Ellenőrző albizottság) elnöke, 
  • Tisza-Szamosmenti Közmű Kft. Felügyelő Bizottságának tagja, http://www.fehergyarmat.hu/vizkft.pdf
  • Fehérgyarmati Többcélú Kistérségi Társulás elnöke,
  • ÉSZAK- ALFÖLDI FEJLESZTÉSI TANÁCS Nemzetgazdasági Minisztérium miniszteri delegáltja,
  • Fehérgyarmati Köztestületi Tûzoltóság elnöke, http://fehergyarmat.hu/ 2010.05.02-ei hír
  • Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke
  • 2002-tõl tagja a Rákóczi Szövetségnek,
  • 2003 óta tagja a Kürt-Gyarmat Hagyományõrzõ Íjász Egyesületnek,
  • 2003 óta tagja a Keresztény Értelmiségi Szövetség fehérgyarmati szervezetének, http://www.tilkiattila.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=154&Itemid=50 (azóta megszűnt ez az oldal)
  • Tagja a Tibeti-Magyar (Parlamenti) Társaságnak,
 
 
Korlátlan munkabírását bizonyítja, hogy hiába óvjuk, hiába féltjük, de most új feladatot vállalt az érdekünkben.

A CESCI (
HATÁRON ÁTNYÚLÓ KEZDEMÉNYEZÉSEK KÖZÉP-EURÓPAI SEGÍTŐ SZOLGÁLATA, leánykori nevén: Az Európai Uniós Támogatások és Hozzájárulások Országos Szakértői Egyesülete) Közhasznú Egyesület felügyelő bizottságának tagja lett, 2010 december 10-én.
A közgyűlés 29/2010 (XII. 10.) számú határozata alapján a Felügyelő Bizottság 2011 március 10-én kellett, hogy elnököt válasszon tagjai közül.
http://cesci-net.eu/tiny_mce/uploaded/kozgyules_2010dec_1.pdf
 
Tudjuk, nincs olyan szekér, amire ne lehetne még pakolni, de biztatjuk Őt, ne törődjön azokkal a kicsinyes és rosszindulatú megjegyzésekkel, amelyekkel illetik!
Ne is hallja meg, hogy itthon nem lehet Őt látni, ne hallja meg, hogy rossz nyelvek szerint már csak a kertek alatt mer hazajárni, mert őrá máshol van szükség!
 
Dolgozzon a felemelkedésünkért, erőt és egészséget kívánunk neki.
 
 

Felvonulók ugyan már nincsenek- még - , de küldünk Önöknek egy dalt a Munka Ünnepére:

 

Munkadal


 

 

 

Címkék: május 1 munka ünnepe tilki attila tilkiland

4 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr642868396

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ács József - TROLLOK 2011.05.08. 10:59:32

CSOPORTKÉPEKA csábító új webes technológiák a közös gondolkodás korábban ismeretlen formáit teremtették meg. Pontosabban ezek lehetőségét. Az internetes kommunikáció ismert és gyakori jelensége ugyanis, hogy egy hozzászólás lángra lobbantja az indulato...

Trackback: Jámborné Balog Tünde - ITT VAN MÁJUS ELSEJE 2011.05.01. 14:51:30

HAGYMALEVELEKÉdes-kedves Kelemen Öcsém!Van annak már egy hónapja, hogy utoljára levelet váltánk egymással, s ha most azt kérdené Ked, hogy mit kezdtem az elmúlt április hóval, írás helyett mire pazaroltam az Úr által nékem adományozott drága időt, hebe...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.05.03. 13:31:24

Szia! tudod mit juttattál eszembe? :) A Schmitt Palit! Évekkel ezelőtt nyáladzott a rádióban, hogy őneki mennyi, de mennyi megbízatása vagyon... és mind el tudja látni - szépen és megfelelően... Na hát, látjuk már, hogy mihez értenek ezek a "sokoldalú és nagy munkabírású" emberek... lesz még ebből a tilkből is valami nagyon nagy ágyú végre valahára? - vagy ő csak az ellenszolgáltatásokért repeszt ennyi helyen?
... off: hát nincs miről beszámolnom... gályázáshoz juttat csak a kormány - közmunkai kényszermunkában. Már ütni tudnék! nagyon nagyon nagyon mérges vagyok. Te? Van jó híred? ...vagy ne álmodozzak róla?

Tűzfal · http://szatmarfigyelo.blog.hu/ 2011.05.03. 17:57:02

@térfél: Változás ha van, akkor még szürkébbek lettünk.
Sorban érkeznek a tények önkormányzatokról, iskolákról, de csak rosszak. Csődhelyzet, elbocsátások, bezárások, egyházi kézbe átadások.
Egyre több eladó ház van, egyre több ember és már nem csak a fiatal menekülne el még a környékről is.
Álmodozni ettől még lehetne, de túl sok embernek már csak az maradt. (tudod, a lázári sikerteleneknek, akik annyit is érnek)

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.05.04. 14:56:55

Kilátásaink? - szívódjunk fel? vagy akasszuk fel magunkat! - elképzelem: nyilvános tömeges öngyilkosság a parlament előtt:hozz egy lámpavasat! betonozd le! hurkolj kötelet (nadrágszíj jó lesz)! hozd el a (rang)létrádat és hágj a tetejére, majd dugd a fejed a hurokba és lökd el magad alól a létrát - vagy azt kihúzogatja Orbán maga?
:) szép volna mi?

Tűzfal · http://szatmarfigyelo.blog.hu/ 2011.05.05. 07:48:12

@térfél:
Tudom, Veled együtt én is értéktelen, "annyit is ér" töltelékek vagyok!
De azért ne engedd, hogy ennyire eluralkodjon rajtad a gond!

Ezeknek egy féle ember típus kell.
Aki beáll, behódol, megtörik.
Ha nem teszi, akkor csak örülnek, ha nem nekik kell véglegesen kiiktatniuk.
Ezt az örömöt még gondolatban sem szabad megadni nekik!

Úgyhogy fel a fejjel, még ha üres is! (a zseb) :)
süti beállítások módosítása