HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

Lex Tűzfal

Tűzfal 2010.11.16. 21:15

 

Aki akar sem tud elbújni az újabbnál újabb kormányzati ámokfutás hírei elől.
Péntek délutánonként kicsit reménykedünk, talán vége a hétnek, és nem zúdul ránk friss baromsága nagy jó urainknak! De biza, gyakran tévedünk, ezek szorgalmasan szórakoztatnak minket hétvégén is!  

 

 

Schmitt Pál (kérem ne kössenek bele, hogy ő nem tartozik a kormányzathoz, hiszen Schmitt Pál a magyar kormány részének tekinti magát a Time magazinnak adott nyilatkozata szerint ) és szakértelméről elhíresült csapata például hétvégére időzítette az „érzelemrokonító forraszték” eltüntetését! 
 
Már előre somolygok, a soros EU-s elnökség európát megrengető majdani nyilatkozat gyöngyszemein!
 
Ma sem pihentek- sajnos- nagyjaink. Szavaztak. Név szerint.
A részletekkel úgyis tele lesz a sajtó, most inkább egy újabb lex az, ami szemráncolásra készteti a még önálló véleményalkotásra képes embereket. A mi szorgalmas Lázárunk ismét módosítana.
A szerző szerint „Szász helyettesét, Sáray Évát leszámítva nincs senki ebben az országban, akire ez a fél mondat vonatkozna, így a magyar joganyag egy újabb Lex-szel gazdagodott, a Lex Szásszal.”
 
Még emlékszünk a Lex Borkaira, ma este szavaznak a Lex Biszkuról.
Azt is tudjuk, hogy 2005-ig alkotmányos megoldás a tisztességbe és jó erkölcsbe ütköző végkielégítések visszafizettetése.
 
Lassan elegem van a Fideszes tisztességből, elegem van a Fideszes józan észből, elegem van a Fideszes jó erkölcsből!
 
Mindannyian tudjuk, a régi rendszer – hogy melyik, azt döntse el mindenki magában – kiszolgálóit előnyökben részesítette. Zsíros állás, még zsírosabb megbízások, és az átkosban a zemberek pénzéből egyetemet, főiskolát is elvégezhették a már nem olyan fiatal titán kádereink.
 
Na, erről beszélek, a zemberek pénzéről. Amit felsőfokú tanulmányok címén igénybe vett Orbán Viktor,Lázár János, Pozsgai Imre, Tilki Attila és sokan mások. Mivel SzíjjÁrtó már beszélt a pofátlan végkielégítésekről, ezért nekem csak a pofátlan haszonlesés felemlegetése maradt!
 
Igen! Azokról beszélek, akik rárontottak nemzetükre, elveszik tőle a mnyp befizetéseket, szájzárat raknak a zemberekre. Akik a kelendőbb falatok, megbízások kiosztásánál azt hiszik a Barátok közt újabb epizódját forgatják, akik pofájára arcbőrére bármi ráfér!
 
És miközben ezek bármit megtehetnek és meg is tesznek, mit állít velük szembe az ellenzék? (Inkább ne firtassuk, hogy mit állítanak! Az csak nekik jó….:))
Nem tanulták meg, hogy a leghatásosabb fegyverek egyike a fertőző betegségtől is gyorsabban terjedő suttogó propaganda, a pletyka!
8 évük volt rá, plussz az a néhány hónap ami a Nagy Zakó óta eltelt, de ezek szerint nem tanultak semmit.
 
Mi lenne, ha az állandó állásfoglalásnak nevezett semmit mondások helyett megalakítanátok a Suttogó Kommandót? Lehet ilyen a kormánypártnál is, csak ti ezt sem vettétek észre. Tudjátok, rossz hír, félelemkeltés, fenyegetés, de csak halkan, hogy senki meg ne hallja! (nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek…)
Első javaslatommal segítem is az ellenzéket. Jogdíjat nem kérek, csak nevezzétek el „Lex Tűzfalnak” a suttogás szárnyán köztudatba kerülő majdani törvénytervezetet!
 
(Kéretik stilisztikailag nem csúfolódni, a Snitt Paliéhoz képest nincs mit szégyelnem!)
 
Elfogadás és hatályba lépés tervezett időpontja: parlamenti választások után.
 
Tervezett tartalom:
A kormány tagjai, a 2010-2014 között regnáló kormány alatt működő minisztériumok, közigazgatási egységek, a köztársasági elnöki hivatal, stb dolgozói, általuk kinevezett bármely vezetőhöz fűződő fizetések 98 %-os adókivetése mellett, mindazok, akik szerepet vállaltak a népnyúzó diktátor által felépített világ kiépítésében, működtetésében, azok kötelesek visszafizetni a felsőfokú tanulmányaik állam által fizetett költségeit!
A visszafizetés mértéke független az elnyomó fülkeforradalomban betöltött szerepüktől. Az a mindenkori inflációval növelt számított tanulmányi költségből, az arra rakódó kamatokból áll, valamint az azóta, a felsőfokú tanulmányok alatt megszerezett tudás alapján kapott bármely jövedelemre, vagyontárgy értékére okosodási adó címén kivetendő járadékból áll.
 
Először majd mosolyognak rajta! Először!

 

 

 

Címkék: lex borkai lex szász vissza a tandíjat

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr692453437

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ács József - TARTALOMSZOLGÁLTATÓK 2010.12.04. 08:00:07

John Hurt Winston Smith szerepében (Michael Radford | 1984).Hérakleitosz szerint az alvóknak külön világaik vannak, míg az ébren lévőknek egy és közös a világuk. Csábító gondolat, hogy a művészet ébreszt, a propaganda pedig elaltat bennünket. Csábító g...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása