HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

Mi, fehérgyarmatiak

R.P. 2010.08.24. 08:00

 

Mi, akik itt születtünk, itt nőttünk fel, és több száz, esetleg több ezer kilométerről is számtalan szállal kötődünk ehhez a vidékhez, Szatmárhoz, ehhez a városhoz, Fehérgyarmathoz, miért kéne, hogy lemondjunk arról, hogy a jelenben és a jövőben, érdemben alakítsuk saját sorsunkat, mint fehérgyarmatiak? Mi akadályoz meg minket, mint felelős, szociálisan kompetens egyéneket abban, hogy mint fehérgyarmati, magyar és uniós polgárok, a saját sorsunkat alakítsuk?  
A válasz: mi magunk. Önnön korlátaink, rossz döntéseink, tájékozatlanságunk, közönyünk, önzésünk és egzisztenciális félelmeink.
 
Az egész magyar politikai elit alkalmatlan, amíg nem történik meg a teljes nemzedékváltás országos, megyei és helyi szinten, nincs esély az igazi változásra, nincs esély arra, hogy elérjük akár a szlovák, akár a román középosztály életszínvonalát. Önökön múlt, és Önök meg is választottak egy olyan politikai karrieristát polgármesternek, aki pár év alatt minden mozdítható befolyást magához ragadva, a pozícióhalmozás tipikus példája lett. Aki tudja, hogy mivel jár egy-egy ilyen pozíció, s hogy a polgármesteri szék teljes embert kíván, annak nem kell részletekbe menően leírni, hogy milyen rendkívüli mértékben egészségtelen és káros Fehérgyarmatra nézve egy ilyen helyzet.
 
Miért is nem szabályozzák törvényi úton a honatyák a pozícióhalmozást? Azért, mert a honatyák, a volt honatyákat beleértve, kitartottak.
 
Az állam kitartottjai? Nem. Az Önök, a magyar adófizetők kitartottjai. A nagyrészt állami megrendelésekből élő állam közeli cégek igazgatótanácsaiban csomó számra ott vannak azok a volt vagy jelenlegi politikusok, kiknek éves honoráriuma meghaladja Fehérgyarmat város anorexia nervosás éves költségvetését.
Amikor 2006 után már nem lehetett tovább kozmetikázni a tényeket, és az értelmes állampolgár előtt egyértelművé vált az egész állami költségvetés krónikusan súlyos hiánya, az okok őszinte prezentálása helyett a politikusok egymásra kezdtek el mutogatni jobbról balra, balról jobbra. Ma is ezt teszik, mert tudják, hogy ez egy jól bevált módszer egy olyan országban, ahol a társadalom képtelen bármiféle összefogásra, egy olyan országban, ahol a primitív divide et impera római bölcsessége mentén egy totálisan megosztott nemzet fölött gyakorolhatnak látens zsarnoki hatalmat.
 
A döntéshozók, a döntéshelyzetben lévő politikusok, akiket Önök delegáltak, akiket Önök választottak meg, akik ennél fogva cinikusan és nagyképűen, Önöket valójában semmibe véve, Önöktől származtatják hivatalukat, befolyásukat, legitimitásukat, önmagukat, rossz döntéseiket igazolva, nem magukon kezdték a spórolást, hanem Önökön, a lakosságon, ahogy azt mondani szokás, a bérből és fizetésből élőkön, azokon, kik munkájuk, jövedelmük felét a politikusok által jócskán évtizedekre elcseszett állami költségvetés rendbehozatalára áldozzák. A politikusok ebben az országban költekezők, nem spórolnak önmagukon, csak Önökön.
 
Nyissák ki a szemüket! Mit látnak?
Eladták nyaralóikat, feladták maffiaszerű, urambátyám érdekszövetségeiket, túltettek állami autóikon? (Igen, drágábbra, extrábbakra cserélték őket, korszerűsítés címen.) És a többi!
Önök szeretnék továbbra is ezeknek a költségeit fizetni?
Ha igen, akkor továbbra is szavazzanak rájuk országos, megyei (regionális) és városi szinten!
Ha igen, szavazzanak baloldali és jobboldali képviselőikre és kinevelt hasonszőrű kádereikre!
Ha igen, továbbra is tűrjék el a pozíció –és a honoráriumhalmozást (de gyermekeik és unokáik fogják megfizetni, ha egyáltalán itt maradnak Önökkel, s ki nem mennek addig külföldre, egy valóságosabb és működőbb társadalmi esélyegyenlőség világába)!
Tűrjék el, hogy kevesek vagy nagyon is egyesek kezében összpontosuljon a döntés lehetősége, miközben Önök saját és családjuk egzisztenciáját féltve, félelemből vagy éppen közönyből tűrnek, hallgatnak és bólogatnak!
 
Ha változtatni szeretnének, Fehérgyarmatnak csak új polgármesterrel lesz esélye a következő évtizedben. Egy olyan polgármesterrel, aki egész emberként teszi a dolgát, mint polgármester. Egy olyan képviselőtestülettel, akik az új nemzedékből verbuválódnak, magyarul és idegen nyelveken tárgyalóképes szakértők, nem a tanácsrendszerből és jogutód intézményeikből startolt helyi kaméleonok és pereputtyuk.         
 
       

 

Címkék: fehérgyarmat alkalmatlan politikai elit pozícióhalmozás adófizetők kitartottai honoráriumhalmozás

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr462238360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sületlenke 2010.08.25. 11:26:08

Kitartást mindenkinek Nálatok! A Varánusz is foglalkozik a témával- mindig mondtam, nem akárkik.
És hogy lesz-e foganatja.... Hát, majd egyszer, egy másik világban, amikor ezek már szépen, sorban kihalnak, meg az általuk neveltek is, pártállástól függetlenül. Szóval, azt hiszem, Majd Egyszer...A baj csak az, hogy Mi meg éppen most élünk.

Tűzfal · http://szatmarfigyelo.blog.hu/ 2010.08.25. 13:37:51

Mindig felüdülés véleményedet olvasni.
Mostanában még talán keményedett is stílusod? :)))

Azért ici- picit legyél már optimistább, mert ha csak a kihalásra várunk, akkor semmit nem kellene csinálnunk. :(

Egyébként meg már sok mindent tud pótolni az orvostudomány, jó protéziseket is gyártanak, talán egyszer a műgerincet sem gumiból fogják gyártani.
süti beállítások módosítása