HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

Katasztrófaalap létrehozását kezdeményezik szabolcsi képviselők

Bunkológus 2010.06.16. 09:30

 

Határozottan állítom, hogy az internetes blogger társadalom felnőtt, megkomolyodott. Helyet kér és követel magának abban a világban, amelyről sokan gondoltuk azt, hogy képtelenség rajta változtatni. A bloggolás sokáig szerepjátéknak, ráérő kicsi csírák szórakozásának tűnt a szememben.
 
Az elmúlt hetekben számtalan egyéni sorstragédiát hozott közelebb a szenzáció vadász média. Belvíz-, árvíz-, viharkár. Nem túlzás azt állítani, hogy az ország jelentős része egy emberként fogott össze, lehetőségeihez mérten mindenki segíteni próbált!
Nem a segítségnyújtás részleteiben fogok elmerülni, csak megemlítem azon véleményemet, hogy a bloggerek közössége az azonnali reagálás mellett hogyan viselkedett.
1.    tudósított,
2.    közvetített,
3.    szervezett,
4.    segítséget nyújtott, kinek mire volt lehetősége,
5.    félretette vitriolba mártott pennáját, és a kötelező körökön kívül nem a felelősök keresésével volt elfoglalva.
6.    mindezt tette szerényen, nem a nagyvilág felé verte mellét, legtöbben ma sem tudjuk, ki mivel segítette a védekezést, a kárenyhítést.
 
Biztosan nagyon sok politikusunk is ugyanezt tette, és nem tartotta méltónak, hogy felajánlásait közé tegye, így kovácsoljon pl. pár havi jövedelmének felajánlásából politikai tőkét! Remélem, sokan megtették!
 
Olvasom, hogy Szabolcs- Szatmár- Bereg országgyűlési képviselői Magyar Nemzeti Katasztrófaalap létrehozását kezdeményezik a kormánynál.
(Azért ici- picit aggódom, hogy át tudják-e vinni akaratukat…!)
 
Azt kivesézni, hogy javaslatuk alapján mit és hogyan terveznek, nem fogom. Lesz még rá lehetőség. Majd megosztom Önökkel a felújítás és újjáépítés beregi tapasztalatait Fidesz módra, emlékeztetek a kifinomult módszerek egy részére.
 
Visszatérve a javaslatra: nem hitelesebb lenne a dolog, ha példát vesznek a bloggolóktól, és kihagyják belőle a politikát, a már menetrendszerinti visszamutogatást elődeikre?
 
"Egy éve, a jégverés után már tettek erre indítványt az akkori megyei képviselők a parlamentnek, de akkor a kormány nem terjesztett elő határozati javaslatot, ezért most újra kérik ezt a szabolcsi képviselők, akik, mint fogalmaztak "bíznak a szolidaritásban, amelynek a polgári kormány már többször tanújelét adta."
 
Nem hitelesebb lett volna az egész, ha a híradás élén az szerepel, hogy a kezdeményezők a katasztrófaalap feltöltéséhez 1-2-, vagy éppen az álláshalmozók több havi képviselői tiszteletdíjukat felajánlják?
 
 

 

Címkék: fidesz tilki attila seszták oszkár papcsák ferenc magyar nemzeti katasztrófaalap simon miklós

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr602085405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása