HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

Ha hallgattál volna…!

Tűzfal 2010.06.10. 08:10

 

Közeledik a szorgalmi idő vége. Addig látogassunk el egy iskolába, amíg még tele van élettel!
Felnőtt, gyerek már alig várja, hogy vége legyen a tanításnak. Nő a feszültség, szaporodnak a kisebb- nagyobb összeütközések. Ilyenkor már csak a szakmában járatlan, rosszindulatú vezető megy órát látogatni, mindenki tudja - általában- , hogy mi a tanév záráshoz kapcsolódó feladata. Mert feladat az van bőven.
 
A tanév munkáját ilyenkor tudja megkoronázni néhány olyan történés és hír, ami jobb lett volna, ha meg sem történik.
 
Annyira gyakoriak voltak már a különböző erőszakos cselekmények az iskolákban, hogy csak az igazi, kirívó esetek érik el azt a küszöböt, hogy kiemelten foglalkozzanak vele. Ebben az esetben egy „apuka” fogta le a 8 éves gyermeket, és a fia ütötte, így vettek elégtételt a korábban elszenvedett sérelemért.
 
Ennyi. Ez beilleszkedik a híreknek abba a sorába, hogy egy nap alatt lecsengett volna, ha a szon.hu nagyon helyesen nem jár utána, mi is történt.
Ha esetleg az olvasó nem hisz a szemének, videón is meghallgathatja, mit mondott az esetnél jelen lévő férfi, aki tanári beosztásban dolgozott a gyerekek között. (Ajánlom figyelmükbe az interjú 1 perc 21- kor történő vágását! Sok mindent elárul.)
 
„Az apuka feljött az iskolába és még nekem szólt, hogy kiviszi az ebédlő elé a Márkot, mert szeretne vele beszélni.”
 
Ismételjük át: az apuka nem a saját gyermekét, hanem egy másik szülő gyermekét vitte ki az ebédlő elé. Tanári asszisztálással.
 
Két kérdést tennék fel az eset sajtóbeli tálalása után:
 
  1. Olyan iskolában, ahol „ezeknek ez a játék, ez a verekedés, hogy ki tud a másikba nagyobbat belerúgni, hát ez megy” kijelentés nem von maga után fegyelmi felelőségre vonást, szóval ilyen iskolában ha az Önök gyermekét adná ki egy tomboló szülőnek a „tanári beosztásban dolgozó” férfi, mit tennének vele és az iskolával?
  2. Ha Önök irányítanák ezt az iskolát, akkor mennyi ideig dolgozhatna önöknél az ilyen tanár?

 

Címkék: gacsály iskolai erőszak zeller istván vass zoltám

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr992070748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása