HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

Kitüntetést a tévészékház ostromlóinak!

Tűzfal 2010.05.31. 08:00

Mottó: Hofi után szabadon.

- Jó napot! Nem ismer meg?

- Nem. Honnan kellene ismernem?

- Együtt lőttük a pártszékházat.

- Mikor? Melyiket?

- Hát…? Mikor, melyiket!?

 

 

Feladom. Vannak dolgok, amiket józan ésszel én már soha fel nem érhetek.

 

 2006. szeptember 18. Magyarország. Budapest. Kormányellenes tüntetések. Az MTV- székház ostroma.
 
Mint tudjuk, jól felszerelt, profin kiképzett, nagy létszámban rendelkezésre álló, lelkiismerettel nem rendelkező aljas rendőri erők követtek el visszaéléseket a TV székháznál. Több ezren bevetették magukat az épületbe, onnan törtek ki az ártatlan járókelők közé. Az ártatlan, kezükben virágot tartó békés tüntetők közül túszokat ragadtak ki, azokat behurcolták a székházba, és agyba- főbe verték őket. A tüntetők többször is kifejezték békés szándékukat, segítettek kitolni a gaz és nemzetáruló rendőrök sárba ragadt vízágyúját, virágot nyújtottak feléjük, túrórudival kínálták őket.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

forrás: http://jerrymouse.blog.hu/2009/09/19/on_melyik_televiziot_foglalna_el

 
 Rágalom az a sajtótudósítás, miszerint:
 
Az épületben rekedt Navracsics Tibor és Juhász Ferenc is, akik az egyik esti televízió műsor vendégei voltak. A politikusok a Nádor utcai hátsó kijáraton távoztak az épületből, miután a tüntetők elfoglalták a székházat és a rendőrség közölte velük, hogy nem tudja tovább szavatolni biztonságukat.”
 
 
A hírrel ellentétben Navracsics Tibor (a II. Orbán kormány miniszterelnök-helyettese, közigazgatási és igazságügyi minisztere) keményen fellépett a rendőri brutalitás ellen, nem távozott, hanem határozottan behatolt az épületbe és felszólította az ott tartózkodó rendőri hordák parancsnokát, hagyjanak fel az ártatlan járókelők durva és jogállamban megengedhetetlen bántalmazásával!
 
A rendőri esztelen brutalitás által felmerült kár értéke megközelítette a 232 millió forintot. 50 „demonstráló” és 113 rendőr megsebesült. A rendőri sérültek magas száma abból adódott, hogy unalmukban egymást verték össze, ha éppen nem tudtak ártatlan kővel dobáló demonstrálókat püfölni.
 
Tekintettel az elszenvedett bántalmazások súlyosságára a felálló II. Orbán kormány és hozzájuk szorosan kötődő politikusok a parlamentben egyik első fontos kötelességüknek tartják, hogy a székház ostroma során megsérült ártatlan tüntetők, akiket a bíróság sem ítélt el, alanyi jogon kapjanak kártérítést sérüléseikért. 
 
Egy árlista alapján kapnák meg az őket illető pénzt a károsultak, amin tételesen szerepel, hogy egy törött ujj vagy egy este a fogházban mennyit ér.
 
 
Szíjjártó Péter szerint rehabilitálják és kárpótlásként államtitkári megbízással honorálják a Fideszből kizárt, a székház ostromában résztvevő Goró Oszkárt, a 15. kerületi Fidesz frakcióvezetőjét, a Fidelitas alelnökét.
 
„Akiket a bíróság elítélt, azokra ez nem vonatkozik. Azoknak kedveznénk, akikkel szemben a rendőrség vagy az állami szerv jogi vagy testi sértést követett el, és erről az ítélet is megszületett" – mondta Balog Zoltán. A száz-százötven ember kártérítésének összege az előzetes becslések alapján 500 millió forint körül lehet. Blikk
 
Ez így kerek. Nincs mit hozzáfűzni!

 

Címkék: kártérítés navracsics törvényjavaslat szíjjártó balog zoltán tv székház ostrom

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr132043581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sorge 2010.06.04. 13:50:37

Látom, hogy semmit nem értesz az egészből .
Így nincs értelme posztot írni a témáról .
Gondoltad volna, hogy a TV székház ostromát az amerikai titkosszolgálat szervezte ?
Persze Gyurcsány kellő időben tudott róla és azért lett ilyen furcsa, érthetetlen az egész .
Engem könnyen megtalálsz, - a kitekinto.hu portálon rendszeres hozzászóló vagyok .
süti beállítások módosítása