HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

A SZELLEMPOLITIKUS- frissítve

Tűzfal 2010.05.27. 08:00

Írhattam volna címnek, hogy a fej nélküli lovas, utalva a regényre. Hiszen a politikus, akiről szó lesz, lassan már ebbe a kategóriába is tartozna, ha nem a kényszer vinné rá, hogy főnöke elkúrt kommunikációját megpróbálja a nemzetközi diplomácia porondján helyrepofozni.

  Lehet, megtaláltam a magyar külügy új jelmondatát?

 A távolságot, mint üveg
golyót, megkapod, óriás
leszel, csak hunyd le kis szemed, -
aludj el szépen, kis János.
 
Sokan, sokszor, sok helyen elmondták a véleményüket a megszavazott kettős állampolgársági törvény jelentőségéről. Vitatták jogosságát, bár ez nem volt hálás feladat, dicsérték, amit jobban elfogadott a közhangulat. Azokat, akik ellene szóltak, vagy az időzítését kritizálták, kevésbé szerették. Pedig a jelek szerint sokat köszönhetünk nekik. Felébresztették a „látható politikát” és „látható szerződéseket” követelő kormányfőt.
 
Gondolom a jobb későn, mint soha mondást ő is ismeri, ezért süttetett pogácsát, hamuban, adott forrásvizet PET palackban, befogták a lovakat, ahol az kellett, ott vett repülőjegyet a külügyminiszterének és útnak indította.
 
Nem betartva az időrendiséget és teljességre sem törekedve a következőket tudtuk meg Martonyi Jánostól:
 
Európát keményen leköti a talpon maradás kérdése, de azért érkeznek, persze csak lassan csepegtetve a hírek:
 
A végére maradt a legszebb történet. Addig, míg nekünk az MTI rövid híreiből adatik a lehetőség a tájékozódásra, addig szomszédainknál nem ilyen udvarias az újságíró. Bizony, bizony: kérdez, utánajár a hírnek. Teszi a dolgát, tájékoztat. Ha engedik. 

„A kettős állampolgárságról szóló csütörtöki parlamenti vitanapon elhangzott, hogy Martonyi János, a külügyi tárca jövendő vezetője sorra egyeztet a szomszédos országokkal a kérdést illetően.”  

 

 Kár, hogy már őseink is ismerték a mondást: „hamar munka ritkán jó!”

 

 Kedves Nagy Mesemondó Orbán Viktor! Ha téved, én tévedek, ha hibázik, én hibázom, ha hülyét csinál magából, belőlem is hülyét csinál!
 
Jó lenne, kedves Orbán Viktor ismét felidézni, hogy háromharmad miniszterelnöke akart lenni! Ha ez nem ismételten a nagy mesemondó irodalmi munkásságához tartozó kijelentés, akkor kutya kötelessége nem égetni a bőrt a pofámról a szomszéd államokban! Sem!
 
Ideje lenne felébredni!
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Címkék: orbán viktor fico kettős állampolgárság bugár béla kijev klaus martonyi jános háromharmad

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr782034563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása