HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

Mátészalkai Kistérség bemutatása

Tűzfal 2010.05.20. 08:00

 

 Sorozatunk harmadik, egyben befejező részében a Szatmári Többcélú Kistérségi Társulás weblapjára látogatunk el.
Egyszerű, letisztult, sallangoktól mentes megjelenést találunk a nyitóoldalon.
 
Jól áttekinthető, vizuálisan sem akar többet bemutatni, mint amit nyitásként tolakodás nélkül nyújthat egy bemutatkozó oldal.
 
Ötletes megoldással három vaktérképen mutatja be a kistérség földrajzi elhelyezkedését. Az elsőn elhelyezi Magyarországot Európában, a másodikon a Magyarország térképen tünteti fel Szabolcs- Szatmár- Bereg megyét, végül a megyében ismerteti a kistérség fekvését. A negyedik térkép szolgál a települések bemutatására. A települések nevére kattintva jutunk el a bemutatkozó oldalára.
A települések bemutató oldalain egységes tematikával, tömören mutatják be az adott települést. A bal oldali menüdobozban később tájékoztat a települések saját oldalainak elérhetőségéről is.
(van más kistérségi weblap, ahol a kistérséget alkotó települések csak akkor kerülnek bemutatásra, ha saját weboldallal rendelkeznek, amit kattintható linkkel tesznek elérhetővé.)
 
Amivel belopta az oldal a szívembe magát, az egy apróság, ami mindkét eddig bemutatott oldalról hiányzott. Számít a magyarul nem beszélő látogatókra és tömören bemutatja angolul, németül és oroszul is a kistérséget. A bemutatás része a kistérség elérhetőségeinek feltüntetése is.
 
Felső menüsor
Egész egyszerűen jó. Informatív, feltöltve tartalommal.
Érdemes végigböngészni. Sokat megtudunk a Kistérségről, a munkaszervezet dolgozóit, vezetőit, dokumentumait megismerhetjük. Felsorolja a kistérség által működtetett intézményeket, röviden bemutatja az általuk ellátott közszolgáltatásokat.
Szól a futó projektekről, de itt is hiányolom a csatolható dokumentációt, amiken keresztül az érdeklődő teljesebb képet kap az aktuális projektek teljes lebonyolításáról.
 
Bal oldali menüdoboz
Bőséges tartalom, logikus felépítés jellemzi.
A következő dolgokat tartja fontosnak bemutatni a kistérség életéből, jellemzőiből:
földrajz, élővilág, történelem, néphagyomány, ipar, mezőgazdaság, kereskedelem, szolgáltatás, statisztika, közbeszerzések, települési projektek, települési honlapok, civil szervezetek, látnivalók, programok, vendéglátás, közlekedés, térképek.
 
 
Amit hiányosságnak tartok, az jellemző a hasonló oldalak többségére. Itt a jelenség a jobb oldalon elhelyezkedő Hírek alatt található. A legfrissebb címlapos hír, februári dátumú. Ha úgy tetszik negyedéves a friss hír.
 
Valószínűnek tartom, hogy nem optimalizálták az oldalt az általam használt böngészőhöz, mert a behívott nyitóoldal egynegyede fehér maradt. Nem mutat így jól.
 
Összességében jól áttekinthető oldalakból álló a honlap. Szerény formai megjelenése rokonszenvet kelt. Informatív, úgy tűnik, hogy a kistérség felelősei a nyilvánosság bevonását előnynek tartják munkájuk során.
 
 
 
 
 
 
 

 

Címkék: mátészalka kocsord kovács lajos nagyecsed szatmári többcélú kistérségi társulás győrtelek nyírmeggyes mérk vállaj

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr522016661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása