HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

Esőisten siratja Magyarországot.

Tűzfal 2010.05.18. 08:00

Remélem, nincs látnoki képességekkel is megáldva és megátkozva az ország leendő miniszterelnöke.

 

 Sajnos bejött a kijelentésében rejlő ígéret, tényleg másképp süt a nap már napok óta Magyarországra.
 
Gondolom, nem a választási eredmények miatt bújt el szégyenében!
 
 
Szatmárban sokszor átéltük már, mit jelent a kifejezés: jön a víz! Tudjuk, csak összefogással lehet a bajt legyőzni. Alkalmunk bőven van emlékezni, van mit megköszönnünk azoknak, akik annak idején nem hagytak magunkra bennünket! (most még azt a magas labdát sem illik leütnöm, hogy összehasonlítsam a 70-es szatmári és az ezredfordulón bekövetkezett beregi árvizeket követő újjáépítés közötti különbségeket.)
 
Ma elsősorban a Borsodiak élnek át hasonlókat, amit mi átéltünk. Jön a víz és senki nem tudja megállítani. Képtelenség legyőzni a természet akaratát. Legyőzni nem lehet, így marad a károk enyhítése, mérséklése. Lapáttal, homokzsákkal, kézi erővel. Ehhez ember kell. Nem szónok, hanem tett. Sorban érkeznek a hírek, kik, mikor, hol állnak be a sorba segíteni. Megyénkből tűzoltók, vámosok, rendőrök és szerencsére nem is lehet mindenkit felsorolni, akik hívás nélkül is mennek, teszik a dolgukat a bajbajutottak érdekében.
 
Mint utaltam rá, a politika, az acsarkodás elveszi néha józan eszünket.
 
Mikor arról olvastam tegnap este, hogy Szatmár is megmozdult, egy polgármester elindult nem is olyan kicsi csapatával segíteni a Szendrőieknek, akkor bennem is szégyenszemre felmerültek sanda gondolatok.
 
Első gondolatom az volt, hogy hátsó szándékot kerestem az akcióban.
 
Elszégyeltem magam- igen, kedves Olvasók, még van ilyen- és úgy döntöttem, hogy bocsánatkérésként kiemelem a blogon Apáti György, Csenger város polgármesterének és segítőinek tettét!
 
Így is lehet, köszönjük, hogy jó hírünket viszik.
Köszönjük, hogy megnyugtatják a meleg szobában kucorgó lelkiismeretünket!
Köszönjük, hogy segítenek!
 
 
 
Frissítés:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Címkék: györgy árvíz szendrő csenger apáti

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr1002011928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása