HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

Szóljatok Oszinak, már vége a kampánynak!

Tűzfal 2010.04.28. 08:00

 

 
 
Úgy látszik, sokáig érvényes a parancs, miszerint sulykolni kell parasztjainkba, hogy romokban az ország. Az utóbbi 8 évre való mutogatást nem szabad abbahagyni! Arra tessenek figyelni, hogy a kiadott szlogenek közül, most már ki kell hagyni a „mondjon le a kormány!” felszólítást!
 
 
Az új megváltó viszont elkezdte a nyilatkozat cunamit:
“Mától megváltozik a gondolkodásmód is”
 Ez vágy, kérés vagy parancs?
 

 “Szelíden türelmesen, visszafogottan mondom, hogy nem engedjük meg, hogy az álszentség feleméssze a mindennapjainkat, félrevigye a vitákat, hogy arról szóljon a politika, ami nem fontos.”

 
Türelmesen, hogy mindenki megértse! Itt csak az lehet a téma, amit én annak tartok és engedélyezem. Amit én tartok fontosnak! Gondolkodjatok el azon, mit jelent a kifejezés: nem engedjük meg! Utána próbálkozhattok a vitával!
 
 „Azok, akik huszonöt éve egypártrendszerben éltek, most elkezdenek rettegni attól, hogy a Fidesznek kétharmados többsége van? Ez álszentség – reagált Orbán arra, hogy az MSZP aggódik a túlhatalma miatt. – Bátorság, elvtársak és elvtársnők, a demokrácia megmaradt. [...] Az ellenzéknek elegáns alkotmányjogi elbánásban lesz része.”
 
Ez a kinyilatkoztatás természetesen még véletlenül sem fikázása a veszteseknek, a vesztesekre szavazóknak! Nem azt jelenti, hogy „jaj a legyőzötteknek”! Gyönyörű az édes anyanyelvünk, sok olyat elmond szavaink mögöttes tartalma, amiket ki nem mondanánk egyébként:elegánsan fogunk elbánni veletek?
 
  
Azért pár száz kilométerrel odébb van folytatása is. Szabolcs- Szatmár- Bereg megyei győzők értékelték a választás eredményeit.
 
 
Sok újat tudtunk meg, komolyan mondom. Megtudtuk, hogy hazugsághalmazra nem lehet politikát építeni. Ez számomra új volt…
Megtudhattuk a FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselők irányelvét: alázat a feladatokkal és a választókkal szemben. Elkezdtem a szárnyaimat növeszteni, repülni fogok a boldogságtól. Szóval boldoggá tenne ez az útmutatás, ha nem más lenne a tapasztalatom.
 
 A sajtótájékoztató fénypontja lehetett, a semmitmondás ékes példája a megjelent mondat, ami Jakab úr száját hagyta el:
A hétfői sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy úgy építik a jövőt, úgy készülnek az új országgyűlés alakuló ülésére, hogy közben nem feledkeznek meg a napi feladatokról sem.”
 
Kíváncsi vagyok, a meggy, a gabona és a léalma felvásárlási árára. Ha már megyénk Fideszes listáján parlamentbe szavazták, akkor gondolom megyebeli képviselőnek fogja magát tartani…! Nem irigylem. Könnyebb valami ellen felszólalni, mint tenni ugyanazért a hatalom eszközeinek birtokosaként!
 
 
Azért ennyivel nem érték be. Gondoskodtak róla, hogy megnyugtassák a bugyuta ellenük szavazókat is. Dr. Tilki Attila, Fehérgyarmat országgyűlési képviselője (polgármestere, kistérségi elnöke, Tűzoltó parancsnoka, stb…) elmondta, hogy „a FIDESZ frakció tagjai sok szakterületet képviselnek, felkészült szakemberek akarnak majd tenni nagy felelősséggel a megyénkbeli emberekért a Parlamentben.
 
 
 Ennyi elkötelezett ember láttán éppen felzokognánk a megkönnyebbüléstől, ha könnyeink ködén át nem sejlene föl a Fehérgyarmati Központi Orvosi Ügyelet, mint a szakértelem szatmári mementója. Akaratlanul idéződnek fel bennünk az ismert sorok:
 
  
Így küzdtenek honért a hõs
Fidesznek hadai?
Így törnek össze rabigát
Tilkinek karjai?
 

 

Címkék: szózat jakab istván elvtársak tilki attila seszták oszkár új megváltó

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr71956937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

philip15 2010.04.28. 14:20:33

arról miért nem írnak hogy milyenek volt az elmúlt évek felvásárlási árai? ez az oldal elég szánalmas ezekkel a bemásolgatásokkal. Az oldal 3-4 szerkesztői magukat égetik le ezzel, jobb ha nem nevezem meg őket, mert még lemondanak a semmiről mint a kedves lendvai elvtárs. Utóirat: csáó mszp.

Bunkológus · http://szatmarfigyelo.blog.hu/ 2010.04.28. 20:58:31

@philip15:

Kedves philip15!

Örömmel olvastam nagybecsű sorait. Őszinte elégtétellel tölt el, hogy erre a bemásolgatásra reagált/tak!
Csak nem elevenbe tapintott?

Tájékoztatom, hogy a blogtársadalom már csak ilyen. Ha valaki értelmesebben megírta, akkor nem kell görcsölni a témán, belinkeljük! Nem bemásoljuk, ahogy Ön is állítja! (természetesen Ön csak tájékozatlan, és nem csúsztat!)

Mint bizonyára emlékszik, kifejtettem értő olvasásbeli hiányosságait az előzőekben. Most is erre kényszerít verbális agressziójával, mert mindannyiunk közös érdekében jeleztem, hogy a messzi földről a megyei ftyiszes listára érkező Nagy Jakab úr bizonyára egycsapásra megoldja a felvásárlási árak kérdését!

Az oldal szerkesztői nem fogadják továbbra sem tamás-kodva, ha meg kívánja őket nevezni, köszönik szépen a nyílt fenyegetést!

Természetesen ebben az esetben, ha Ön nem talált, akkor feltételezzük, helyt áll állításáért és ami fontosabb, meg tudja magát védeni azok után az írások után, amit Önről megjelentetünk!

Továbbra is köszönjük és elvárjuk megtisztelő figyelmét!

Véleményterrorista 2010.04.28. 21:11:17

@philip15:
Vazzeg, te sötétebb vagy, mint az éjszaka!
Korodnál fogva nem tudhatod, hogy ment ez átkos komcsik idején!
De kezditek megtanulni, lemásolni.

Itt van gyenge bimbózó lelkednek egy "bemásolás":
torokgaborelemez.blog.hu/2010/04/28/154_felkerte_e_solyom_orbant

Na! Ez a hazug, genyláda stílusra ne légy büszke!

Tűzfal · http://szatmarfigyelo.blog.hu/ 2010.04.28. 21:22:26

@philip15:
Mint fő bemásolgató, szólok, hogy túl sokan vevők a bemásolgatásra!

Ha látnád gazdáddal együtt a statisztikákat, lehet kicsit visszavennél a nagy arcból!

Lehet, érdemes lenne keményebben belefogni a megfélemlítésünkbe, mert ez kevés, ami tőled telik!

Ja! És üzenem gazdinak, ott leszek, mikor....

szenilis vagyok. elfelejtettem.

Elfelejtettem azt is, mit válaszoltál az előző kommentjeidre érkező válaszokra.
VAGY ELÁLLT A SZAVAD?
VAGY LETILTOTTAK?
süti beállítások módosítása