HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

Kétharmad, háromharmad, négyharmad.

Bunkológus 2010.04.28. 13:25

 

 
Csatakosra forogtam éjjel a lepedőmet. Nem és nem hagyott aludni a tudat, hogy ma a választásokon győztes párt elnöke, Orbán Viktor felkeresi Sólyom László köztársasági elnök urat.
 

Rossz előjelek kísérték ezt a látogatást. Mert minek is látnám én a tájékozatlan és felkészületlen érdeklődő, Pokorni úr nyilatkozatát?

 

Más megszólalásai azt sugallják, megszületett Szijjártó Péter helyett az új megmondóember a Fideszben, A stílus és a színvonal ugyanaz, csak a mondanivaló vége maradt!

Eddig a kormány távozásának követelése volt a sikk, most tételesen sorra kerül mindenki!

 

Az MTI híre szerint szükség is van az új jövőbelátó, megmondó hegylakóra, mert a régire nagy feladat vár! Ez nem meglepő, az átkosban is így történt: aki túl sokat pof ártott, azt kiemelték, előrebuktatták.

De térjünk vissza aggodalmaimhoz. Szóval aggódtam. Mi történne, ha Sólyom köztársasági elnök úr 

a Pokorni nyilatkozatra válaszul közölné, hogy elmész te öcsém a …-ba! Mi nem leszek én?
Na, akkor te sem fogod fenyegetni az általam lángpallossal őrzött demokráciát! Kisebbségi kormány alakítására adok megbízást!

Szerencsére nem ez történt. A két főmadár- Sólyom és az új Sas- megbeszélése eredményes volt. „A Fidesz-KDNP kormányfőjelöltje, miután a Sándor-palotában megbeszélést folytatott Sólyom Lászlóval, bejelentette, eleget tesz az államfő kormányalakításra vonatkozó felkérésének.”
 
Az érdeklődőknek az a szerencséjük, hogy már megtanultak olvasni Orbán úr sorai között. Így kevesebb meglepetésben lesz részünk ezután, ha értelmezzük magasröptű gondolatait.

 

Záró akkordként nyilatkozott is a leendő kormányfő jelölt: „Orbán Viktor szerint bár a választóktól kapott felhatalmazás kétségkívül jelentős, hiszen több mint kétharmados, a Fidesz elnökének szándékai szerint a leendő kormány Magyarország háromharmadát fogja majd szolgálni a munkájával.”
 
Ha eszembe jut kedvenc matektanárom példabeszéde, akkor nem tudom hova tenni ezt a nagy harmadolást! „ha jól számolsz, akkor megkapod az eredmény három harmadát! Ha nem akkor a kétharmadát, esetleg a négyharmadát!!!”

 

Címkék: pokorni orbán viktor sólyom lászló köztársasági elnök szijjártó simor kétharmad kormányalakítás háromharmad

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr271958977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bunkológus · http://szatmarfigyelo.blog.hu/ 2010.04.28. 21:43:29

Tájékoztatjuk Tisztelt Olvasóinkat, hogy az alábbi link szerint légy került a levesbe:
torokgaborelemez.blog.hu/2010/04/28/154_felkerte_e_solyom_orbant
süti beállítások módosítása