HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

Van képünk hozzá!

Bunkológus 2010.04.26. 08:00

 

Szép és nemes dolog zöldnek lenni! Háborogni a természetért. Megemlékezni a Tisza ciánszennyezésének évfordulójáról. Újra és újra meglepődni az áradásokkal egy időben a folyón Ukrajna felől érkező szeméthegyeken. Tombolni, Ukrajna felelőségét firtatni!
 
Szerencsére azért többen is vannak, akik nem elégednek meg a verbális környezetvédelemmel. Tesznek is azért, hogy ne, vagy ritkábban fordulhassanak elő az élő környezetet terhelő bűncselekmények. A következmények felszámolása is cél lehet civil szervezeteknek, önkormányzatoknak, de az utómunkák kevésbé elrettentőek, mint a megelőző csapás!
 
Rég várt hír volt, ami eldugva megjelent a napokban. Ukrajnában felelőségre vontak egy céget, amely a Tisza árterébe szállította egy település kommunális hulladékát. Állítólag igen komoly pénzbírságban lesz részük. A hír sajnos eldugott volt, de a legújabb árhullámmal érkező szennyezés ismét sok gondot, bajt okozott, amelyek elhárítása mindannyiunk pénzét viszi! Most éppen öt millió forintot.
 
 
 
 
Hulladéksziget 1.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hulladéksziget 2.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hulladéksziget 3.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sokaknak unalmas a felszólítás, de szétnézhetnénk a saját portánkon is! Rögtön csöndesebbek lennének néhányan.
Néhány képpel szemléltetjük, mire is gondoltunk!
 
 

 

Ezt már nem a Tisza hozta az út menti árokba!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Békés csendélet Fehérgyarmat határában.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Több éves felvétel, amit egy olvasó küldött el nekünk.
A képen az a nyugtatömb látható, amelyet volt olyan kedves az útmeti szemetelő bizonyítéknak otthagyni!
Állítólag a feljelentés megtörtént, következményekről nem kaptunk értesítést.
 
 
 
 
Az egyik kedvencem, amin nagymennyiségű kidobott használt pelenka maradéka látható. Több zsákkal volt ezen a helyen takarékosan elhelyezve. (ekkora mennyiség csak intézményi szinten keletkezhetett!)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 És végül a fő kedvencem, egy búzatarló területének trágyázásáról! Biztosan tévedek, amikor azt feltételezem, hogy a "szippantós" kocsi emberi ürüléket szórt szét!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr331951415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása