HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

Halszagú botrány Fehérgyarmaton

Tűzfal 2010.04.17. 08:00


Mese az eltűnő tintáról.
 
 
Nem kívánunk botrány blogként bevonulni a köztudatba, de mindig beleakadunk valamibe, aminek kellemetlen mellékszaga van.
 
Most éppen halszaga. Romlott hal szaga.
Ez a sztori is úgy kezdődik, mint annak idején a munkavállalói kiskönyv esete az eltűnő tintával.
 
A horgászok tudják, a többi olvasónak elmondjuk, hogyan kell eljárni, ha szabályosan akarja a pecás hazavinni a kifogott halacskáit. Minden horgász köteles magánál tartani az engedélyét és az ebben elhelyezett fogási naplóját. Zsákmányolás esetén ebbe a naplóba kell bejegyezni a fogás tényét, helyét, idejét, mit és milyen halat fogott a pecásunk. A sok pénzért megvásárolt engedélyt elveszítheti, akit azon kapnak, hogy ezt elmulasztja. Az egyesületek azt is beszabályozzák darabszámra, hogy nevezett horgász mennyi halat foghat. Ha ezen a darabszámon túl van a szerencsés, akkor sem kell hobbiját befejezni arra az évre, válthat új engedélyt ismét, drága pénzen.
 
 A fogási naplót minden év január első napjaiban le kell adni!
 
Január van, ez bekerül egy fűtött helyiségbe. Bekerül és a meleg hatására(?) előtűnik az addig nem látszó bejegyzés, amit, amiket eltűnő tintával írtak. Előkerül és lebuktatja a napló gazdáját, lebuktatja, hogy csalni akart.
 
Hát, állítólag Fehérgyarmaton ez történt néhány leadott fogási naplóval. Ezeknek a bácsiknak lenne egy ajánlatom. Ha már annyi eszük nincs, hogy tudják, milyen módon tűnik elő az írás, akkor legalább tiszteljék azt a közösséget, amelynek tagjai! Ők elfelejtették azt a mondást, hogy nincs olyan titok, amit a tyúk ki ne kaparna! Vagy mást felejtettek el?
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr981928567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása