HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

Négyszáz ember munkahelye szűnik meg Fehérgyarmaton!

Tűzfal 2010.04.15. 08:00

 


Eddigi legnehezebben elkezdett írásomat olvashatják. A beharangozott: Hogyan lesz a halból csirke című szösszenet később jelenik meg. Van most attól fontosabb is.
 
Tegnapi hír a szon.hu-ról, hogy 2010. július 20-ig négyszáz munkahelyet szüntetnek meg Fehérgyarmaton. Két cég, a FIPKERSZ Kft. és a Relabor Kft. kénytelen megválni ennyi munkavállalójától. A nyilatkozók úgy tudják, Romániába és Ukrajnába telepítik át a kábelkorbács gyártását.
 
Ha nem számoljuk a politikusokat, akkor Magyarország legnagyobb tragédiája a nagyarányú munkanélküliség. A munkanélküli először olyan, mint a gyászoló, aki elveszítette a hozzátartozóját. Nem hiszi el, hogy ez vele megtörténhet. Később vigasztalja magát, hogy lehet élni tovább! Kell élni tovább! Ő munkanélküliként is felelősséggel tartozik családjának!
 
Egy darabig segít a család, a hozzátartozók, a munkaügyi központ ügyintézőjének kedvessége. Még él a remény.
 
De megkapja az első közüzemi számlákat, amit munkajövedelem nélkül kellene kifizetnie. Megkapja a lakáshitel, az autóhitel törlesztő részletének elmaradásáról az értesítést a banktól.
Elkezd számolgatni! Mit fizessek be? A gázt? A villanyt? A törlesztő részletet?  Nem számít, ki milyen erős! Eljön a teljes kétségbeesés! Nem kellek sehová, nem kellek senkinek, nem vagyok jó semmire- gondolja! Elkapja valami jóvátehetetlen hangulat. Először a düh! Nem igaz, még egyszer: nem igaz! Majd már minden gondolatát kitölti az élet értelmetlensége. Mindenből az önpusztítás szándéka marad!
 
Szerencse a szerencsétlenségben, ha valakinek van lehetősége elkezdeni uborkázni, amit eddig elkerült. Egészen addig, amíg kiderül, hogy annak a kemény munkának sincs becsülete.
 
Soha nem felejtem el Czomba Sándor vásárosnaményi Fideszes országgyűlési képviselő tiszteletet ébresztő fellépését. A BERWIN Ruhagyár, vásárosnaményi üzemének bezárásának említésére bárkivel összefogott volna! Partnereket keresett és talált a „komcsik” között és tevékenységével, az ottani MSZP-s prominensekkel együttműködve megmentették a ruhagyárat a bezárástól.
 
Bármennyire is nehezemre esik, nem teszem ide a „Védjük meg a munkahelyeket” című Fideszes plakátot.
Bármennyire is nehezemre esik, nem kezdem el pufogtatni a frázisokat, nem vonom felelőségre városunk Fideszes országgyűlési képviselőjét, polgármesterét, kistérségi elnökét.
 
A tények magukért beszélnek!
 
 
 
Igen! Azt viszont aljasságnak tartom, hogy megvárták a bejelentéssel és cikkezgetéssel az első forduló lezárását!
 
 

 

 

Címkék: elbocsátás 400 új munkanélküli nő a munkanélküliség:fehérgyarmaton fipkersz kft relabor kft

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr501922637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Munkanélküli 2010.04.15. 09:32:15

elfutotta a könny a szemem, ahogy olvastam .Köszönjük, hogy leirta
süti beállítások módosítása