HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

Elutasította az ügyészség a Kubatov-videóval kapcsolatos feljelentéseket

Tűzfal 2010.04.14. 17:43

2010. április 14. 16:00
 
Elutasította az ügyészség a Kubatov-videóval kapcsolatos MSZP-s feljelentéseket - tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t. Fazekas Géza hangsúlyozta: nem azt vizsgálták, hogy ki van a felvételen, hanem hogy a feljelentésekben foglaltak alapján megállapítható-e bűncselekmény. Az ügyészség álláspontja szerint a Puch László és Lendvai Ildikó feljelentéseiben foglaltak nem valósítanak meg bűncselekményt - tette hozzá.
A Központi Nyomozó Főügyészséghez múlt csütörtökön érkezett meg Puch László MSZP-s pártigazgató feljelentése, amelyet eredetileg a legfőbb ügyésznek címzett, és átiratban a főügyészségnek is megküldött. A feljelentésben nem konkrét személy szerepelt, azt ismeretlen tettes ellen tették a választás rendje elleni bűncselekmény és személyes adatokkal való visszaélés miatt. 
Fazekas Géza a főügyészségi döntést ismertetve elmondta: a személyes adattal visszaélés úgynevezett eredménybűncselekmény, vagyis jelentős érdeksérelemnek kell hozzá bekövetkeznie. A főügyészség álláspontja szerint erre utaló adat nem merült fel, továbbá a feljelentés sem tartalmaz olyan konkrét adatot, tényt, amely megjelölné, hogy kinek és milyen hátránya keletkezett. Hangsúlyozta: önmagában az érdeksérelem veszélye nem elegendő a bűncselekmény megállapítására. Kitért arra is, hogy ez nem csak a főügyészség álláspontja, más, személyes adattal visszaélés miatt indult bírósági eljárás során egy megyei bíróság is kimondta már ezt. 
A választás rendje elleni bűncselekmény kapcsán szintén azt hangsúlyozta, hogy nem merült fel olyan büntetőjogilag értékelhető adat, amely erre utalna. (MTI)
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr481921246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása