HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

Kampányzárók elé!

Bunkológus 2010.04.08. 08:00

 

5 párt, 6 jelölt, 6kampány, 5 program, 4 szlogen
 
Elgondolkodtam, nyakunkon április 11, és mit is tudunk helyi országgyűlési képviselő jelöltjeinkről, terveikről, és arról, hogy a bejutáson kívül van-e más céljuk?
 
Jelöltjeink: (SZ-SZ-B m. 10. sz. v.k.)
 
Hopka András- MSZP;
Kovács András Bálint- Jobbik;
Kozma Józsefné- MSZDP;
Seres Tamás Richárd- független;
Sipos László- LMP;
Dr. Tilki Attila- Fidesz, KDNP.
 
Kampány:
 
Hopka András- Kovács András- Tilki Attila- Seres Tamás: plakátok, szórólapok, fórumok, ahogy ilyenkor illik. A fórumokon tudtommal Tilki Attila a Fidesz jelöltje szembesült kemény kérdésekkel, amik a térségben végzett eddigi szereplésével voltak kapcsolatban. Nem mindig volt meggyőző a válasza. Más jelölt fórumairól nem érkezett sem atrocitásokról, sem „keményen” feltett kérdésekről hír.
 
A részvétel számai nem nagyok. Néhány fontosnak tartott helyszínen rászerveztek a jelöltek, de alapjában véve nem nevezném településeinken óriásinak az érdeklődést. Úgy tűnt, hogy a jelöltek többsége nem pozitív kampányban látja a megoldást. Fő elem a tagadás volt. Romokban, polgárháborús, forradalmi helyzetben leledző országot vizionáltak, amit természetesen ők és pártjaik tudnak csak megmenteni. Odáig majd mindegyik eljutott, hogy felállította saját problématérképét. Az egyéni , helyi sajátosságokra épülő megoldási javaslatokból viszont kevés jutott hallgatóiknak.
 
Üditő kivételt az MSZP jelöltje mutatott fel.
Talán Hopka András elképzeléseit meghallgatva látszott legjobban, hogy nemcsak látja a jelenlegi helyzetet, de van elképzelése és tudása a kilábaláshoz! Csak halkan jegyzem meg, hogy megható az az igyekezet és önzetlenség, amivel több jelölt is szívesen venne a hátára egy romokban heverő, kizsigerelt, kirabolt, Nokiás dobozban széthordott országot! Lehet naiv is vagyok, de akkor mi jut nektek, kedves jelöltek?
 
Program:
 
Központi kampányüzenetekkel próbálkoztak a következő jelöltek:
Tilki Attila, Sipos László- szórólapja alapján-, Kovács András. Mint egyéni jelölteknek vonzóbb, helyi sajátosságokra épülő programmal fellépniük célravezetőbb lett volna. Igaz, az elkötelezett (elvakult) híveknek teljesen mindegy, mivel kampányol jelöltjük.
 
Érdekes színfolt volt a független jelölt szóróanyaga, amelyben a térség felemelkedésének általa jónak tartott programját ismertette. Tény: sok olyan dolgot megemlített, amely minősítette a térség jelenlegi fejlettségét, helyben toporgásának okait.Kellemetlen olvasmány lehetett a jelenlegi képviselőnek.
 
Igazi, saját programmal Hopka András jelentkezett. Figyelembe véve a tényeket, saját elképzeléseit ismertette. Sajátjait és még mindig az MSZP jelöltje, nem úgy, mint a rivális nagypárt egyik prominens személye. (tudjuk, aki szintén tökös volt és mert magán véleményt mondani. Ki is vágták!)
 
Mindkét felsorolásból kimaradt Kozma Józsefné, az MSZDP jelöltje. Lehet, csak tájékozatlan vagyok, de róla a választóknak nem állt módjában tájékozódni. Sem arról, ki ő, sem arról, hogy mit akar! Minősíteni nem akarom, de ezért kár volt a cédulákat összekalapozni! Őrá igaz, hogy igazi rejtőzködő kampányt folytat! Mai napig azt sem  tudjuk, ki is ő?
 
Szlogenek:
 
LMP, Fidesz, Jobbik: központi szlogengyűjtemény felhasználásával kampányoltak. Hopka András jelölt anyagaiban jelent meg egyéni üzenet, a térség, Szatmár. Az ő két fő üzenete: Szatmár a szülőföldem. Dolgozzunk érte együtt!, és Az elvégzett munkában hiszek! Jó, csak egy dologban téved: megijeszti a választókat. Beszél munkáról, arról hogy dolgozzunk együtt! A fenének hiányzik, mikor a Fidesz és a Jobbik mindent megold helyettünk! Dolgoztatni akar bennünket!???
 
A Fidesz központi, az egész kampányon áthúzódó üzenete: „Itt az idő”. Országosan és ott, ahol új jelöltet akarnak bejuttatni, ütős, jól megjegyezhető szlogen. De Fehérgyarmaton, ahol egyébként is Fideszes jelölt a parlamenti képviselő, nevetséges az újra való felszólítás! Hiszen az itt az idő üzenete az, hogy itt a z ideje váltani! Úgy legyen!
 
Végül a Jobbik szórólapjának üzenete: A NÉP NEVÉBEN!
ELVTÁRSAK! Egyszer már volt olyan formáció, ami a nép nevében lépett fel! Láttuk az eredményét!
Kedves Kovács András! Tájékoztatom, hogy a nép ÉN (is) vagyok! Az én, vagyis a NÉP farkával szíveskedjen nem verni a csalánt!
 
 

 

Címkék: mszp fidesz jobbik mszdp lmp kovács andrás hopka andrás tilki attila független jelölt seres tamás richárd sipos lászló kozma józsefné

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr61903421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rejtőzködő 2010.04.08. 16:14:49

Kozma Józsefné vagyok és nem rejtőzködöm. Nem egyéni jelöltként indultam a választásokon, hanem az MSZDP jelöltjeként.Nem én határozom meg a választási kampány mibenjét és hogyanját. Amennyiben a pártom nem kivánt harsány kampányt folytatni azt én egyéni kezdeményezéssel nem tehettem meg.Mint embert, nagyon sokan ismernek Fehérgyarmat térségében és sajnálom, hogy azoknak nem volt lehetőségük erre, akik nem ismernek.

Bunkológus · http://szatmarfigyelo.blog.hu/ 2010.04.08. 23:06:10

@rejtőzködő:
Tisztelt Kozma Józsefné!

Őszintén mondom, megtisztel írásával. Bizonyára látta, hogy mindkét helyen, ahol neve említésre került, rögtön az Ön neve mellett szerepelt az MSZDP megnevezése is!

Ha pártja és annak elnöke ilyen kampányt írt elő, akkor úgy gondolom, el kell fogadnia azt a véleményt, hogy én sem ismerem, kampányáról sehogyan sem értesültem, számomra a sértés szándéka nélkül mondom, Ön továbbra is ismeretlen! Ismeretlen, mint jelölt és ismeretlen, mint személy.

Megértem és korrektnek tartom, amit leírt!

Önnek jó egészséget kívánok tisztelettel!
süti beállítások módosítása