HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

13. Tilki Attila feloldotta a vadászati tilalmat

Tűzfal 2010.04.01. 08:00

 

A pénz mindent megfertőz. Nem túl bölcs mondás, de igaz. A méltán elismert magyar vadgazdálkodás európai hagyományokra épült, komoly múlttal és a mai napig tisztelt elődökkel rendelkezik. Ki ne tudna kapásból- olvasott emberekről beszélek- felidézni 3-4 ismert vadászírónkat?
 
Nagy elődeink kezdték nyíllal, csúzlival, flóbert, majd légpuskával, kisgolyóssal és végül, amikor már túl voltak a fegyverkezelés szabályainak megtanulásán, az etikai alapelvek bevésésén, akkor jöhetett az igazi fegyver.
Kár azon keseregni, hogy ez a múlt, a pénz, a vagyon ezeket az alapszabályokat felborította. Felborított a pénz és a hatalomvágy más alapszabályokat is. Legyenek azok törvényileg, vagy az emberek együttélését etikai normákon keresztül szabályozó elvek.
 
A vadászatban is jól körülhatárolhatóan léteznek jogszabály által garantált tilalmak és etikailag elvárható és betartandó vadászati idények. Ezek az idények alkalmazkodnak a vad szaporodásához, az utódneveléshez.
 
A világ civilizáltabb felében létezik ilyen tilalom, a jól működő, a politikai vetélytársat ellenfélként és nem elpusztítandó ellenségként kezelő demokráciákban. Ez ma már természetes, de MAGYARORSZÁGON nem így van.
 
Pár nappal ezelőtti írásomban már említettem, hogy városunk polgármestere Veres János volt pénzügy miniszter fiaival kampányolt, az EchoTv-ben.
Nem is érdemelne ez említést, ha nem tanúskodna olyan erkölcsi elvek, vadászati tilalmak megszegéséről, amik betartása eddig az intelligensebb politikusok részéről természetes volt.
 
Na nem a bulvár médiáról beszélek, mert az eddig is szívesen bújt be politikusaink gatyájába, szemetesébe, hálószobájába. A műsorvezető, akinek nevét sokadszorra sem sikerült megjegyeznem, felhozta Veres János fiait, hogy Fehérgyarmaton és környékén furikáznak Ferrarival és más luxus autókkal. Én nem láttam, Veres fiának talán Szuzukija van, de ettől függetlenül szaladgálhat luxus verdával is. A tájékozott szpíker összemosta Fehérgyarmatot Nyírbátorral (úgyis ott van egymás közelében), és ki volt az, aki ebben partnere volt? Na ki?
 
Már mondtam előző írásomban, hogy ennek az ügynek nem Veres János és fiai a főszereplők, de rajtuk keresztül lehet érzékeltetni, hogy a gyűlölet, a hatalomvágy mibe visz bele embereket. A műsorvezető egy politikus gyerekeiről , azok szellemi képességeiről nyilatkozik megalázó módon, visszataszító stílusban, olyan gyerekekről, akikkel hiszem, hogy életében nem beszélt egy szót sem.
Legyen ez Orbán Viktor, Vona Gábor vagy Veres János, sokáig a közszereplést nem vállaló család szent volt. Néhányan igyekeztek ugyan leesett családi morzsákból csipegetni, de a piszkos munkát a párt közeli sajtóra bízták. Ez ma már nyíltan felvállalható néhány politikus számára.
 
 
 

 
Városunk polgármestere, térségünk képviselője, kistérségünk elnöke, Leader egyesületünk alelnöke, parlamenti bizottsági tag és parlamenti albizottsági elnök urunk, pártja megyei elnöke, Dr. Tilki Attila megcsinálta.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Csatlakozott véleményével a műsorvezetőhöz, politikai ellensége gyermekét minősítette.
 
Attila! Miért volt arra szükség, hogy élére állj egy ilyen fontos szabály megszegésének, miért oldottad fel a családtagokra érvényes tilalmat?
Miért?
Nem vetted észre, hogy ellenfeleid elkerülték magánéletedet?
Nem vetted észre, hogy nem turkálnak a pénztárcádban?
Nem vetted észre, hogy elkerülték a 10 parancsolat emlegetését veled kapcsolatban?
Nem vetted észre, hogy gyermekeiden akkor sem élcelődnek, amikor adott a lehetőség?
 
Jó úton jársz?
 

 

 

Címkék: ferrari veres jános echo tv fehérgyarmat tilki attila

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr831885999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása