HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

11. Csak egy számot írtunk el! „Mint az óvodában”.

Tűzfal 2010.03.31. 07:38

 Csodálatos dolog a demokrácia, már ha működik. A Fidesz kormányzás idején nem készült pl. a kormány üléseiről jegyzőkönyv. A parlament is ráért 3 hetente ülésezni. A parlament honlapján jelenleg még, nagyon helyesen nyomon követhetjük, hogy választott képviselő uraink és képviselő asszonyaink mit és hogyan? Dolgoznak.

 
Mivel országgyűlési képviselő választások következnek, a pihentebb agyú választó olvasgat. Kíváncsi arra, hogy képviselője mit tett érte és a többi választójáért. Tett-e valamit? Még csak keresnie sem kell az információkat! A történelem, a parlamenti történelem adja a témát.
 
A Szatmár- Beregi Kórház és Gyógyfürdő különösen érzékeny pontja megyénk 10. számú választókerületének jelenlegi parlamenti képviselőjének, Dr. Tilki Attilának. Tisztában van vele, hogy sokára, vagy soha sem fogják a gondolkodó választók (mert képzeljék el, olyanok is vannak) 2006. 12. 18-át elfelejteni, amikor választói helyett pártja érdekeit választotta a képviselő úr!
 
Most látszólag tökösen, kérdést intézett az illetékesekhez. A kórház pályázott. Formai hibát vétett, egyszerűen elírtak egy számot. Ennek következtében a pályázati kiírásban 6.1.2 azonosító számú pályázat helyett a 6.2.2-es sorszámot írták a pályázat postázói a beküldött csomagra. Lehet, képviselő úr humorosnak szánta, de a kérdésnek címet adott: „Mint az óvodában”. Sajnos ezzel a miniszterhez benyújtott kérdéssel kicsit alájátszott a „vonatünnep” című gyalázkodó röplapban megfogalmazott, rólunk szóló minősítésnek.
 
Inkább olvassák, milyen „óvodás” érveket írt kérdésébe:
 
 
 
Varga István miniszterúr válaszából két dolgot emelnék ki:
 
„A csomagolás alapján a projektgazda a TÁMOP-6 .2.2/A/09/1 kiírásra nyújtotta b e
pályázatát, míg a projekt adatlapot és azok mellékleteit a TÁMOP-6 .1 .2/LHH/09/1
felhívás alapján töltötte ki .”
 
És amit igencsak korrektnek tartok, mert nem nevezte a stílust „óvodásnak”, inkább megsimogatta a képviselő úr buksiját és megvigasztalta (nagyon helyesen):
 
„A pályázó figyelmetlenségéből adódó esettel az LHH program jelen szakaszában sajnos gyakran szembesülünk. A Kormány, valamint a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség számára az LHH program kiemelten fontos kezdeményezés, tehát nem célunk, hogy ilyen — akár jelentéktelennek tűnő — hiba miatt a pályázók elessenek a részükre előzetesen megítélt forrástól .
 
Éppen ezért 2010 tavaszán új tervezési felhívásban lehetőséget kívánunk biztosítani azon pályázók/projektgazdák számára is, akiknek pályázata az első meghirdetés során az értékelés bármely szakaszában, bármely okból elutasításra került . Ennek értelmében a Szatmár- Beregi Kórház és Gyógyfürdő Nonprofit Kft. érintett pályázata is lehetőséget kap az ismételt benyújtásra .”
 
Budapest, 2010 . február „
 

 

 Kedves Olvasó!

Gondolom tisztában van ön is azzal, hogy ma már több száz/ezer jól képzett pályázati szakemberrel rendelkezik ez az ország. A polgármesterek, képviselők, kistérségi elnökök, Leader alelnökök, stb tudatában vannak, hogy mitől jó egy pályázat. A hozzáértők minimum megmosolyogják a formai hibát vétőket.

Akkor most Dr. Tili Attila nem ért a pályázatokhoz!?

Dehogynem.

Csak az a frámya demagógia, csak az ne lenne!

 

Címkék: támop fehérgyarmat szatmár dr. tilki attila beregi kórház és gyógyfürdő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr251883080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása