HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

9. Ébredj Fehérgyarmat!

Tűzfal 2010.03.29. 08:01

 

A Fidesz visszavonná a Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő súlyponti kórházzá nyilvánítását?
 
„A mátészalkai nem került be az ország 29 súlyponti kórháza közé, az alig 20 km-re fekvő fehérgyarmati viszont igen. Sokan azt mondják, nem szakmai, hanem politikai döntés született” nyitotta Célpont című műsorát a Fehérgyarmaton is igen jól ismert Losonczi Kata a Hír TV-ben, még annak idején! (A felvételt ma kaptam meg a kórház sorsáért aggódó dolgozóktól)
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drámai hangú riportok következtek ezután, főleg a mátészalkai kórházi dolgozókkal és betegekkel. A riportok a Hír TV-től megszokottan „érdekesek” voltak. A betegek úgy válaszoltak, hogy ők szeretnék, ha megmaradna a kórház, nem akarnak a fehérgyarmati kórházba menni, képzelem, akkor hogyan tehették fel a kérdést!
 
„2007- től a kormány egészségügyi reformjának jegyének megfelelően Magyarországon 39 kiemelt kórházban folyik majd a gyógyítás.”- tájékoztatott a narrátor.
A műsor arról a döbbenetről szólt az elején, ami a mátészalkaiakat érte, hogy mennyire kiemelkedő a mátészalkai kórház szakmai és technikai felkészültsége és mégis a fehérgyarmati kórház lett a kiemelt kórház.
 
Azokról a filmes technikai eszközökről nem kell sokat értekeznem, amit a Hír TV-sek alkalmaznak, amikor megdöbbenteni akarnak:
  • Zaklatott képsorok, hirtelen vágásokkal, értelmetlennek tűnő, hirtelen kamera mozgásokkal- nem lagzi videó ez, fiam!
  • Véletlenül, elmaradottságunk bizonyítására bevágtak (hangsúlyozom véletlenül) a kórház kerítése előtt két eladásra váró fonott kosárral a vállán sétáló cigány embert.
  • Némi hazugság csúsztatás, amikor azzal érveltek többek között a gyarmati kórház ellen, hogy „Fehérgyarmatot többször elmosta a néhány kilométerre kanyargó Tisza”.
  • Nyilatkozott EGY önkormányzati képviselő, a felirat szerint Ny. András, önkormányzati képviselő, SZDSZ. Hogy ki ő, hol képviselő és honnan kaparták elő, azt nem lehet tudni. Véleménye szerint ez simán a kormányzó párt döntése volt. Ha ez az a Ny. András, aki szerette volna megpályázni az érdekes körülmények között átalakításra kerülő fehérgyarmati Központi Orvosi Ügyelet működtetését, akkor úgy tűnik ezt a nyilatkozatát nem fogják a Fideszesek meghálálni!
  • A végén eljutottak a nagy mumushoz, Veres Jánoshoz és köréhez. Igen, kedves Fehérgyarmat. A HÍR TV azzal vádolta Veres Jánost, hogy az ő lobbi tevékenységének köszönheti Fehérgyarmat a központi kórházzá nyilvánítást.
    ( Mi köszönjük, ha ez így van! )
 
Hát, kedves fehérgyarmati kórházi dolgozók! Nem irigyellek benneteket, mikor az urnához járultok. Nehéz lesz eldönteni, hogy munkahelyetek tudatosnak tűnő leépítésére szavazzatok- e majd, avagy a megtartására!
 
Mire alapozom ezen feltevéseket?
Menjünk sorjában.
 
Azt természetesnek tartom, hogy Dr. Szászi István Mátészalka alpolgármestere felháborodott hangon nyilatkozott. Ez a dolga a város érdekében. Az viszont figyelmeztető volt, hogy nemes egyszerűséggel üzent a fehérgyarmatiaknak, a fehérgyarmati kórházban dolgozóknak. Véleménye szerint Mózes óta semmit sem véstek kőbe, így ezeket a törvényeket sem, mindent meg lehet változtatni. Kell-e magyaráznom, hogy milyen jövő vár a fehérgyarmati kórházra, ha a Fidesz kezébe kerül a központi kórház kijelölésének joga….?
 
Nevezetes dátum 2006. 12. 18. este 2151. A Magyar Köztársaság Parlamentjében. Szavazás volt. NÉV SZERINTI szavazás. Az iromány száma, amiről döntöttek: T/1375, Az egészségügyi ellátórendszer fejlesztéséről. Benyújtó: kormány(egészségügyi miniszter). Szavazás oka: az önálló indítvány elfogadása.
 
A szavazás során a következő képviselők nem fogadták el a beterjesztett indítványt:
 
Feltételezem, mindenki tudja, hogy Fehérgyarmatot és térségét a parlamentben Dr. Tilki Attila Úr képviseli. (?) Igaz, kitalálták? A szavazók többsége által megválasztott képviselőnk a szavazói ellen szavazott. A nem gombot nyomta meg.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az, hogy utasításra vagy meggyőződésből szavazott, teljesen mindegy. Nekem úgy tűnik, hogy a nagy plakát, miszerint a Fidesz őrzi meg a munkahelyeket, álságos, Gyarmaton nem lesz igaz! 2006-ban választott képviselőnk szavazói helyett a párthűséget választotta. Önök a „zemberről” beszélnek, de maguk előtt a „választópolgár”-t látják kedves képviselő úr!
 
2010- ben eldöntheted Fehérgyarmat, hogy hiszel-e benne, a neve mellé teszed-e az X-et és kockáztatod kórházad sorsát és sok- sok munkahelyet!

 

Címkék: egészségügy fehérgyarmat tilki attila védjük meg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr651876534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása