HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

8. Védjük meg a munkahelyeket! Fehérgyarmaton már sikerült!

Tűzfal 2010.03.28. 03:14

 

 

 

Tetszik, nem tetszik, ma hazánkban az egyik legnagyobb probléma a munkanélküliség magas aránya. Lelket, testet, teljes embert nyomorító keserű állapot. Lett is belőle kampánytéma. Örülünk neki.

 

Az előrelépésért, a munkahelyek megőrzéséért sokat tesz Fehérgyarmat is. Dr. Tilki Attila polgármesterrel az élen.
 
Idén elindítják végre a Szociális Földprogramot! Csak jó lehet, ha a legfőbb kampányellenfele már évek óta bonyolítja? Meg különben is, ha a szocialista kormány, aki csak romokat hagy maga mögött lehetővé teszi, mert fontosnak tartja, akkor így két választás előtt hagy szóljon! Nagyon helyesen.
 
Nagyon helyesen rendelkezünk Foglalkoztatási Akciótervvel is, a Fehérgyarmat Város és térsége kiegyensúlyozott fejlődésének előmozdításáért és az esélyegyenlőség biztosításáért.
Nagyon helyesen, pályáztak (ROP 3.2.1 Foglalkoztatást elősegítő tevékenységek helyi koordinációjának elősegítése) a terv kialakításának költségeire, és nyertek is    
46 747 840 Ft-ot
 
Nem is tudom, miért nem örülök felhőtlenül ennek? Nekem már az sem jó, ha történik valami?
Tudom már. Ezer évvel ezelőtt még alprojekt vezetőként olvastam egy tehetséges fiatalember nevét a projekt honlapján. Ma újra átnéztem a weblapot és a tehetséges ifjú már csak fényképeken szerepel és plakáton. Nem is baj, még megtámadnák a fiatalembert az irigyek, hiszen azért nem semmi főállásban a Kölcsey Televíziót vezetni, finoman a hátunkon cepelni a Fehérgyarmati Városi Televízió sorsát és még alprojektet is vezetni! Biztosan a „mester” példájából tanult…
 
 
 
 
 

Komoly előremutató, a fejlesztéseket előkészítő és megalapozó munka folyt végig:
„ A projekt szakemberei több mint ezer mélyinterjút készítettek Fehérgyarmaton és térségében a Közép-Európai Vállalkozói és Tudásközpont Kft.-vel együttműködve,  melyből kiderült, hogy a térségre jellemző a halmozottan hátrányos helyzetű roma népesség jelenléte, illetve a szociális anomáliákat tovább mélyítő létszámnövekedése, a térségben a regisztrált munkanélküliek között a pályakezdők aránya 12%. „

Messze nem vagyok a téma elismert szakértője, de ezt több ezer mélyinterjú nélkül is elárultam volna. Igaz, nem 46 747 840 forintért.
 
És végül a legfőbb munkahelymegőrző tevékenység. Egy blogon olvastam egy nyílt levelet, amit Dr. Tilki Attilának írtak. A legfőbb munkahelymegőrzőnek. Aki egyébként a fenti pályázatnak is vezette az irányító csoportját.
 
A nyílt levélben megkínálták, bocsánat megszólították a térség jelenlegi országgyűlési képviselőjét:
Nem is tudom, szólíthatjuk-e ezentúl álláshalmozóként? Miért is ne? Megpróbálom felsorolni, hogy ez a rendkívüli munkabírású ember milyen tisztségeket, pozíciókat tölt be egyszerre.

Fehérgyarmat városának polgármestere- (kell is mellé két főállású alpolgármester!);
 
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 10. számú választókerületének országgyűlési képviselője;
 
A Felső- Tisza Vidéki Többcélú Kistérségi Társulás Elnöke;
 
A Fidesz- Magyar Polgári Szövetség megyei Pártelnöke;
 
A Magyar Köztársaság Parlamentjének Önkormányzati és Területfejlesztési bizottságának tagja;
 
A Magyar Köztársaság Parlamentjének "Az Önkormányzati és területfejlesztési bizottság hatáskörébe tartozó törvények végrehajtását, társadalmi és gazdasági hatását figyelemmel kísérő albizottság" Elnöke;
 
Szatmár Leader Egyesület alelnöke.
 
Volt ő már a labdarúgók vezetője is, de az a tevékenység félbeszakadt, mint sokan tudjuk!
 
Nem tudom, sikerült-e mindent felsorolnom, félek, hogy információim nem teljes körűek. Pedig úgy helyes, hogy választások közeledtével tisztázzuk: ilyen nagyformátumú politikustól, aki így meg tudta őrizni tisztségeit, pozícióit, munkahelyeit, a választók is ugyanezt várhatják. Imádkozunk érette, hogy sokáig bírja erővel, egészséggel ezt az értünk vállalt sok feladatot!
 
Én már tudom, hová teszem az X-emet áprilisban!
 
 
 
 
 
 
 

 Fehérgyarmaton megvédtük!

 

 

 

DE KÖNYÖRGÖM! MIT IS KELL MEGVÉDENI?

És kitől?

Címkék: parlament vállasztás fehérgyarmat dr. tilki attila megőrizzük a munkahelyeket kósa árpád kölcsey televízió álláshalmozó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr561874121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása