HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

Birkamenet?

Tűzfal 2012.01.22. 20:27

 Sínen vagyunk.

Igaz, nem a szerelvényen ülünk, kényelmes melegben – ahol azért a bűz is tovább megmarad-, hanem keresztben fekszünk rajtuk! Van aki az anyjával fekszik oda, van aki inkább a kést választja, aki még nem égette meg a kezét, az felgyújtja magát, szóval lehet válogatni. Egyre több azon embertársaid száma, akik előtt semmilyen kiút nem látszik egzisztenciájuk helyrepakolásához, az emberhez méltó élet folytatásához!

Ha a köz alkalmazásában állsz és devizaalapú hiteled van, akkor még reménykedhetsz kicsit! Na nem abban, hogy a hazád elfogadott fizetőeszköze akkora erőt mutat, hogy könnyedén tudod részleteidet fizetni!
Ígéretet kaptál karácsonyi ajándékként. Miniszterelnök üzent neked, amit azért a világ jobb helyein komolyan vehetnél.
Megígérte neked, hogy ha a köz által működtetett intézmény alkalmazottja vagy, akkor a köz pénzéből segíteni fog neked!
Orbán Viktor felhívja a figyelmet arra, hogy a végtörlesztésre készülőknek december 30-ig kell jelezni bankjuknál igényüket, és munkahelyi vezetőjüknél is jelezni kell szándékukat. "Felhívom szíves figyelmét, hogy mindkét jelentkezés szükséges a kölcsön igénybevételéhez. Ha bármelyiket elmulasztja, nem tud élni a lehetőséggel" - fogalmaz.
   
A kamattámogatott hitellel kapcsolatos minden további információt január hónapban tudatja a munkahelyi vezető. A törvény értelmében a végtörlesztésre adott kölcsön összege nem számít bele sem a munkabérbe, sem egyéb juttatásba, azokat nem helyettesíti - ismerteti a levél.

Sokan reménykednek még, de nem látják biztosnak az ígéret teljesítését.
Miben bízhatsz? Megijed tőled, és január utolsó napjaiban gyors törvénymódosítással időt nyer!
(ne aggódj, aki megszavazta a hitel rögzített árfolyamon történő törlesztését, az már kifizette.)
Ha bérből és fizetésből élsz, akkor nemsoká kézhez veszed a 2012-es év első fizetését. Majd térjünk vissza erre, ha megkapod a fizetési jegyzéked!
 
Ha autód van, nézegesd a számláidat! Emelkedtek a fenntartási költségeid? Mennyivel?
 
Ha nincs anyagi függetlenséget biztosító tartalékod, akkor ne betegedj meg! Vagy van beteg a családban? Ismered a várólistákat? És a járulékos költségeket? Magyar az orvosod? Találsz még magyar orvost a környezetedben?
 
Rendvédelmi nyugdíjas vagy/voltál? Szóba állt veletek bárki is, hogy meggyőzzön arról, az ország teherbíró képessége nem engedi, hogy 40 éves nyugdíjasokat termeljünk? Vagy simán megaláztak? Neked sikerült nyugdíjasként az, ami a belügyminiszterednek?
 
Gyerkőc? Rendben a jövője? Suli? Megvan még, vagy bezárták? (tudod, az előző nyolc évben nemzethalál árnyéka vetült az iskola bezárásokra, most valahogy nem látok tiltakozásokat…) Minden rendben? Látod már, hogy mi lesz gyermekeddel és iskolájával később? Egyetem, főiskola vagy éppen senkinek sem kellő szakmát tanulhat? Ha egyetemre küldöd, akkor miből fizeted azt a tandíjat, amiről népszavazás döntött, hogy ne legyen?
Lemondtál már arról, hogy a gyermekeid az unokákkal elérhető közelségben éljenek, vagy tudomásul vetted, hogy aki Ausztriában tandíj nélkül tanulhat magyar létére az egyetemen, az már nehezen fog visszaköltözni a kisstílű világunkba? 

Munkanélküli vagy? Küldözgeted még naivan a jelentkezéseidet?
Vagy még reménykedsz az 1.000.000 munkahely egyikében? Ha jól fekszel a településeden, akkor esetleg van jól fizető, hosszú távú perspektívát nyújtó közmunkád?
 
Van diplomád? Koppintottál csak egy mondatot is szakdolgozatodnál?
Ha igen, igaz, nem mondod el senkinek, mert erre nem vagy büszke?

Az egykulcsos adórendszer miatt többet viszel haza? Tudod, hogy pl a miniszterelnököd gyors becslésem szerint annyival visz havonta többet haza, mint szerény nyugdíjas egy évben összesen?
Neked lesz nyugdíjad? Ha nem, akkor van-e akkora vagyonod félretéve, amivel elkerülheted a nyomort, az éhezést, a mélyszegénységet?
Tudod, hogy az ÁFA emelésre (tudod, ami nem megszorítás?) is ezért volt szükség, hogy a neked nagynak számító fizetések utáni elmaradt kétkulcsosnak becézett adót veled pótolhassák?
Emelkednek az árak szerinted? Miért?

Tudsz még tankolni? Teleportálással szállítják lakhelyedre azt az árut, amit meg kell venned, vagy olyan géperejű járművel, amit lassan 500 forintos üzemanyaggal működtetnek? (Igaz, már arra sem emlékszel, hogy ellenzékben barátaid még a kormányt nevezték meg bűnbaknak, a benzinár emelkedéséért?)
 
Hogy értékeled polgármestered, országgyűlési képviselőd munkáját?
Gyarapodik anyagilag? Vagy élhetetlen? Gyermekeinek vett már házat? És Te?
Eléred, ha keresed? Egyáltalán szóba áll veled? Látod még, vagy csak szalagvágáskor?
Mennyi munkahely jött létre településeden?
Tudták, merték, tették?
Településed elnéptelenedik? Egyre több az eladó lakóház?
Miért?  
 
Órákig lehetne folytatni az érdeklődést.
Értelme nincs, hiszen a felelős nem Te vagy és nem választott vezetőid azok.
 
A nemzetközi zsidó pénztőke el akarja orozni hazánk vízkészletét.
Tanultál földrajzot?
Esetleg kicsit Európából?
Tudsz róla, hazánkban hány településen kell zacskós vizet osztani, mert ihatatlan az a legendásan csodálatos vízkészlet?
Vagy ismered a gaz hitelminősítők, pénzéhes bankárok, és főleg a speki brókerek szándékát?
Megmondták neked, igaz?
A drága Viktor és leghűbb emberei is gyakran tájékoztatnak.
Tökösek, belevalóak, és megvédenek téged!
Magadtól, a gondolkodástól is.
 
Békemenet.
Nézd a gacsályi cigányokat! Kiálltak vezetőd mellett. Megmozdultak a hívó szóra. Annak a hívására, aki oly gyönyörűen ír róluk! Odaálltak és együtt meneteltek. A csóró cigányság bizony felutazott, ha már hívták őket!

 
 
 
 
Mit szóltok ahhoz, hogy másik helyszínen Viktor védelmében lehet gyilkolásra is buzdítani?
 
Hogy a határon túli magyar testvéreink mondják meg, hogy ki az igazi magyar?
És főleg azt, hogyan minősítik, akinek véleménye nem egyezik az övékével?
 
szálljon le Magyarországról, jobban mondva húzzon el onnan
 
Ernő írta (2012-01-21 18:35:10)
Eljött a nemzet ideje! Egy Szálasit már adtunk Magyarországnak, a következőt is mi adjuk.
 
moderátor írta (2012-01-20 22:09:29)
Kedves Éva! Gratulálok!
 
Éva írta (2012-01-20 22:07:38)
…… Nem hittem, hogy Magyarországon ennyi liba van. Azt hittem, hogy az osztrák Négy mancs és Bajnai minden libatenyészőt tönkretettek, de tévedtem. Hogy a félrebeszélő libákat mivel lehet gyógyítani, azt nem tudom, de talán a veszett kutyák gyógyításra ajánlott, Jókai Mór-féle gyógymódot lehetne alkalmazni: hamus kenyret és penészes sajtot ajánlatos velük etetni...
 

Köszönetemet fejezem ki azoknak, akik Szatmárból érkeztek a békemenetre, vállalták arcukat és segítenek tisztán látni, hogy az elkövetők mellett, kiknek köszönhető az, amiben élünk!

 

Címkék: szatmár gacsály békemenet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr703719291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása