HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

Free Tibet! Free Magyarország! Free Fehérgyarmat!

Tűzfal 2011.06.25. 23:14

 

Sorra kerülnek elő idézetek, sajtóanyagok, nyilatkozatok, filmrészletek, ahol a mai uralkodó csoport tagjai évekkel ezelőtt felháborodottan nyilatkoztak azokban a témákban, amelyekről most lelkiismeret furdalás nélkül meghozzák azokat a törvényeket, amelyek akkor, ellenzékben kutyául csípték tiszta tekintetű szemeiket.
 
Mikor ezeket a sorokat írom, már meg sem lepődöm azon, hogy az ideiglenesen hazánkban állomásozó kínai miniszterelnök tiszteletére a szervezők milyen formában toborozták az „egyetemi” résztvevőket. Az már érdekesebb volt, hogy a szervezők azt kérték a résztvevőktől, hogy felállva, tapsolva köszöntsék a vendéget. Hát igen Ezt szokta meg otthon, és nekünk érdemes igazodni a keleti szélhez.
 
Van az a pénz! Igen, van az a pénz, amiért a hazánkban regnáló hatalom bármit megenged magának. Sok hülye bérbalblogger rinyál, hogy sérülnek a demokrácia vívmányai. Aha. Sérülnek. Meg veszélyben is vannak.
Mert mi a lópikula az a demokrácia?
Aki esetleg álmatlanul hánykolódik a demokrácia féltésében, az most kapott némi ízelítőt, mit fogunk ezentúl demokráciának nevezni.
 

Teljesen hihető és minden demokráciában megszokott, hogy a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal berendeli az országban élő Tibetieket. Főleg akkor, ha jön a kínai miniszterelnök és akár szombaton is, hiszen tudjuk, a magyar hivatalnokok olyanok, hogy szombaton is kikövetelték az irodáik nyitva tartását.
 
"Az Oktogonnál elhaladó kínai miniszterelnöki konvoj irányában szerette volna Karma Dordzse tibeti tanár a tibeti zászlót felmutatani, amit a pillanatok alatt a helyszínen termett rendőrök megakadályoztak. Az inzultus dulakodássá fajult, aminek az lett a végeredménye, hogy a tibetinél lévő zászló rúdját a rendőrök eltörték, valamint a tibeti ruházatát több helyen elszakították. Utána Karma Dordzsét a rendőrség elvitte a helyszínről és több órán keresztül megakadályozta a szabad mozgásában"
 
 
„Az egyetem bejárata közelében Namgyal Cevang  tibeti menekülttől a rendőrök elvették a tibeti zászlót és azt földre dobva többször megtaposták, valamint rajta álltak. Karma Dordzsét a Hotel Intercontinental előtt is igazoltatták és nem engedték a sajtót, hogy riportot csináljon a tibetivel.”
 
„A rendezvényeken hatalmas több méteres kínai zászlókkal igyekeztek körbevenni és eltakarni a Tibetet védő aktivistákat. A közlemény szerint mindegyik helyszínen nagyon sok kínai titkos rendőr is megjelent. Az ELTE bejárata előtt várakozó egyik aktivista lányt és egy tibeti tüntetőt az egyik civil ruhás rendőr szóban inzultálta, a lányt kis szőke kurvának nevezte, míg a tibeti férfit bunkó parasztnak..”
 
Azt, hogy Balogh Zoltán 2008- ban mit és hogyan nyilatkozott Tibet témában, az Index összeszedte. Igaz, anyázás nélkül olvasni a mai intézkedésekről, amelyek jogszerűek, szakszerűek és arányosak voltak a BRFK állítása szerint, nem lehet, ha felidézzük a Balogh úr akkori véleményét is:
 
„Ellenzékben a Fidesz határozattan kiállt Tibet mellett. Balog Zoltán 2008 májusában közleményében azt írta [3]: "Megjegyezzük, hogy a szocialista kormány az elmúlt három évben még soha nem tartotta időszerűnek a megszólalást Tibet ügyében. Szomorú, hogy az emberi jogok ügyében tanúsított kormányzati közömbösség nemcsak Magyarországra, hanem Tibetre is kiterjed." Az azóta romaügyi államtitkárrá lett Balog három éve úgy fogalmazott: "Álláspontunk szerint a tibeti eseményekért nem csupán a helyi végrehajtó hatalom a felelős, azok egyenes következményei a Kínai Népköztársaság Tibet-politikájának. A tibeti események rávilágítanak arra a nemzetközileg konszenzussal vallott nézetre, miszerint a Kínai Népköztársaság nem biztosítja az emberi jogok maradéktalan teljesülését sem általában, sem különösen Tibetben."
 
 
2010. augusztus 14. Gyarmati Vígasságok nyitó beszédét kihalófélben lévő városunk polgármestere tartotta.

 
Ma az első sorban kellett volna lengetni Attila! Tökösen akkor is kiállni valamiért, amikor ez jelent is valamit! Kiállni akkor, amikor ez nem hasznot hoz, hanem elismerést ellenzőid részéről is.
Jól látom, hogy jön a bejelentés az idei Gyarmati Vígasságokon, hogy kiléptél a Tibeti- Magyar Baráti Társaságból?
Van persze harmadik megoldás is. Szembe köpöd választóidat, a tibetiekkel együtt és csendben maradsz!
 
Kedves Olvasók! Ha valaki tudja, melyiket fogja választani városunk polgármestere, kérem jelezze nekünk is!
 
 
 

 

Címkék: tibet balogh zoltán tilki attila gyarmati vigasságok betiltott tüntetés tibeti magyar baráti társaság

2 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr493014861

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzultáció a Bevándorlási Hivatalról 2011.06.28. 11:44:18

Vannak, akik szerint a Bevándorlási Hivatal rendkívüli módon csak azért tartott nyitva szombaton, hogy megkímélje a tibetieket attól, hogy munkaidőben kelljen megjelenniük ott, hogy válaszoljanak a rendkívül fontos és sürgős kérdéseikre. Mások azt mond...

Trackback: Korporatív kínai depó 2011.06.26. 00:15:18

p { margin-bottom: 0.21cm; }Kína megérkezett. Idelökött egymilliárd eurónyi hitelt (mostani árfolyamon kb. 280 milliárd forintnyit, a teljes államadósság-állomány néhány százalékát, némi aprópénzt), megvett ezt-azt a stratégiai ágazatokon belül, meg me...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Táskás Tóni 2011.06.26. 14:04:30

Csak megjegyezném, hogy ami hitelt rendelkezésre bocsátott a kínai ME , az a MOL részvényvásárlásra felhasznált maradvány IMF hitel fel.Töredéke az igen kedvező IMF hitelnek.Amikor az IMF hitelt megkaptuk, nem kellett semmilyen demokratikus tüntetést titkosszolgálat eszközökkel megakadályozni, nem kellett felállva tapsolni a kedvező hitelért, csak logikus gazdasági lépéseket vártak cserébe és kaptunk volna még további kedvező hiteleket. Valamiért ezeket a logikus gazdasági lépéseket a kormány és Orbán nem akarta illetve, ami rosszabb nem tudta teljesíteni. Nagyon gáz ez a viselkedés és én kérek elnézést többek között a tegnap meghurcolt tibetiektől.

ajtony 2011.06.28. 12:53:38

A Tibetiek miatt én is röstelem magam pedig nem nekem kéne.Kináról_Ha adnak nem őnzetlenűl adnak.Kőkeményen bele fognak szólni belügyeinkbe.Hiszen kihúztunk titeket a kakiból szóval mi diktálunk.Ezt az IMF is eljátszaná csak óriási különbség van az európai és a kinai üzleti,gazdasági kultúra szokások közt.
süti beállítások módosítása