HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

Egy magyar pedagógus sírverse

Bunkológus 2011.05.11. 08:23

 


Ne haragudj József Attila! Halálod előtti évben írt, az Egy spanyol földműves sírversét írtam át a mai magyar valóságra. Ezek a sorok jutottak ugyanis eszembe Pokorni Zoltán nyilatkozatát olvasva.
 
Viktor tábornok besorolt ádáz katonának,
  nem szöktem meg, mert féltem, agyonlövet úgy.
Féltem - azért harcoltam a haddal a jog s a szabadság
  ellen iskolám falain. S így is elért a halál.
 
Többek reménykednek benne, hogy a mi Rózsánk illatától van kellemesebb, van olyan virágszál, aki esetleg valamit ért is az oktatáshoz. Reményként hangzott el többek szájából Pokorni neve, aki esetleg az ámokfutó Hoffman helyébe lépve nyugodtabb vizekre terelhetné azt, ami még oktatás címén megmaradt az országban.
 
Újságírókkal folytatott zártkörű megbeszélésen a közoktatásunk további leépítésének elképzeléseit ismertette a balneológiai szakértő Zózónk.
 
Ø      „a jövőben az államnak kellene fizetnie a pedagógusokat, míg a közoktatási intézményeket továbbra is az önkormányzatok tartanák fenn, ez tenné a pedagógus-életpályamodell bevezetését.
Ø      a nemzetközi felmérések szerint az oktatás minőségét leginkább az befolyásolja, ha jól kereső, felkészült pedagógusok tanítják a gyerekeket.
Ø      Ezzel együtt le kell számolni azzal a mítosszal, hogy a kisebb csoportlétszámok eleve javítják az oktatás színvonalát. Vagyis, inkább legyen kevesebb pedagógus, de magasabb jövedelemmel - magyarázta.”
 
Éljen!
Elolvasod az Index tudósítását kedves pedagógus és elkezdesz az első két pont után reménykedni.
Éljen!
Akkor innentől az önkormányzatom ki tudja fizetni a több hónapos, éves szállítói tartozását, lesz pénz krétára, fénymásolásra, nem kötik ki a gázt, villanyt, nem zárják be az én iskolámat is!
Éljen!
Akkor nem felét, vagy X százalékát kapom meg a fizetésemnek, akkor lesz pénz a jogosan járó juttatásaim kifizetésére, lesz pénz arra, hogy ne a jövőtől való félelemtől reszketve menjek dolgozni, lesz pénz arra, hogy csak a munkámmal és ne az újabb rémhírekkel foglalkozzam!
 
Igaz, az éljenzés kicsit elcsitul, ha nem vagy narancsdroid és látod, hogy legyen a munkavállaló az élet bármely területén, a biztonság az, ami legtávolabb áll a munkavállalóktól!
Elgondolkodsz, ha látod, hogy egyre több helyen a foglalkoztatás feltétele a feltétlen hűség a párthoz és annak szeretve tisztelt vezetőihez.
 
Vajon, az állam és annak kinyújtott jobb/bal keze fog alkalmazni téged is? Mi van, ha az állami alkalmazású pedagógusok esetén is szerepelni fog az elbocsátás törvényes indokai között a bizalomvesztés? Akkor veled mi lesz?
 
A pedagógus létszám az elmúlt években is drasztikusan csökkent. A kontraszelekció gyakorlata mindennapossá vált.
 
Két út van előtted gyermekeink pedagógusa!
 
  1. Te leszel a kevesebb pedagógus, de magasabb jövedelemmel,
  2. Vagy te leszel az a volt pedagógus, „aki jól dolgozott, úgyis talál munkát, aki pedig rosszul, az nem érdemel végkielégítést.” (Cséfalvay államtitkár)
 

 
 
 

 
 

 

Címkék: pokorni zoltán hoffman rózsa cséfalvay zoltán pedagógus életpályamodell

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr82894927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

noeszt 2011.06.06. 16:03:44

Bunkológus!

Nagyon kilóg a bunkó-lóláb a szövegedből.
Most sorolod a szegények baját, most lázítod az elnyomott népet? Hol voltál a kirablásuk idején? Hol voltál az ország kirablását végrehajtó kordonos-kormányok dübörgése idején?

"Tér-fél" blog-gazdi eltüntette a lényeget a szövegemből! (ott kaptam üzenetet tőled )

Illyés Gyula: A nagy kérdés és Sinka István: A magyar hatodosok című verse volt elviselhetetlen számára!
süti beállítások módosítása