HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

A pofátlanság diszkrét bája

Tűzfal 2012.03.12. 19:40

 Újra vezet!

Februári üstökösként tűnt fel a belpolitikai paletta egén és azóta is fennen ragyog Dr. Tilki Attila. Igen, csak így egyszerűen, hiszen ha meg kívánnánk szólítani, gondban lennénk a titulussal.
 
A történet ismerős lehet azoknak is, akik Szatmár gyönyörű vidékén nem járatosak, de figyelemmel kísérik a napi történéseket. Jött egy országosan kevésbé ismert fideszes és hamar közismert lett. Sokat tett ezért.
 
2012. február 22- én érdekes MTI közlemény látott napvilágot. Tilki úr tudatta, hogy a két héttel ezelőtti balesete utáni vérvétel alkoholfogyasztást mutatott ki. "Bár személyi sérülés nem történt, a rendőrséget az esetről magam értesítettem, kiérkezésük után pedig - lemondva mentelmi jogomról - azonnal és önként vállaltam az alkoholszonda megfújását, majd a vérvételt, amely alkoholfogyasztást jelzett"
 
A netes hozzászólások között rögtön megjelentek hívei, védve a védhetetlent!
Hogy milyen tisztességes. Ő értesítette a rendőrséget. Meg lemondott a mentelmi jogáról. „ő a mi képviselőnk és polgármesterünk, hibázott, elismerte és vállalja a következményeket!”
 
Gyors időutazással lépjünk vissza a bejelentés előtti napra!
 
Kiderül, hogy az Egyenlítő blog tudomására jutott a baleset, és írásos kérdést intéztek a képviselő úrhoz.
Így érthető igazán, miért az eseményt követő két hét elteltével adta ki a közleményt.
 
Ugorjunk egyet az időben, de most előre!
 
Kérdezném a következő fotók megtekintése után is erkölcsi példakép a Tilki  úr?

A következő képek alapján úgy tűnik, hogy a tisztelt képviselő úr a Toyota Avensisből Yarist hajtogatott.
 
 
Kérdések adódnak ugyan, de szokásos módon válasz nélkül maradnak.
  1. Elvették-e a képviselő jogosítványát? Ha nem, akkor miért nem?
  2. Ha elvették, akkor mer-e hivatali gépjárművet vezetni? MER! Több tanú egybehangzó állítása szerint a fehérgyarmati önkormányzat gépjárművét vezeti!
  3. Ki gondolja komolyan, hogy a baleset után és a képek láttán volt más választása, mint értesíteni a hatóságot? Akik ezek után is erkölcsi győztesként kívánják beállítani, azoktól megkérdezném, egy ilyen mértékben gazdasági totálkár gyanús gépjárművet hogy tüntethetett volna el a forgalmas M 30-asról titokban?
    Akkor is védenétek, ha gyermeketeket taposta volna el?
  4. A hangoztatott jogi következmények vállalása mellett vállalja-e az ittasan balesetet okozó Tilki úr az erkölcsi következményeket is?
  5. Azok, akik visszaengedik az ittas állapotban balesetet okozott képviselő, polgármester, többszörös elnök urat a közutakra, azok egy személyi sérüléssel is járó balesete után vállalják a jogi következményeket?
 
Tény, a közleményt követő helyi képviselő testületi ülésen Dr Tilki úr mondhatott véleményt a helyi rendőrség munkájáról.
 
És senki nem röhögte el magát!
 

 

Címkék: fehérgyarmat tilki balesete keresztény erkölcsök

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr544312667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miro1 2012.03.13. 19:13:04

Érdekes amikor Horn Gyula ittasan vezetve totálkára törte az autót, és magát mint áldozatot mutatta be akkor hol volt ennek a posztnak az írója? Majdnem, hogy azt állította Horn, megakarták ülni...
Itt mi a helyzet? Hála Istennek nem lett személyi sérülés. 2. Maga hívta a rendőröket, és lemondott mentelmi jogáról. 3. Látatlanba én is írhatnám, hogy Szekeres elv, még miniszterként Kecskeméten majd leeset az emelvényről (puff ez igaz is...), ez látta meg az látta nem elég.4 mIlyen erkölcsi következményről beszél?

gebsi42 2012.03.13. 19:50:08

@miro1:
Csak a tények kedvéért írom.
- Mikor törte Horn Gyula totálkárra az autót? Egy balesetéről tudok. Ott sofőr vezetett és a kivilágítatlan pótkocsi állt a sötétben.
- "Maga hívta a rendőröket és lemondott mentelmi jogáról". Minden politikustól ezt várom el minimumként. Nem jár érte dícséret.
- "Szekeres .... majd leesett az emelvényről" Akárhányszor esett volna le, akármilyen részegen akkor sem veszélyeztet más ártatlanokat. Nem felmentés, de nem értem ez hogyan hatalmazna fel bárki mást ittas vezetésre.

Ad Dio 2012.03.13. 19:51:24

Ettől nem lesz senki erkölcsi hős. Teljesítette a minimumot. Ennyi. Kár hogy ittasan vezetett. Ott bukott.

Annyi pozitívum azonban van a történetben, hogy eddig nem ez volt a "divat" sem a jobb sem a bal oldalon. Simán behivatkoztak a mentelmi jogukra, ami nagyon nem erre lett kitalálva. Remélhetően változik valami végre.

gebsi42 2012.03.13. 19:55:37

Mielőtt bárki komcsizna vagy feldicsérné az ittas vezetőt: Ne feledjétek, hogy mostmár az állami kocsiknak nincs kötelező felelősségbiztosítása. Ezt gyorsan megszavazták "mert így olcsóbb". (Tényleg ez volt a törvényjavaslat indoklása!) Szóval ha egy ilyen töri össze a kocsidat vagy repül a házadba (remélem nem lesz személyi sérülés), akkor pereskedhetsz a kocsi üzemeltetőjével.... Gondolhatod mikorra kártérítenek és milyen értéket.

stevie-w 2012.03.13. 20:28:57

A dolog politikai részéhez nem szólnék hozzá, viszont autókkal foglalkozóként a dolog műszaki részéhez igen.

Ez az autó nincs nagyon összetörve.

A képek alapján egy fa, oszlop, kilométerkő stb állította meg, nem túl nagy sebességnél. Ez látszódik a zárhíd sérüléséből, középen van begörbülve, és nem is túlságosan. (A zárhíd egyszerűen, a laikusok számára: a két fényszóró közötti merevítés.) A légzsákok -- a képek alapján -- nem nyíltak ki. A kinyíló légzsák gyakran (ha nem is mindig) belülről sérülést okoz a szélvédőn.

Az ütközés után az autó feltehetően megpördült, így keletkezhettek az oldalán és a farán a sérülések.

Az ne tévesszen meg, hogy a képen az autónak nincs eleje. Látszódik, hogy az autót már megbontották: hiányzik a komplett lökhárító, a hűtőrács, a két fényszóró. Ezeket valaki valamiért eltávolította -- lehet, hogy akadályozták a trélerre felhúzást, ezért szedték le.

Egy laikus szemében így sokkal "csúnyább" egy autó.

Azt is figyelembe kell venni, hogy a mai modern autók programozott gyűrődőzónákkal rendelkeznek. Ezeknek az a dolguk, hogy minél csúnyábban összetörjenek. Tipikus példa a ráfutásos baleset, a belecsúszás: a hátsó résztvevő orra csúnyán sérül, miközben az elöl lévő autón csak karcolások keletkeznek.

A képek alapján ez egy meglehetősen enyhe ütközés lehetett.

Természetesen ez nem menti fel az ittasan vezető politikust.

Köszönöm a figyelmet.

Tűzfal · http://szatmarfigyelo.blog.hu/ 2012.03.13. 21:14:03

@stevie-w:
Szerintem tényleg érthetsz hozzá. Ami nincs általam leírva, azokat is helytállóan mondtad el.
Köszönjük a kiegészítést.

Tűzfal · http://szatmarfigyelo.blog.hu/ 2012.03.13. 21:15:05

@gebsi42:
Kiegészítés:
Ez saját tulajdonú kocsija volt- a vagyonbevallása szerint.

Vizirájd@r 2012.03.13. 21:29:24

@stevie-w Azért nem olyan kis ütközés lehetett ez, mert az a bal első kerék nagyon nem ott van, ahol lennie kellene! Vagy inkább a bal első sarkával fogta meg az oszlopot és azért szakadt ki a felfüggesztés? Meg ott elől az a kereszt tartó-merevítő teljesen épnek látszik, ha szemből kapott volna el valamit, az is behajlik.
Mondjuk ezektől függetlenül az ittas vezetés elítélendő, függetlenül attól hogy valaki országgyűlési képviselő vagy segédmunkás. Arra én is kíváncsi vagyok, hogy elvették-e a jogosítványát és ha igen, akkor tényleg vezeti-e az önkormányzati autót!

Tűzfal · http://szatmarfigyelo.blog.hu/ 2012.03.13. 21:48:57

@Vizirájd@r: Neked is köszönöm a kiegészítést.

@stevie-w: Visszatérek arra, amit írtál:
"egy fa, oszlop, kilométerkő stb állította meg"

Ez lehetséges-e, ha szalagkorlátot bontott?

dhpage 2012.03.13. 22:55:55

Mivel csak a bal oldal tört jelentősen és tiszta föld az oldala, na meg az a kerék is tört ki (és szintén földes), inkább egy elmért jobbkanyarra tippelek. Aztán az árok megpörgette a kocsit és akkor tört a hátulja és a küszöb.

A szalagkorlát nem így zúz.

gebsi42 2012.03.14. 17:03:13

@Tűzfal: OK. Felfogom, hogy saját kocsija volt. Leginkább a "Ha elvették (a jogositványát), akkor mer-e hivatali gépjárművet vezetni?" kérdés indított be az agyamat.

Tűzfal · http://szatmarfigyelo.blog.hu/ 2012.03.14. 17:37:00

@gebsi42:
Nem is kételkedtem a felfogóképességedben! :D

Eddig ez a tény nem hangzott el sehol sem a szakirodalomban.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2012.03.23. 12:31:57

Ez nem más, mint megszokott hétköznapi "kihaénnem" politikusi hozzáállás. Jobbról-balról egyaránt vannak ilyen hülyék. Monnyonle.
süti beállítások módosítása