HTML

Szatmárfigyelő

Az ellentmondások országa, "Szatmárország" Tele okos, becsületes, törekvő emberrel. Talán ezért is nem jut az 5-ről a 6-ra. Mi lehet a lassú fejlődés oka?

Friss topikok

Bagoly mondja verébnek…

Tűzfal 2011.09.07. 18:32

„Nincsen szükség Gyurcsányra és a szocialisták akcióira” mantrával tájékoztat az mno Tilki és Vinnai urak sajtótájékoztatójáról.
Azt írja a Párt Hangja,  szombaton szociparti volt Vásárosnaményban, itt jelentette be a szocialista vezérkar: „Átfogó Kelet-Magyarország Programot dolgoz ki az MSZP.”  
Szinte fojtogatott a kíváncsiság, a Szatmári Gondolkodó és hűséges fegyverhordozója vajon miért kezdett azonnal brünnyögésbe, mint kisiskolás a mini Rometen, fantázia nyálgömböcöt eregetve. 

 Sajnálattal közlöm a két Fideszes úrral, hogy eddig el sem olvastam, hogy mit mondott Mesterházy. Most pont az ő nyilatkozatuk az, ami felkeltette az érdeklődésem. Kíváncsi voltam, miért indultak pöccre a fiuk.

Aha. Személyes érintettség.
 
felszólította a Fidesz-KDNP helyi képviselőit, hogy tartsák be az 2010-es kampányban a munkahelyteremtésre és az általános életszínvonal emelésére tett ígéreteiket.
 
Menjenek vissza a kezdetekre a Szatmárfigyelő blog bejegyzései között és elolvashatják, Tilki úr pártjával együtt miket ígért!

 Nem kérünk azok segítségéből, akik nyolc évig tartó kormányzásuk alatt a magyar kis- és középvállalkozásokat is képtelenek voltak helyzetbe hozni – hangoztatta a Fehérgyarmat polgármesteri tisztségét is betöltő fideszes politikus.
 
Olcsó poén lenne felsorolni, ismét és ismét, hogy mit tölt még be, idézett tisztségei mellett a politikus, de az mindig lenyűgöz, ha önmagát politikusnak tartó fazonok óvodást játszanak. (Tilki úrnak már az óvodában is az elmúlt nyolc év lehetett a jele, mint párttársainak. Vagy egy keresztben lehúzott Gyurcsány fénykép?) Abban igaza lehet, hogy a szocik idején sem szárnyaltak a kis- és középvállalkozások. Bizony, elővehető lenne a magyar nép szólás és közmondás kincse, itt jelesül a sánta kutya viszonylatban.
Kérdezném kedves nyilatkozó: most mennyivel jobb azon vállalkozások sorsa, amelyekért könnyet hullajtasz?
 
Utána rugdossa kicsit megyei szoci ellenfelét, jelesül V. János volt pénzügyminisztert.

Tilki Attila szerint Veres János nem hívta fel az ország lakosságának figyelmét arra, hogy mekkora veszély fenyegeti őket, ha devizahiteleket vesznek fel. Közlése szerint a szocialista kormányzat a kedvezményes kamattámogatású forinthiteleket is fokozatosan kiszorította és szinte tolták az embereket a jelentős árfolyamkockázatot jelentő svájci alapú hitelfelvétel felé.
 
Magasról teszek rá, mi a véleményed Veres Jánosról. De azt nem hagyom szó nélkül, ha hülyének néznek. Egy példát kérek, Tilki úrtól. Sok- sok év „városvezetői”, „képviselői” munkája során hányszor is nem hívta fel a szatmári térség lakosságának figyelmét arra, hogy mekkora veszély fenyegeti őket, ha devizahiteleket vesznek fel?
Így az egész felháborodás népbutító, demagóg köcsögölés.
Van kérdés?
 
Nézzük tovább!
Szántsunk kicsit azzal a témával, amivel micsoda meglepetés, megint vissza lehet mutogatni.
A Szűcs Erika által fémjelzett Út a munkához program kapcsán a fideszes politikus kifejtette: ez a projekt valós foglalkoztatást, értékteremtő munkát nem jelentett, viszont rászoktatta az embereket arra, hogy a munka helyett – a különböző szociális juttatások felvételével – a megélhetés könnyebb formáját válasszák. A kormánynak nehéz dolga van, hogy ezeket az embereket újból visszaszoktassa a munka világába – fűzte hozzá.
Lenne itt egy kicsike probléma, kedves képviselő úr! Olyan jobbikos szájízem támadt, mikor ezt olvastam.

Ismételten ki kell, hogy ábrándítsalak szeretett vezetőnk kedves szavajárása  bicskanyitogatásra és nem önigazolásra jó. „Ezeket” az embereket nem kell visszavezetni a munka világába. Mennének ők maguktól is ezerrel, igaz, a zseniális, fantasztikus, Európa által csodált 4 órás közmunkaprogramon ők már csak kínjukban röhögnek.
 
„A vásárosnaményi szoci-partin valószínűleg Mesterházy Attila sok és nem megfelelő fajta gombát fogyasztott, mert ennyi bolondságot, amit ő összehordott, ritkán lehet olvasni felelős politikustól” – utalt az MSZP elnökének szombati bejelentésére Tilki Attila.
 
Van olyan, akinek gombát sem kell fogyasztani, úgy is simán hozza a négy éves terv baromságait. De nem hagyott nyugodni a dolog, azt találgattam, mivel késztette a két nagyszerűt Mesterházy, hogy dupla féknyomot faroljanak a Bocskai alsóba? Aztán rájöttem: nem arról elménckedtek, hogy ki, milyen bolondságot mondott a fityiszben.
Nem öncélú kritikát fogalmaztak meg rólatok.
Véleményt mondtak és emellett (legalább verbálisan) hasonlóan viselkedtek, mint ahogy demokráciákban elvárható az ellenzéktől. Programot ígértek. Elhangzott ugyan néhány gondolattöredék is, de eddigi halvány megszólalásaiktól, ebben több- ígéret- volt.
  
Felébrednek lassan, ez a baj? 
 
 Elegánsan átlépném a beharangozott Start munkaprogramot. De mégis csak álljunk meg egy halvány k. anyázásra. Nem fáj a képviseltek nyomora?
Mintaprogram, aha. Meg közfoglalkoztatás.
Addig, míg az elsődleges munkaerő piaccal szemben tehetetlenek vagytok, addig befejezhetitek a győzelmi jelentéseket. Ha elfogy az erre szánt pénz, akkor mi a folytatás? Dögölj éhen közmunkás?
  
 
A végére hagytam a legszebbet.
Kedves nagy jó képviselő uraink! 2011-et írunk. Tudjátok: internet, google, információk szabad áramlása, meg hát a többi hasonló szemétség.
A magamfajta- nem a magadfajta- csak kattint kettőt és rögtön látja, ki mond igazat és ki nem.
 
a korábbi szocialista kormány az Új Magyarország vidékfejlesztési tervében háttérbe szorította a vállalkozásfejlesztést, inkább a településközpontok rehabilitációját támogatták, amely egyetlenegy új munkahelyet sem teremtett.
 
Blogunk egyszer már kigyűjtötte a térség nyertes NFT- ÚMFT pályázatait.
Ezeket itt, itt és itt olvashatják.

Kerékpárút, kerékpárút, forgalomtechnikai beruházások.
A megállapítás a korábbi szoci kormány pályáztatási szokásairól akkor csúsztatás, hazugság, tévedés, vagy mi a fene?
 
Zsenikéim!
Segíjjetek már!
Hány munkahelyet teremt a kerékpárút építés és a forgalomtechnikai beruházás?

 

 

kép forrása:

http://www.facebook.com/attilatilki

Címkék: mszp mno mesterházy vinnai tilki akcióprogram

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szatmarfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr453209552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.09.07. 22:01:12

De jó a címed! Ezek már tényleg óvodásként viselkednek... és a média meg olyan hülye, hogy hagyja őket! Ha én újságíró lennék, hát remekül felkészülnék mindegyik alany előéletéből, korábbi mondataiból és véleményéből... és azonnal lecsapnék azokra, ha ellenkezőt mondani merészelne valamelyik. Ezek a helyi képviselőcske polgármesterkék meg iszonyat maflák, ha azt hiszik, hogy nem átlátszóak! Mert hát azok! Én nagyon ki vagyok bukva - de már nem csak én, hanem az összes írni tudó közmunkára vezényelt - azon, hogy miket hazudozik a fideszkormánysereg a "közmunka programról" - csak ez a faszi is, az a Tillki is papagájként löki a felsőbb utasítást - és arra nem képes, hogy utána járjon, mint polgármester, hogy mi volt kezdetben a közmunka ill. közcélú foglalkoztatás lényege... és talán rájönne, hogy amit a fidesz csinál most, az megöli az embert, nem pedig a "munka világába vezeti vissza" .... Nem is értem ezeket a magukat helyi szinten OrbánSzijjártót egyszerre játszó kiskirályokat, hogy nem félnek? Helyben minden sokkal jobban nyilvánvaló... a hozzá nem értés különösképpen! az irigység szintén, és ... ez a gyagyás stílus?! - amúgy ez a piperkőc lenne a "nagyokos" :) :)
- és igen, azt hiszem az a bajuk, hogy kezdik érezni, már hiába hazudnak reggel, délben és este... a helyi tévékben, a helyi újságokban és a királyi fideszesekben is ... Az emberek igenis átláttak rajtuk és felébredtek... már mosakszunk és gyúrúnk :) - a fidesz hazugságaira gyúrúnk. És végre az ellenzéki párt is kezdi kikérni magának... amit mondjuk a helyükben én már 2002-től folyamatosan kikértem volna magamnak: a tiszteletet. De hát egy elkényeztetett pártot (fideszt)sokkal nehezebb a helyére küldeni: hiszen alig hiszi, ha azt hallja, hogy "takarodjatok!"

Közmunkás 2011.09.08. 08:51:11

@térfél:
8 évig gyúrtak a hatalomra, arra, hogy birtokon belülre kerülve megalapozzák örökre családjuk jólétét.
Ha ez jól sikerül, akkor minek féljenek bárkitől is?

Egyedül egy dolgot nem jól gondoltak végig tevékenységükben.
Pont azt, ami a hatalomba juttatta őket.
A gyurcsányozást.
Ha végük, akkor ők jönnek!
Mert a felelősök köztünk járnak.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.09.08. 11:38:43

@Közmunkás: Nekem elég volna, ha a lelkiismeretüktől félnének :) - tudod, amikor meg fognak dögleni... akkor igen ronda haláluk lesz :) , amint esténként is végig gondolhatják, hogy aznap hány embert aláztak meg, tettek tönkre, hajtottak kétségbeesésbe... Ilyesmitől kell, hogy tartsanak! Nem egy egyszerű lenyakazástól, hanem az egész életüktől; hogy szart sem ért, csak egy utált, és megvetett ember tudott lenni mások szemében. Hát ezért kár volt világra jönniük :)... minek? - akadályozni másokat? - idióták! Lenézett idióták, mert nem fogyatékosként lettek azok, hanem mert ennyire "egész"ségesek... és még ezek hiszik magukat istenfélőknek - ezen csak röhögni tudok :) - de nagyon.

Közmunkás 2011.09.08. 12:13:18

@térfél:
Lelkiismeret? Ők azt nem ismerik. Van az a pénz, amiért nem ismerik.

AZ erősebb kutya...így minek gondolnák végig?

Istenfélők?
Isten arra kell nekik, hogy mögé bújva építsék ki hatalmukat!
Azért, hogy mi, aki arra rendeltettünk isten kegyelméből, hogy őket kiszolgáljuk, szóval mi tiszteljük a világi és a nem e világi hatalmasokat.

Megvetett emberek? Kit érdekel, hogy mi megvetjük őket. Lassan már találkozniuk sem kell megvetőikkel.

SzatmáriVitriol 2011.09.08. 12:27:56

Imádnivaló, hisz kétharmaddal igenis ő tudhatja, mi a jó nektek, ti porban járók!
"Magyarország és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye nem kér Gyurcsány Ferenc és barátai különböző terveiből és programjaiból "
Nektek, az egész országnak és a megyének is az a jó, amit ők annak tartanak! Kész.
Ahogy a posztoló írta:
Van kérdés?

Véleményterrorista 2011.09.08. 12:34:26

"ami jó az egyháznak az jó az országnak is."
Pár év múlva egyetlen nagy gyülekezet leszünk.

Így nem lesz szükség ilyen baromságokra, mint sajtótájékoztató.

Pap elvtárs kihirdeti isten akaratát, azzal szálljatok szembe! Ha mertek.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.09.08. 20:48:27

@Véleményterrorista: "Pap elvtárs kihirdeti isten akaratát, azzal szálljatok szembe! Ha mertek." - hát ez? Mi ez a két mondat? - ti ketten gyerekek vagytok? - mert akkor érthető :) felnőttől viszont eléggé elkeserítő véleményformálás lenne :(

SzatmáriVitriol 2011.09.10. 07:25:14

@térfél:
diktatúráról?
egyértelműen.

felnőttől viszont eléggé elkeserítő véleményformálás lenne :(

Simán realista.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.09.10. 10:45:11

@SzatmáriVitriol: az más, ha realista?! - nehéz az írott szöveg hanghordozását kitalálni :) és a közlő szemébe nézni :) - így viszont sokkal több lehet a félreértés, mint a megértés :( - le a netes kommunikációval!
süti beállítások módosítása